Sevgi iklimi her yere yayılsın

İl Müftüsü Burhan İşliyen, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti. İşliyen, Kutlu Doğum Haftası’ndaki sevgi ikliminin her yere yayılmasını temenni etti Kutlu Doğum Haftası’nın yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ikinci kez belediye başkanı seçilmesi dolayısıyla hayırlı olsun dileklerini ileten İl Müftüsü Burhan İşliyen, çalışmaları hakkında Başkan Çoban’a bilgi verdi.Kutlu Doğum Haftası’nın bu [&hellip]

Sevgi iklimi her yere yayılsın

İl Müftüsü Burhan İşliyen, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti. İşliyen, Kutlu Doğum Haftası’ndaki sevgi ikliminin her yere yayılmasını temenni etti

Kutlu Doğum Haftası’nın yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ikinci kez belediye başkanı seçilmesi dolayısıyla hayırlı olsun dileklerini ileten İl Müftüsü Burhan İşliyen, çalışmaları hakkında Başkan Çoban’a bilgi verdi.
Kutlu Doğum Haftası’nın bu yıl da bir dizi etkinliklerle kutlanacağını dile getiren Müftü Burhan İşliyen, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın temasını ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ olarak belirlediğini söyledi.
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerin yapılacağını söyleyen Müftü İşliyen; “Cuma günü İmaret Camii’nin bahçesinde basını bilgilendirme toplantısıyla haftayı açmış bulunuyoruz. İnşallah haftamız dolu dolu yoğun bir şekilde geçecek. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın temasını ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ üst başlığı ile ele aldı. Bu vesileyle insanların kulluk görevlerini yerine getirirken, ya da beşeri münasebetlerde bütün iş ve işlevlerinde her şeyden önce Cenab-ı Allah’a karşı verilecek hesabı akıldan çıkarmadan, ecir ve mükâfatı her şeyden önce Allah’tan bekleyerek davranma teması yoğun olarak işlenecek. Kutlu Doğum Haftası’nda sevgi ikliminin dalga dalga bütün ülkeye ve dünyaya yayılmasını niyaz ediyorum. Yine bu vesileyle yeni başladığınız, ancak eskiden devam ettiğiniz, yenilediğiniz güveninizin, görevinizin hayırlı olmasını Cenab- Hak’tan niyaz ediyor. Bu dönemde de hayırlı hizmetlere vesile olmasını güzelliklerin ortaya çıkmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
DESTEK TEŞEKKÜRÜ
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle öğrencilere yönelik yarışma düzenlediklerini kaydeden Müftü Burhan İşliyen, yarışmanın sonuçlandığını söyledi. Yarışmaya 21 bin 500 öğrencinin katıldığını belirten Müftü Burhan İşliyen; “Hz. Peygamberin izinde adlı yarışmamız sonuçlandı. Kitaplardan 50 bin tane getirtmiştik. Bunların 15 bin tanesini Belediye olarak sizler karşılamıştınız. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Belediyemiz ortaklaşa işbirliği halinde düzenlemiş olduğumuz bu yarışmayı geçen hafta 21 bin 500 öğrencimizin katılımıyla sonuçlandırdık. Her okuldan birer tane birinci seçilmiş oldu. Liselerden seçilen birincileri Kur’an Kursu birincileri ile birlikte Umre ile ödüllendiriyoruz. Bu umrelerimizi de şehrimizin esnaf ve işadamları karşıladılar. Hem sizin hem de basının huzurunda kendilerine teşekkür ediyorum. Orta Okullarda birinci olan öğrencilerimizi ise yurt içi gezisi yaptıracağız. Düzenlenen yarışmaya verdiğiniz destekten dolayı ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
GÜZELLİKLER HİSSEDİLİYOR
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gerek ülkemizde gerekse de ilimizde yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu bildirdi. Başkan Çoban; “Hem Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, hem de hayırlı olsun temennisiyle yaptığınız ziyaretten dolayı teşekkür ediyoruz. Ülkemizde ve şehrimizde artık şu çok bariz hissediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı görevine Değerli Hocamız Prof. Dr. Mehmet Görmez Bey’in atanması ile Zatıâliniz Afyonkarahisar Müftülüğü’ne atanması nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığımızın hem Afyon’da hem de ülkemizde bariz güzellikler ortaya çıkmaya başladı. Yarıyıl tatilinde yapılan ‘Haydi Çocuklar Namaza’ etkinliği, şimdi de Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili çocuklar üzerinde yapılan etkinlik ve tüm faaliyetler Afyonumuzda ve ülkemizde büyük bir memnuniyetle karşılandı. Biz de elimizden geldiğince bu tür faaliyetlere destek olmaya gayret ettik. Bundan dolayı başta siz değerli Müftümüz olmak üzere Müftülüğümüzün tüm idari personelini, çalışanlarını, camilerde Kur’an Kurslarında görev yapan çok değerli Hoca Efendi arkadaşlarımızı, müezzin, kayyum kardeşlerimizi Kur’an Kursu Öğretmenlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyoruz. Hayırlı hizmetlerinin devamını arzu ediyoruz. Bu vesileyle Kutlu Doğum Haftası’nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Peygamber Efendimizin izinde nice Kutlu Doğum Haftalarına kutsal dinimizin öncülüğünde samimi Müslümanlar olarak nice haftaları kutlamayı temenni ediyorum. Cenab-ı Allah, tüm İslam coğrafyasındaki, insanlık coğrafyasındaki gözyaşını sona erdirsin, açlığı ortadan kaldırsın. Yokluğu, sefaleti ortadan kaldırsın” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme