Serban’da coşkulu asker uğurlama gecesi

Serban Belediyesi, 3’üncü Asker Uğurlama Gecesi’ni, 91’e 2 tertip askerler için düzenledi. Geceye katılan AK Parti Milletvekili Sait Açba, Serban’da geleneksel hale getirilen Asker Uğurlama Gecesi’nin diğer ilçe ve beldelere de örnek olmasını temenni etti Serbanlı 91’e 2 hazır askerler, Asker Uğurlama Gecesi’nde eğlendi. Serbanlılara ikramın yapıldığı ve hazır askerlere kına yakıldığı geçede konuşan AK [&hellip]

Serban'da coşkulu asker uğurlama gecesi

Serban Belediyesi, 3’üncü Asker Uğurlama Gecesi’ni, 91’e 2 tertip askerler için düzenledi. Geceye katılan AK Parti Milletvekili Sait Açba, Serban’da geleneksel hale getirilen Asker Uğurlama Gecesi’nin diğer ilçe ve beldelere de örnek olmasını temenni etti

Serbanlı 91’e 2 hazır askerler, Asker Uğurlama Gecesi’nde eğlendi. Serbanlılara ikramın yapıldığı ve hazır askerlere kına yakıldığı geçede konuşan AK Parti Milletvekili Sait Açba, “Başta il başkanımız olmak üzere bazı belediye başkanlarımızla birlikte aranızdayız. Askere uğurlama gecesi, hepimiz için mutlu bir gece. Çünkü gencecik evlatlarımızı yetiştirdik. Onları vatan savunması için askere gönderiydoruz. Bu tür geleneklerin her yerde devam etmediğini biliyoruz. Onunu için özellikle 3’üncü geleneksel gecemizi düzenleyen değerli belediye başkanımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu güzel geleneği 2009’dan itibaren başlattı ve devam ettiriyor” dedi.
“İlçe ve beldelere örnek olsun”
Serban’ın bu tür geceler vesilesiyle birlik ve beraberliğinin arttığına dikkat çeken Açba, “Burada Serban’ın kalbi toplu olarak atıyor. Serban tek yürek olmuş durumda. Böyle güzel kutlamalarla birlikte, burada yaşayan vatandaşlarımızın birlik-beraberliği daha da pekişiyor. Güzel geleneklerimiz yaşamaya devam ediyor. Diğer ilçelerimiz ve beldelerimize de örnek olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
Tek bayrak, tek dil,
tek vatan vurgusu
Askerliğin kutsal bir görev olduğunu hatırlatan Açba, şöyle devam etti:
“Gerçekten kutsal bir görev için yola çıkan değerli kardeşlerimiz var. Kendilerine şimdiden bu güzel yolculuklarında hayırlı olsun diyorum. İnşallah onlar vatan savunması ile ilgili hazırlıklarını en iyi şekilde gerçekleştireceklerdir. Vatan kutsaldır. Tek vatan, tek bayrak, tek dil diyoruz. Bunu korumanın yolu nedir? Hazarda ve seferde üzerimize düşen görevleri yapmaktır. Seferde topyekün, hepimizin üzerine görevler düşüyor. Hazarda ise askerlik görevini yapmak suretiyle vatan savunmasına hazırlanıyoruz.”
“Vatan nöbeti sırası sizde”
Serban Belediye Başkanı Ünal Karadağ ise “Bugün burada gencecik fidanları bir Türk için en kutsal görev olan vatan borcu, Peygamber ocağı olan asker ocağına uğurlamak için toplanmış bulunuyoruz. Saygıdeğer asker anne ve babaları. Ne mutlu ki size böyle yiğit ve prıl pırıl gençleri yetiştirdiniz ve onları gururla askere uğurluyorsunuz. Sizin büyükleriniz bu görevi yerine getirdi. Vatan için nöbet sırası şimdi sizde. siz bir türk evladısınız, her Türk toprağına, milletine sarılmak için canla başla mücadele eder. Sizin de bu görevi layıkıyla yerine getireceğinize yürekten inanıyoruz. Sizler bu milletin selameti için görevinizi yaparken sizinle gurur duyan bizleri aklınızdan çıkarmayın” dedi.
“Ortak adınız Mehmetçik”
Askerin Türk milleti tarafından Mehmetçik olarak adlandırıldığını, Mehmet kelimesinin ise Türk Milleti’nin Peygamber Efendimiz’in (SAV) ismine hürmet dolayısıyla türetildiğini aktaran Karadağ, “Artık siz vatanın bağrından kopan ve herbirinizin ortak adı olan Mehmetçik ismini aldınız. Mehmetçik’in makamını, şan ve şerefini ölçecek ne bir terazi, ne bir endaze ne bir kıstas vardır. Bu genç arkadaşlarımızın görevlerini tamamladıktan sonra bedenleri daha gelişmiş, daha eğitimli hale gelmiş, ülke savunmasında önemli görevler yapmış şekilde aramıza bekliyoruz” diye konuştu.
“Efe”ler gibi helallik istedi
Asker Uğurlama Gecesi’nin en duygusal anları ise 91’e 2 tertip Hüseyin Efe’nin askerler adına konuşmasında yaşandı. Efe’nin “Bizi büyütüp bugünlere getiren anne-babalarımıza teşekkür ederiz. Bizler artık şanlı Türk bayrağımızın altında vatani görevimizi yapmaya gidiyoruz. gözünüz arkada kalmasın, dualarınızı bizden eksik etmeyin. Bizlere hakkınızı helal edin” demesinin ardından geceye katılan tüm Serbanlılar ve misafirler, toplu halde “Helal olsun” dediler.
Serbanlı vergi
rekortmenlerine plaket
Konuşmaların ardından hazır askerlere hediyeleri verildi. Hazır askerler de Serban Belediye Başkanı Ünal Karadağ’a büyük bir Türk Bayrağı hediye etti. Gecede, aslen Serbanlı olan ve Kurumlar Vergisi’nde dereceye giren Özerler Holding, Sağlamlar İnşaat ve Sonnenflex Schleıfmı Ttel Mermer’e tebrik plaketi verildi. Hazır askerler, kına yakılmasından sonra çalan türküler eşliğinde eğlendi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme