Şenol: Gazetecilerin hakları geri alındı

Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, 11 yıldır basın mensuplarının kazandıkları hakların tek tek geri alınarak ellerinde hiçbir hak bırakılmadığını belirtti. Şenol, bu nedenlerle AK Parti yönetimini esefle kınadığını belirtti Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, gazetecilere sağlanan hakların bir bir geri alındığı, 53 yıl öncekinin aksine, günümüzde gazetecilerin iş güvenliğinden ve çalışma koşullarının çağın gereklerine uygun [&hellip]

Şenol: Gazetecilerin hakları geri alındı

Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, 11 yıldır basın mensuplarının kazandıkları hakların tek tek geri alınarak ellerinde hiçbir hak bırakılmadığını belirtti. Şenol, bu nedenlerle AK Parti yönetimini esefle kınadığını belirtti

Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, gazetecilere sağlanan hakların bir bir geri alındığı, 53 yıl öncekinin aksine, günümüzde gazetecilerin iş güvenliğinden ve çalışma koşullarının çağın gereklerine uygun olduğundan söz edebilmenin mümkün olmadığını belirtti.
ÖZGÜRCE YAYIN YAPILMALI
Basın çalışanlarının iş ve sosyal güvencelerinin teminat altına alınmasını sağlayacak yasal düzenlenmelerin bir an önce yapılması gerektiğini savunan Nizamettin Şenol; “Çalışan gazetecilerin baskı ve şiddete maruz kalmadan, yazılarını ve çektikleri görüntüleri özgürce yayınlayabildikleri bir ülkenin özlemini duyuyorum. Çalışan gazeteciler ne yazık ki dürüst çalışmasının karşılığında, ya özgürlüğünü yitirmekte, ya da ekmeğinden olmaktadır. Sendikasız ve hatta sigortasız çalıştırılan gazetecilerin olağan sayılmadığı bir ülkeyi özlüyorum.” dedi.
KAZANILAN
HAKLAR ELDEN ALINDI
Merkezi Paris’te bulunan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün bu ay yayımladığı basın özgürlüğü endeksinde Türkiye’nin 180 ülke için de Afganistan ve Ürdün gibi ülkelerin de gerisinde kalarak 154’ncü olduğunu belirten Nizamettin Şenol şöyle konuştu: “Örgütün 2005 yılındaki listesinde 98. sırada yer alan Türkiye, o günden bu yana tam 56 sıra geriledi. Bu sebepten dolayıdır ki 2002 yılından bu yana basın mensubu arkadaşların kazandıkları haklar tek tek geri alınarak ellerinde hiçbir hak bırakılmamıştır. 2002 Yılından bu yana tek başına Türkiye’de iktidar olan ileri demokrasi mucidi Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimini esefle kınıyor Türkiye’de görev yapan gazetecilerin özgür olup olmama konusunu kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme