Sevdamız eşit ve özgür Türkiye

Afyon Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu adına PTT önünde konuşan KESK İl Temsilcisi Hüdaverdi Kılıç, Gezi Parkı olaylarının birinci yıldönümünde eşit, özgür ve barış içinde bir Türkiye amacıyla biraraya geldiklerini söyledi Platform üyeleri adına konuşan KESK İl Temsilcisi Hüdaverdi Kılıç, 31 Mayıs’ta zulüm ve baskı düzenine karşı gelişen tepki ve itirazların Türkiye’nin dört bir yanına [&hellip]

Sevdamız eşit ve özgür Türkiye

Afyon Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu adına PTT önünde konuşan KESK İl Temsilcisi Hüdaverdi Kılıç, Gezi Parkı olaylarının birinci yıldönümünde eşit, özgür ve barış içinde bir Türkiye amacıyla biraraya geldiklerini söyledi

Platform üyeleri adına konuşan KESK İl Temsilcisi Hüdaverdi Kılıç, 31 Mayıs’ta zulüm ve baskı düzenine karşı gelişen tepki ve itirazların Türkiye’nin dört bir yanına dalga dalga yayılan halk direnişine dönüştüğünü belirtti.
ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ VERİLDİ
Sokak sokak, mahalle mahalle tüm ülkeye yayılan direnişin sadece Gezi Parkı’nı değil, tüm özgürlük ve demokrasi alanlarını daraltanlara karşı halkın yükselen tepki ifadesi olduğunu savunan Kılıç; “Gezi direnişi, AKP’nin sömürü, zorba ve gerici düzeninde sesi ve nefesi zorla kesilen halkın aldığı nefes, haykırdığı sesti. Kadınlara, gençlere ve toplumun tüm ilerici, özgürlükçü değerlerine yönelik yukarıdan aşağı gelişen saldırılara karşı, özgürlüğü hedef alanlara karşı özgür bir ülke ve hayat kurma mücadelesiydi. Sokaklarda dehşet saçan polis şiddetine ve bu şiddetin emrini verenlere karşı tüm değer ve renklerimizle, yıkılmaz dayanışma duygumuz ve direnme gücümüzle kurulan ve bugün de dimdik ayakta kalan barikattır Gezi. O barikatın ardında iktidar faşizmine geçit vermemek vardır.” dedi.
İNSANLAR CENAZELERİNİ
BİLE KALDIRAMIYOR
En ufak itiraza karşı güç kullanmayı alışkanlık haline getiren iktidarın, polisiyle yaşam alanlarına gaz bombalan yağdırdığını söyleyen Hüdaverdi Kılıç; “Demokratik ve meşru talepleri için alanlara çıkan herkes düşman olarak görülüyor, insanların cenazelerini bile istedikleri gibi kaldırmasına izin verilmiyor, Berkin Elvan’ın cenazesine katılan yüzbinler ‘terörist’ olarak niteleniyor. Okmeydanında bizzat polis şiddetiyle büyütülen olaylar bahane edilerek Aleviler düşman olarak gösterilmeye devam ediliyor. Sokaklarda öldürülmeleri yetmezmiş gibi artık cemevi bahçesinde öldürülüyorlar.” diye konuştu.
MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRÜYOR
“Daha fazla kâr için her gün 5-6 işçiye mezar olan azgın sömürü ağı, Soma’da kitlesel katliama ulaşarak bu ülkenin yoksul çocuklarını yerin yüzlerce metre altında ölüme gönderiyor.” diyen Hüdaverdi Kılıç; “Güçlü bir akıntıya kürek çekmenin nafile olduğunu, örgütlü bir halkın önünde hiçbir zorbanın ayakta kalamayacağı gerçeğini unutuyorlar. Yaklaşık bir yıldır akıl almaz, vicdana sığmaz polis şiddetine, gözaltılara, tutuklamalara, her türlü baskıya, karalamaya, hukuku askıya alan uygulamalara, yalan ve dolana karşı haklı, meşru ve kararlı mücadelemiz sürüyor.”
MÜCADELE GEZİ
DİNAMİKLERİYLE BÜYÜYECEK
“Biliyoruz, mücadelemizde bir adım daha atmazsak Ethem, Ali İsmail, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni, Hasan Ferit, Ahmet, Abdullah, Mehmet İstif, Fadime Ana, Berkin Elvan, Uğur Kurt, Ayhan Yılmaz ve Soma’da kaybettiğimiz canların yaktığı gibi daha çok canımız yanacak. İşyerlerinde ve alanlarda eşit, özgür ve demokratik bir ülke mücadelesini yıllardır sürdüren kamu emekçileri olarak bu mücadeleyi tüm Gezi dinamikleriyle büyütmeye kararlıyız. Sevgi ve özlemle andığımız gençlerin umutlarına sahip çıkarak acılarımızı ve öfkelerimizi umudumuza kattık, şimdi eşit, özgür ve barış içinde bir Türkiye sevdamızla biraradayız.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme