• Haberler
  • Spor
  • Serhat Akın Kimdir, Hangi Takımlarda Oynadı?

Serhat Akın Kimdir, Hangi Takımlarda Oynadı?

Türk futbolunun önemli isimlerinden biri olan Serhat Akın, 5 Haziran 1981 tarihinde Almanya'nın Bretten şehrinde dünyaya geldi.

Futbol kariyerine Karlsruher SC altyapısında başlayan Serhat, zamanla Türk futbolunun dikkat çeken oyuncularından biri haline geldi. 2000 yılında Fenerbahçe’ye transfer olan Serhat Akın, burada "Kadıköy Boğası" lakabıyla anılmaya başlandı. Fenerbahçe formasıyla 125 Süper Lig maçında 41 gol atan futbolcu, derbi karşılaşmalarındaki etkili performansıyla da dikkat çekti. Fenerbahçe'deki başarılı döneminin ardından, Belçika'nın RSC Anderlecht takımına transfer olarak uluslararası arenada da kendini gösterme fırsatı buldu.

 

KARİYERİNDEKİ DÖNÜM NOKTALARI

Serhat Akın’ın kariyerindeki önemli dönüm noktalarından biri, 2006-2007 sezonunda 1. FC Köln'e kiralanmasıydı. Bu deneyim, onun için yeni bir sayfa açtı; ancak ardından yaşadığı büyük bir sakatlık, kariyerini olumsuz etkiledi. Türkiye’ye döndükten sonra Kocaelispor ile anlaşan Serhat Akın, burada yaşadığı zorluklar nedeniyle kariyerini yeniden şekillendirmek zorunda kaldı. 

2008-2009 sezonunda Konyaspor’a transfer olan Serhat Akın, burada da beklenen başarıyı elde edemeyerek, Almanya’ya geri dönmek durumunda kaldı. Karlsruher SC ile yeniden anlaşan Akın, burada geçirdiği süre zarfında kendini yeniden ispatlama fırsatı Serhat Akın Kimdir, Hangi Takımlarda Oynadı?buldu. Serhat Akın, futbol kariyerinin sonlarına yaklaşırken, Turgutluspor ve Denizlispor gibi takımlarda da mücadele etti. Son olarak Almanya'da Berliner AK 07 ile anlaşarak profesyonel futbol hayatına son verdi.

Serhat Akın, millî takım kariyerinde de önemli başarılara imza attı. Türkiye U-17, U-18 ve Ümit millî takımlarında forma giyen futbolcu, 2002-2006 yılları arasında A millî takımda 16 maçta mücadele etti ve 3 gol kaydetti. Babası Erzincanlı olduğu için millî takımda sıklıkla 24 numaralı formayı terletti. Serhat Akın’ın kariyeri, Türk futbol tarihinde önemli bir yer edinmiştir.

Bakmadan Geçme