• Haberler
  • Genel
  • Şensoy: Hükümeti duyarlılığa davet ediyoruz

Şensoy: Hükümeti duyarlılığa davet ediyoruz

DP İl Başkanı Gürcan Şensoy, hükümeti acilen dış politikadaki hatalardan vazgeçerek tarihe ve milli duruşa uygun politikaları gündeme getirmesi gerektiğini savundu. Şensoy, Türk gençliğinin geleceği milli duruş ve politikalar sayesinde teminat altında olacağını, DP olarak hükümeti bu duyarlılığa davet ettiklerini açıkladı Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Gürcan Şensoy, hükümetin tutarsız dış politikası, en uzun coğrafi [&hellip]

Şensoy: Hükümeti duyarlılığa davet ediyoruz

DP İl Başkanı Gürcan Şensoy, hükümeti acilen dış politikadaki hatalardan vazgeçerek tarihe ve milli duruşa uygun politikaları gündeme getirmesi gerektiğini savundu. Şensoy, Türk gençliğinin geleceği milli duruş ve politikalar sayesinde teminat altında olacağını, DP olarak hükümeti bu duyarlılığa davet ettiklerini açıkladı

Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Gürcan Şensoy, hükümetin tutarsız dış politikası, en uzun coğrafi sınır komşumuz olan Suriye ile ilgili yanlış politikaları yüzünden Kuzey Suriye’de temeli atılmış bir Kürt devleti ile karşı karşıya kalındığını açıkladı.
DP İl Başkanı Gürcan Şensoy, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde milli birlik, beraberlik ve bütünlüğü yaralayacak ve tehdit altında bırakacak hiçbir bir dönem olmadığını kaydetti. Bundan bir yıl önce Beşer Esad ile Bodrum’da eşleri ile birlikte tatil yapan Başbakan’ın bugün Beşer Esat’ı kanlı terör lideri olarak suçladığı politikalar sonunda, bir bilinmezliğe doğru ülke bütünlüğünü tehlikeye attığını belirten Şensoy; “Düşürülen uçağımız ile ilgili birçok bilinmezlikler hala ortada dururken dış politikada yalnızlığa itilmiş bir Türkiye mevcudiyeti ortaya çıkmıştır.
Tüm bu yanlış politikalardan cesaret alan eli kanlı terör örgütünün yurdumuzdaki siyasi uzantıları devletimizi hedef alarak milli birlik ve beraberliğimize kafa tutmaktadır. Suriye’nin Kuzeyine yerleşerek kontrolu çok güç olacak yeni bir cephe açma cesaretini göstermiştir. Adeta Hükümete ‘one minute’ demiştir. Tüm bu olanlara hükümetimiz sadece hamaset siyaseti ile yaklaşmakta olup dünya kamuoyu önünde Türkiye Cumhuriyeti devletini küçük düşürmektedir. Bu sebeple Türkiye’nin gelecek yıllarına ipotek konulmuştur. Yurdumuzun Ortadoğu kapıları kapanma ile karşı karşıya kalmıştır, Türkiye giderek yalnızlığa doğru itilmektedir.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme