Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Serteser, Ticaret Savaşları toplantısına katıldı

Serteser, Ticaret Savaşları toplantısına katıldı

ATSO Başkanı ve Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Serteser,“Ticaret Savaşları, Brexit ve Çok Taraflı Ticaret Sisteminin Geleceği” toplantısına katıldı

 

 

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi tarafından organize edilen “Ticaret Savaşları, Brexit ve Çok Taraflı Ticaret Sisteminin Geleceği” toplantısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve ICC Genel Sekreteri John Denton’ın da katılımıyla İstanbul Feriye’de gerçekleştirildi. Toplantıya Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Serteser de katıldı.
TOBB Yönetim Kurulu Başkanı ve ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı değerlendirmede, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Türkiye’nin ticaretinin gelişmesi, bu zorlu süreçte Türkiye’nin zarar görmemesi için çok yoğun bir ticari diplomasi süreci yürüttüğünü söyledi.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise konuşmasında, “Hükümet olarak 2019 yılını dengelenme yılı olarak görüyoruz. Önümüzdeki dönemde de net ihracatımızın büyümeye katkısının devam edeceğini öngörüyoruz” ifadesini kullandı. Pekcan, Türkiye’nin çok taraflı her girişimi desteklediğini ifade ederek, ICC ile yürütülecek tüm çalışmalara destek vereceklerini ifade etti.
ICC Genel Sekreteri John Denton da toplantıda, Brexit ve ticaret savaşlarına ilişkin görüşlerini dile getirdi. Denton Brrexit’in aslında bir sebep değil, sonuç olduğunu ifade ederken “Şu anda olup biten herşey zamanın ruhundan etkileniyor. Zaman artık çok hızlı akıyor.” dedi.