Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sevgi İzi” Afyonkarahisar’da

“Sevgi İzi” Afyonkarahisar’da

ATV’de Müge Anlı’nın başlatmış olduğu ‘Sevgi İzi’ projesi tüm Türkiye’ye yayılıyor. Sevgi İzi’ projesi Afyonkarahisar’da da hayata geçirilecek

ATV Kanalı’nda yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı-Sert Programı’nın sunucusu Müge Anlı’nın başlatmış olduğu ‘Sevgi İzi’ projesi tüm Türkiye’e hızla yayılıyor. ‘Sevgi İzi’ projesini Afyonkarahisar’da gerçekleştirmeyi hedefleyen projenin il temsilcisi Emine Hatun Gürsan Afyonkarahisar’da ‘Sevgi İzi’ yaptırmak isteyen vatandaşlarla birebir iletişime geçerek ‘Sevgi İzi’ yaptırmalarında yardımda bulanacaklarını bildirdi.

SEVDİĞİNİZ SEVGİ İZİ’YLE ARTIK DAHA GÜVENDE

Zihinsel engelli olan, Alzheimer veya benzeri rahatsızlıkları bulunanların kaybolmaları ya da ulaşılamamaları halinde bileklerinde bulunan “Sevgi izi” dövmeleri sayesinde yakınlarıyla temas kurmalarını sağlamayı amaçlayan proje Müge Anlı’nın öncülüğünde hayata geçiriliyor.

Yakınlarının kaybolmasından endişe eden ailelerin, iletişim adres ve telefonlarıyla www.benibuldular.com isimli internet sitesine başvurmaları gerekiyor. İnternet sitesi aracılığıyla kendilerine bir numara verilen numara kaybolmasından endişe edilen kişinin sol bileğinin üzerine işlenecek. O kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi İzi onun güvencesi olacak.

NASIL BULUNACAK?

Kayıp kişiyle bir şekilde karşılaşan vatandaşlar, o kişinin kolundaki Sevgi İzi’ni görünce önce polise, jandarmaya ya da en yakındaki ilgili birime başvuracak. Ardından internet sitesi devreye girecek. Koldaki o “rakam”ı taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanacak.

Bu projenin Afyonkarahisar organizasyonunu Emine Hatun Gürsan üstlendi. Projenin ilimizde de hayata geçmesi için çalışmalara başlandığı bildirildi. >> Kocatepe Haber Merkezi