Serdar Şanlı Türkiye Şampiyonu oldu

Afyonkarahisar Muay Thai İl Temsilcisi Serdar Şanlı, Türkiye Muaythai Federasyonu ve Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu’nun düzenlediği ‘Türkiye Vetaranlar Muaythai Şampiyonası’nda 75 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu. Afyonkarahisarlı bir başka sporcu Fevzi Gül de turnuvada Türkiye 2’nciliği elde etti Mücadele Sporllarının büyük ustaları, “Uyuşturucuyla Savaşta Tek yol Spor” sloganı ile yapılan Şampiyona´da kozlarını paylaştılar. Türkiye [&hellip]

Serdar Şanlı Türkiye Şampiyonu oldu

Afyonkarahisar Muay Thai İl Temsilcisi Serdar Şanlı, Türkiye Muaythai Federasyonu ve Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu’nun düzenlediği ‘Türkiye Vetaranlar Muaythai Şampiyonası’nda 75 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu. Afyonkarahisarlı bir başka sporcu Fevzi Gül de turnuvada Türkiye 2’nciliği elde etti

Mücadele Sporllarının büyük ustaları, “Uyuşturucuyla Savaşta Tek yol Spor” sloganı ile yapılan Şampiyona´da kozlarını paylaştılar. Türkiye Muaythai Federasyonu ve Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu, federasyonlarının düzenlediği “Türkiye Vetaranlar Muaythai Şampiyonası” Pazar günü sona erdi. 4-5 Şubat tarihlerinde İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu’nda yapılan turnuva büyük bir şölene sahne oldu. Mücadele Sporlarının büyük ustaları, Türkiye´de bir ilk olan “Uyuşturucuyla Savaşta Tek yol Spor” sloganı ile ringe çıktılar. Türkiye Veteranlar Muay Thai Şampiyonası’na Uluslararası Muaythai Amatör Federasyonu (IFMA) ve Dünya Muaythai Konseyi (WMC) Madde Bağımlılığı ile Mücadele kurulu destek verdi.
Veteranlar Dünya
Şampiyonası düzenlenecek
Avrupa ve Dünya Vetaranlar Muaythai Şampiyonaları ise bu yıl içerisinde Dünya Amatör Muaythai Federasyonu’nca düzenlenecek. Burada kilolarında derece alan sporcular da Dünya Şampiyonası’na hak kazandılar.
Şanlı ve Gül’den derece geldi
Muay-Thai Federasyonu’nun düzenlediği Muay-Thai Büyük Ustalar Kapışması’nda Afyonkarahisar’ı temsilen 2 sporcu İstanbul’a gitti. Fevzi Gül ile Afyonkarahisar Muay Thai İl Temsilcisi Serdar Şanlı bu önemli organizas-yonda ringe çıktılar. 75 kiloda Genç Veteranlar’da yarışan Afyonkarahisar Muay Thai İl Temsilcisi Serdar Şanlı finale kadar çıkıp finalde de rakibini devirerek şampiyon oldu. İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu’nda yapılan turnuva 2 gün sürdü. 4-5 Şubat tarihleri arasında yapılan turnuvada mücadele eden bir başka Afyonlu sporcu Fevzi Gül ise finalde rakibine mağlup olarak Türkiye 2’nciliği elde etti. 65 kilogramda Genç Veteranlar’da yarışan Fevzi Gül, Türkiye 2’ncisi olarak büyük bir başarıya imza attı.
Dünya Şampiyonası’na katılacağız
Turnuva hakkında bilgi veren Serdar Şanlı da elde ettikleri bu derecelerle mutlu olduklarını ifade ederek, burada derece alan sporcuların Veteranlar Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacaklarını söyledi. Şanlı şöyle konuştu: ““Veteranlar’ın Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandık. Mutluyuz. İlk defa bu yıl düzenlenen bir turnuvaydı. Biz de Afyon’u temsilen katıldık. Alnımızın akıyla da derece elde ettiğimiz için sevinçliyiz. Bu şampiyonluğu herkese hediye ettik” dedi.
Haber: R. Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme