• Haberler
  • Genel
  • Şenol'dan Memur-Sen'e suçlama – Kocatepe Gazetesi

Şenol'dan Memur-Sen'e suçlama – Kocatepe Gazetesi

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Memur-Sen'in çıkar ilişkisi içinde olduğunu belirtti Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Memur-Sen'i 'yandaş sendika' olarak nitelendirdi. Şenol, 'Yandaş sendika şube başkanının 21 Ocak Çarşamba günü yerel medyaya yaptığı açıklama tarafımızca az da olsa bir gelişme olarak algılanmıştır. Düne kadar kendilerinin imzaladığı 2013 toplu sözleşmesinde memurların tatmin [&hellip]

Şenol’dan Memur-Sen’e suçlama

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Memur-Sen’in çıkar ilişkisi içinde olduğunu belirtti

Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Memur-Sen’i ‘yandaş sendika’ olarak nitelendirdi.
Şenol, “Yandaş sendika şube başkanının 21 Ocak Çarşamba günü yerel medyaya yaptığı açıklama tarafımızca az da olsa bir gelişme olarak algılanmıştır. Düne kadar kendilerinin imzaladığı 2013 toplu sözleşmesinde memurların tatmin edici ekonomik kazanımlar elde ettiğini iddia ederken, bugün yüksek maaşlı memurlarda 123 TL’lik artışın enflasyonun altında kaldığını kabul etmesi bir gelişmedir. Yandaş sendika başkanının orta düzey maaş alan memurları da enflasyona ezdirdiklerini kabul edeceği günler çok yakındır” dedi.
Şenol, şöyle konuştu:
“Yandaş Sendika Başkanı bizi anlamış, ama yanlış anlamış. Biz kendilerini hükümetle masaya oturdu diye değil, yan yana oturdu diye eleştirmiştik. Pazarlık etti diye değil, pazarlık edemedi diye eleştiriyoruz. Biz Memur-Sen’in kurumsal veya üyelerinin kişisel olarak bir siyasi partiye yakın olmalarından asla rahatsız değiliz. Elbette eğitimli insanlar olarak kamu çalışanlarının veya bunların kurumsal yapılarının siyasi tercihleri olacaktır. Bizim rahatsız olduğumuz husus Memur-Sen’in hükümetle olan bağıdır. Bakınız geliştirdikleri bu ilişki sendikacı – işveren hukukunu tamir edilemeyecek şekilde tahrip etti. Yandaş sendika memurun hakkını hukukunu korumak yerine ilçe milli eğitim müdürlerini, okul müdürlerini belirliyor. Şu anda da müdür yardımcılığı, alan-dal şefliklerini belirlemekte. Yani işverenin yapacağı işi yapıyor. Yandaş sendikanın göreve getirdiği müdür veya şube müdürleri ise başta aday öğretmenler olmak üzere kendilerine işi düşen herkesin önüne yandaş sendikanın üye formunu koyuyor. Sendikacının yapması gereken işi yapıyor. Ciddi bir rol karmaşası var. Biz bunu daha önceki açıklamamızda bilimsel bir terimle simbiyotik ilişki olarak adlandırmıştık. Karşılıklı bir çıkar ilişkisi söz konusu.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme