Sevgiye adanan hayat

Sandıklı Park Otel’de gerçekleştirilen ve panelle devam eden etkinlik Yunus Emre destanı ve eserleri ile sürdü Park Otel Konferans Salonu’nda Başbakanlık Atatürk Kültür Merkezi’nin katkılarıyla ‘Yunus Emre Sevgiye Adanmış Bir Hayat’ konulu panel verildi. Park Otel Konferans Salonu’nda Yunus Emre Destanı Azeri şairler, Zelimhan Yakup, Ramin Karayev ve Azer Abilov tarafından aktarıldı.Aynı gün Üsküdar Musiki [&hellip]

Sandıklı Park Otel’de gerçekleştirilen ve panelle devam eden etkinlik Yunus Emre destanı ve eserleri ile sürdü

Park Otel Konferans Salonu’nda Başbakanlık Atatürk Kültür Merkezi’nin katkılarıyla ‘Yunus Emre Sevgiye Adanmış Bir Hayat’ konulu panel verildi. Park Otel Konferans Salonu’nda Yunus Emre Destanı; Azeri şairler, Zelimhan Yakup, Ramin Karayev ve Azer Abilov tarafından aktarıldı.Aynı gün Üsküdar Musiki Cemiyeti Yunus Emre’nin eserlerini seslendirdi.
Programların sonlarında ise, Kaymakam Ercoşkun, programa katkılarından dolayı Prof. Dr. Mehmet Akkuş, Prof. Dr. Kamil Veli Nerminoğlu, Doç. Dr. Bayram Dalkılıç ve Mustafa Özçelik’e plaket verdi.
Yunus Gönüllüleri Buluşuyor programına katılmak için Sandıklı ilçesine gelen şair, yazar ve sanatçılar gruplar halinde ilk ve orta dereceli okullara ziyarette bulundular.Öğrencilerle tanışan şair, yazar ve sanatçılar; şiirlerini, düşüncelerini öğrencilere aktardıktan sonra öğrencilerle sohbet ettiler. Öğrencilerin sorularını cevapladılar.
Yunus Emre ve Hocası Tabduk Emre Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Dişli, şöyle dedi:”Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaşi Veli gibi yüksek şahsiyetler bu toprakların bizlere bıraktığı manevi miraslardır. Bizi bir araya getiren ve bir arada tutan önemli şahsiyetlerdir. Dünyadaki kin ve nefret duygularının saygınlığa dönüşmesinde Yunus Emre’nin etkili olduğu bir gerçektir. Bu anlamda Yunus’un sevgisi, hoşgörü dizeleri hiçbir zaman anlamını bugüne kadar kaybetmedi ve kıyamet gününe kadar kaybetmeyecektir.”
Etkinlikte Azerbaycan’dan gelen Şair Zelimhan Yakup’un şiirli konuşması bütün katılımcı ve konukların ilgi ve beğenisini topladı. Yakup, ”Mübarek Azerbaycan topraklarından Kars, Erzincan, Anadolu Memleketine, Sandıklı’ya, Yunus Emre Köyü’ne Yunus Emre Türbesine, Yunus dilinde selamlar olsun” diye seslendi. (AA)

Bakmadan Geçme