'Servis esnafı destek bekliyor'

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, devletin esnafına sahip çıkması adına yaklaşık 5 aydır hiçbir geliri olmayan servis esnafına destek olması gerektiğini açıkladı   Saadet Partisi (SP)Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan gündeme yönelik görüşlerini açıkladığı basın bildirisi yayınladı. 'SEL VE YANGIN FELAKETZEDELERİNE GEÇMİŞ OLSUN' Giresun'da meydana gelen sel felaketinde vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara [&hellip]

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, devletin esnafına sahip çıkması adına yaklaşık 5 aydır hiçbir geliri olmayan servis esnafına destek olması gerektiğini açıkladı

Saadet Partisi (SP)Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan gündeme yönelik görüşlerini açıkladığı basın bildirisi yayınladı.
“SEL VE YANGIN
FELAKETZEDELERİNE
GEÇMİŞ OLSUN”
Giresun’da meydana gelen sel felaketinde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Arslan, “Giresun sel felaketinde kayıp olan vatandaşlarımızın bir an önce sağ olarak bulunmasını ümit ediyorum. Selden zarar gören vatandaşlarımızın yaralarının en kısa sürede sarılmasını temenni ediyorum. Giresun’da sel Adana ve İzmir’de yangın olaylarından dolayı başta bölge halkı olmak üzere tüm ülkemize sabırlar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.
“TABİİ DENGELER GÖZ
ARDI EDİLMEMELİ”
Doğanın tabii dengelerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydeden Arslan, “Dere yatakları ve sel riski taşıyabilen yerleri imara açarak, iyice araştırmadan suni göletler, barajlar, HES’ler yaparak, siyanürle altın çıkartarak adeta doğal hayata savaş açmaktayız. Bu dünyadaki her şey insan için yaratılmıştır, insanın hizmetindedir. Buna bir itirazımız yok. Ancak yaşadığımız dünya bize babamızın mirası değil çocuklarımızın emanetidir. Emanete gözümüz gibi bakmalı, korumalıyız. Bizim gelecek nesillere sorumluluğumuz olduğu gibi canlı ve cansız tüm mahlûkata karşı sorumluluğumuz var. Hepsinden öte bütün bunları Yaratan’a karşı sorumluluğumuz var. Bu sorumlulukları yerine getirmediğimiz sürece maalesef bu sıkıntılar eksik olmayacak.” ifadelerini kullandı.
“FARKLI MADENLERDE
REZERVLER İSTİFADEYE
SUNULMALI”
Karadeniz’de keşfedilen 320 milyar metreküplük doğalgaz hayırlı olmasını dileyen Arslan, “Emeği geçenlere teşekkür ediyor ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bulunan bu rezervin 2007 yılında Enerji Bakanı Hilmi Güler’in açıkladığı Akçakoca yakınlarındaki petrol rezervi, 2012 yılında Taner Yıldız’ın açıkladığı Hakkâri’deki petrol rezervi ve şu anda hepsini saymanı mümkün olmadığı değişik tarihlerde değişik miktarlarda ve farklı madenlerle birlikte faaliyete geçirilerek en kısa sürede insanımızın istifadesine sunulmasını bekliyoruz.” dedi.
“EKONOMİNİN EN BÜYÜK
PROBLEMİ PLANSIZLIK”
Türkiye’nin yeraltı, yer üstü, insan gücü, iklim ve coğrafya olmak üzere her türlü zenginliğe sahip bir ülke olduğunu kaydeden Arslan şu ifadeleri kullandı: “Yaşadığımız ekonomik sıkıntıların sebebi kaynak yetersizliği değil kaynakların doğru kullanılamamasıdır. Önceden gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler arasında iken izlenen yanlış politikalar sebebiyle bugün her şeyimizi ithal ediyoruz. Biz tarım ve hayvancılığı desteklememiz gerektiğini her defasında tekrar ederken iktidar 21 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete kararı ile Venezuela’dan aralarında taze peynir, eritme peynir, pirinç, yulaf, yer fıstığı, rep ve kolza tohumları, ayçiçeği, hint yağının da bulunduğu sıfır gümrükle tarım ürünleri ithal etme kararı alıyor. Ekonomiyi düzeltmek istiyorsak ilk olarak tarımı, hayvancılığı ve gıda üretimine önem vermemiz gerekmektedir. Çiftçinin üretimi ucuza yapabilmesi için vergilerin kaldırılması maliyetlerin düşürülmesi gerekmektedir. Bugün doların yükselişi fiyatların artışı, işsizliğin her geçen gün yükselmesi aslında bir sebep değil sonuçtur. Bugünkü döviz kurlarındaki dalgalanmanın da içine sürüklendiğimiz ekonomik buhranın da temelinde plansızlık var. Tabi ehliyet ve liyakat çok önemli bir konudur. Ehliyetli insanlar plan yaparlar. Ekonominin en büyük problemi plansızlıktır.”
“ÖĞRENCİ SERVİSLERİ
DESTEK BEKLİYOR”
16 Mart 2020 tarihinde okulların kapatılmasıyla öğrenci servisi yapan esnafın işsiz kaldığını ifade eden Arslan sözlerine şöyle devam etti: “Gelirleri kesildi ama giderleri kesilmedi. Ev kirası, faturalar, mutfak ve diğer masraflar devam etti. Bütün bunların yanında devletin almış olduğu prim, sigorta ve vergiler de yine gider olarak karşısına çıkmaktadır. Devletin esnafına sahip çıkması adına yaklaşık 5 aydır hiçbir geliri olmayan servis esnafına destek olması gerekmektedir. Bu bağlamda servis esnafının pirim ödemeleri ve motorlu taşıtlar vergileri devlet tarafından ödenmelidir. Kredi ödemleri ötelenmeli ve nakdi destek sağlanmalıdır.”

Bakmadan Geçme