Şenol: Atamaların iptali geriye işlemez

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, 2010 yılında yapılan ve soruların çalınması ile gündeme gelen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın Genel Kültür ve Yetenek Sınavı'nın iptal edilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Şenol, '150 bin atanan arkadaşımız, 'acaba benim 6 yıl önce yapılan atamam iptal edilecek mi' kaygısı yaşamasınlar. Böyle bir iptal düşünmek bile abeste iştigaldir. Elimizde [&hellip]

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, 2010 yılında yapılan ve soruların çalınması ile gündeme gelen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın Genel Kültür ve Yetenek Sınavı’nın iptal edilmesi ile ilgili açıklama yaptı. Şenol, “150 bin atanan arkadaşımız, ‘acaba benim 6 yıl önce yapılan atamam iptal edilecek mi’ kaygısı yaşamasınlar. Böyle bir iptal düşünmek bile abeste iştigaldir. Elimizde 28 Aralık 2015 tarihinde verilen mahkeme kararı vardır. Kararın gerekçesi açıktır ve en üst mahkeme tarafından verilmiştir. Atamaların iptali asla geriye doğru yürümez şeklinde hüküm içeren kararlar. Bu işin hukuki tarafıdır. Bir de vicdanların masum insanların boş yere sıkıntıya sokulmasına izin vermemesi önemlidir” dedi.
HIRSIZLARIN BELGESİNİ ORTAYA KOYDUK
Şenol, şöyle devam etti:
“Yetkililer tarafından yapılması gereken şeyler bellidir. 2010 yılında Türk Eğitim-Sen olarak KPSS hırsızlarının belgesini ortaya koyduk. Hırsızlık  olduğunu iddia ettik. 2010 yılında yapılan eğitim bilimleri sınavını iptalini sağladık. O tarihte eğitim bilimleri dışında genel kültür, genel yetenek ilgili bir durum söz konusu olmamıştı. 6 yıl sonra bir karar veriliyor. Bu kararı manidar bulduğumu söylemek istiyorum. KPSS hırsızlarını savcılık tarafından tek tek takibi yapıldı. Bunlarla ilgili gerekli hukuki işlemler yapılıyor. Bu hırsızlığı yapanlar, kamudan ayıklanır, hangi makamda olursa olsun ayıklaması yapılır. İnsanların rahat bir nefes alması sağlanır. Kurunun yanında yaş da yanmaz. Hükümetin de buna müsaade edeceğini sanmıyorum. Bu mahkeme kararı 150 bin insanımızı korkutmasın rahat olsunlar.Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da yaptığı açıklamada açığa alınmalarla ilgili bir an önce soruşturmaların başlatılacağını, doğrudan suçlu olmayanların görevlerine döndürüleceğini söyledi. Yılmaz, 2010 KPSS’nin iptal edilmesiyle ilgili hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini, emeğiyle sınavı kazananların da rahat olması gerektiğini ifade etmiştir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme