Serdal Adalı Kimdir Ne İş Yapar?

Beşiktaş Başkanlığına adaylığını açıklayan Serdal Adalı, kamuoyu tarafından da araştırılan isimler arasında yer alıyor. Serdal Adalı kimdir ne iş yapar? yazımızda.

Beşiktaş’ın Başkan adayı Serdal Adalı, internet ortamında en çok araştırılan isimler arasında yer alıyor. Serdal Adalı kimdir? Serdal Adalı ne iş yapar? sorularının cevapları yazımızda.
Serdal Adalı Kimdir Ne İş Yapar?
Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı da yapan Serdal Adalı 1964 yılında Adana’da doğdu. Babasının rahatsızlığı dolayısıyla California Üniversitesi’ndeki lisans eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan Adalı, Adalı Holding’i kurdu. 1984 yılında iş hayatına atılan Serdal Adalı, inşaat, servis, lojistik, catering ve enerji alanlarında iş yapmakta. 21 Eylül 2012 tarihinde Veliefendi Hipodromu Şeref Salonu’nda yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu sonrası Türkiye Jokey Kulübü’nün 25. başkanı olan Adalı, 2012-2013, 2013-2015, 2018-2021 ve 2021’de seçilmesiyle bu görevini sürdürüyor.
Beşiktaş kulübünde Futbol Şube Sorumlusu ve Asbaşkan olarak görev alan Adalı, 2013 yılında Beşiktaş başkanlığına adaylığını açıklamıştı. Ancak 16 Haziran 2013 tarihindeki başkanlık seçimini kaybetti. Ekim 2019 yılında Fikret Orman’ın istifasından sonra başkanlık için tekrar aday olurken, Ahmet Nur Çebi’nin ardından 2. olabildi. Adalı, 12 Temmuz 2011’de “Şike yapmak” suçlamasıyla gözaltına alınırken, ifadesinin alınmasının ardından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı. Yaklaşık 5 ay Metris Cezaevi’nde tutuklu kaldıktan sonra Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası’nda yapılan değişiklikten sonra tahliye edildi. Adalı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Haber

Bakmadan Geçme