• Haberler
  • Genel
  • Serteser: Türkiye'de işgücüne katılım oranı çok düşük

Serteser: Türkiye'de işgücüne katılım oranı çok düşük

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye'de işgücüne katılım oranının Avrupa'ya oranla çok düşük olduğunu belirtti Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası Ticaret ve Finansman Kulübü ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından AKÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde 'Girişimcilik ve İnovasyon' Sempozyumu düzenlendi. Sempozyum açılış konuşmasında söz alan Afyonkarahisar TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü [&hellip]

Serteser: Türkiye’de işgücüne katılım oranı çok düşük

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye’de işgücüne katılım oranının Avrupa’ya oranla çok düşük olduğunu belirtti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası Ticaret ve Finansman Kulübü ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde “Girişimcilik ve İnovasyon” Sempozyumu düzenlendi. Sempozyum açılış konuşmasında söz alan Afyonkarahisar TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, girişimciliğin önemine dikkat çekerek Türkiye’deki işgücüne katılım oranı ile ilgili bilgiler verdi. Serteser, “Bizim için girişimcilik çok önemli. Bu tür sempozyumlar Türkiye’nin ekonomik gelişimini sağlayacak, önemli fikirlerin konuşulduğu ve katılımcıların bundan feyz alarak girişimcilik ruhunuzu hareketlendirdiği sempozyumlar olarak görüyoruz. Türkiye’de işgücüne katılım oranı, bizden daha gelişmiş ülkelere oranla çok yüksek değil ne yazık ki. Gelişmiş ülkelerde yüzde 70’ler civarında gezerken, bizde yüzde 50’lerde” dedi.
Serteser, “İşgücünü, şu anda yani istihdamı yapılanlar ve işsizlerin toplamı olarak ele alabiliyoruz. İşgücüne katılım oranını da yine bu dediğimiz istihdamda olanlar ve işsizlerin 15 yaş üstü nüfusa oranı. Dolayısıyla girişimcilik ve inovasyon çok önemli” diye konuştu.
ÖZEL SEKTÖR ÇOK ÖNEMLİ
AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım ise yaptığı konuşmasında “Eğer biz tamamen ekonomisi devletin elinde bir ülke olsaydık böyle bir sempozyuma da gerek yoktu. Hiç girişimciye de gerek yoktu. O zaman kimsenin girişim yapmasına da gerek yoktu. Tabi o zaman gelişmemiş bir ülke olurduk. Geri kalmış bir ülke olurduk” diye konuştu. Yıldırım, bu nedenle özel sektörün çok önemli olduğunu belirterek, “Onun için özel sektör ve girişimcilik çok önemli. Bizim üniversite olarak yetiştirdiğimiz kişilerin de aynı zamanda üniversiteyi bitirdiği zaman bir devlet kurumuna girip çalışmayı düşünmemesi lazım. Öncelikle ben kendi işimin sahibi olayım, bir şeyler üreteyim, yeni bir şeyler bulayım demesi lazım” ifadelerini kullandı.
Açış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Duygu Kızıldağ’ın yaptığı panele geçildi. Panelde Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üst Kurul üyesi, Uluslararası Girişimcilik Merkezi Yönetim Kurulu üyesi, PNB Türkiye yönetim kurulu üyesi Sezai Hazır; Pepee Çizgi film karakterinin yaratıcısı, Düşyeri çizgi film atölyesi sahibi Ayşe Şule Bilgiç ve Flavius Güzellik Merkezleri Sahibi, Mega Medikal Sahibi Dr. Sinan İbiş konuşmacı olarak yer aldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme