• Haberler
  • Genel
  • Senin şehrin, senin festivalin – Kocatepe Gazetesi

Senin şehrin, senin festivalin – Kocatepe Gazetesi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, 6-7-8 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar'ın ev sahipliğinde 'Senin Şehrin, Senin Festivalin. Afyonkarahisar' sloganıyla düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası ve Festivali’nin tanıtım toplantısı AFBEL Termal Otel’de gerçekleştirildi.Afyonkarahisar Valiliği'nin destekleri, Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu işbirliğinde geçen yıl ilki kez düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası’nın ikincisi için hazırlıklar devam ediyor.Bu yıl yapılacak olan şampiyonunun tanıtım toplantısı AFBEL [&hellip]

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, 6-7-8 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde “Senin Şehrin, Senin Festivalin. Afyonkarahisar” sloganıyla düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası ve Festivali’nin tanıtım toplantısı AFBEL Termal Otel’de gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar Valiliği’nin destekleri, Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonu işbirliğinde geçen yıl ilki kez düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası’nın ikincisi için hazırlıklar devam ediyor.
Bu yıl yapılacak olan şampiyonunun tanıtım toplantısı AFBEL Termal Otel’de düzenlendi. Toplantıya, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Eski Orman ve Su İşleri Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye Motosiklet Federasyonu As Başkanı Mahmut Nedim Akülke, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Nurullah Pervaneli, Belediye Başkan Yardımcıları; Murat Öner ile Süleyman Karakuş ve basın mensupları katıldı.
“EN BÜYÜK ÖDÜLÜMÜZÜ ALDIK”
Geçen yıl ilk düzenlenen organizasyonun Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından bir tanesi olduğuna dikkat çeken Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, geçen sene seyircinin beklenildiği kadar olmadığına ifade ederek bu sene seyirci noktasında da sevindirici gelişmelerin yaşanacağını söyledi. 2019 yılına ait çalışmalar, Valiliğin desteği, belediyenin katkıları ve ekiplerinin çalışmaları ile hızlı bir şekilde yürüdüklerini kaydeden Akülke, “2019’da da geçen senede olduğu gibi başarımızın yine üst noktaya çıkmasını umut ediyoruz. Ama geçen sene bir tek üzüldüğümüz nokta vardı. En zayıf yanımız seyirciydi. İnşallah bu sene onu da aşacağız. Veriler bu sene en az 2 ve 3 katına katlayacağımızı gösteriyor. Ülkenin her tarafından olumlu tepkiler alıyoruz. İnanılmaz geri dönüşler var. İnşallah bu sene bu problemi çözmüş olacağız.” dedi.
“FESTİVAL STANDLARINI
LÜTFEN SAHİPLENİN”
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser sanayici, işadamları ve esnafa seslenerek festival süresince açılacak stantlara işadamlarımızı esnafımızın sahiplenmesini istedi. Serteser; “Şehrimiz gelişiyor, son 15 yıldır büyük adımlar atıldı. Şehrin ekonomik olarak gelişmesi, ihracatının artması güzel şeyler, fakat ekonomi sadece ihracatın artmasıyla, yeni sektörlerin girmesiyle, mevcut sektörlerin daha fazla gelişmesiyle sağlanamıyor. Bir şehrin gelişimi sanatla, kültürle, sporla, diğer sosyal ve kültürel faaliyetlerle birlikte bir şey ifade ediyor. Özellikle işadamlarımıza, sanayicimize, esnafımıza buradan bir çağrıda bulunuyorum. Festivalde, açılacak stantlara sahiplenmemiz gerekiyor.” diye konuştu.  
“EL BİRLİĞİ İLE DESTEK OLACAĞIZ”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek geçen yıldan elde edilen tecrübeler ışığında bu yıl şampiyonanın daha fazla ilgi göreceğine inandığını söyledi. Başkan Zeybek; “El birliği yaptıktan sonra üstesinden gelinemeyecek hiçbir zorluk yoktur. Bu birliktelik sayesinde geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Dünya Motokros Şampiyonası’nı bu yıl Sayın Cumhurbaşkanımız himayelerinde ikincisini gerçekleştireceğiz. İnşallah geçtiğimiz yıldan edindiğimiz tecrübeler ışığında bu sene daha güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Bizler gerek Valilik, gerekse Belediye olarak el birliği yaparak destek vermeye devam edeceğiz.”
“AFYONKARAHİSAR KABUĞUNU KIRDI”
Organizasyon ile Afyonkarahisar’ın reklamının yapılacağına dikkat çeken Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “Reklamın büyüğü küçüğü olmaz. Burada inşallah hem Afyon için hem ülkemizin için dünya çapından büyük bir reklam gerçekleştireceğiz. Bildiğim kadarıyla tüm dünyada aynı anda bir ya da iki dakikalık bir süre Afyonkarahisar’ı tanıtan reklam geçecek, 2 milyara yakın insan bunu seyredecek. Ülkemiz ve Afyonkarahisarımız için büyük bir reklam olacak. İnşallah bu yapacağımız organizasyon kazasız belasız geçmesini ve güzel bir organizasyon olmasını diliyorum.” ifadesine yer verdi.
“AFYONKARAHİSAR
HIZLA GELİŞİYOR, BÜYÜYOR”
Afyonkarahisar’da muhteşem bir gelişme ve kalkınma olduğunu, dışarıdan görenlerin fark edebildiğini kaydeden Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Afyonkarahisar’ı daha iyi noktalara taşıyacağız. Hükümetimiz Afyon’a geçen yılsonuna kadar 24 milyar TL yatırım yaptı. Eğitimde, sağlıkta ve daha birçok alanda yatırım yapıldı. İlimizde eksik kalmadı. Daha da iyi noktaya taşımak için elimizden geleni yapma gayretindeyiz. 7 büyük hedefimiz var. Bunlar; termal turizmin başkenti olma, sağlık turizminin merkezi olma, kongre turizmi merkezi olma, kış turizminde gözde mekân olma, tarih ve kültür turizmi merkezi olma, spor turizmi merkezi olma hedefleri idi. Çok şükür bu hedefler gerçek oldu. Valimiz, Belediyemiz ve diğer tüm kesimlerin birlikte çalışması ve azmi ile Afyonkarahisar hızla geliyor, büyüyor.” dedi.
“ORGANİZASYONDAN BAŞARIYLA ÇIKACAĞIZ”
Bu yılki organizasyonun başarıyla yapılacağına inandığını söyleyen Eroğlu, “Afyon’un adının dünya televizyonlarında geçmesi en iyi reklamdır. 2019 yılında bu organizasyonu daha geniş destekle Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde ve bakanlıkların desteği ile yapmaya hazırlanıyoruz. Sayın Valimizin de ifade ettiği gibi bu şampiyonaya hepimizin sahip çıkması gerekiyor. İnşallah bu yılki organizasyondan başarıyla çıkacağız. Çok sayıda etkinliğimiz olacak. 4 büyük yarış, konserler, aktiviteler, çocuk etkinlikleri, motosiklet sergileri gibi farklı etkinlikler var. Örnek bir organizasyon olacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bu etkinliği himayesine aldı. 2 milyar insan Afyon’u takip edecek. Seyirci kapasitesi çok fazla. Dünyaya açılan bir pencere. Afyon bu organizasyonla adını dünyaya duyuracak. Her türlü desteğe hazırım.” şeklinde konuştu.
“ŞEHRİN VE ÜLKENİN
TANITIMINA KATKI SUNUYOR”
Afyonkarahisar’ın adının her alanda anılacağını söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz, “Senin Şehrin Senin Festivalin sloganı ile bu sene yola çıkacak olan bu etkinlik ilimiz açısından ve ülkemiz açısından önemli bir etkinlik. Bizim potansiyeli yüksek bir şehrimiz var. Turizm, üretim ve her alanda kendinden bahsettirecek bir şehrimiz var. Bunları kamuoyu ile paylaşabilirsek üretimimizi ve tanıtımımızı artırma ihtimalimiz var.” ifadelerini kullandı.
“HALKIMIZ BU ETKİNLİĞE SAHİP ÇIKMALI”
Bu tür organizasyonların kalıcı olması için halkın etkinliğe sahip çıkması gerektiğini ifade eden Tutulmaz, “Halkımızın bu etkinliğe sahip çıkması gerekiyor. Sadece kamunun buna sahip çıkması beklenirse, esnafımız, vatandaşımız buna sahip çıkmazsa bu tür etkinliklerin ömrü uzun olmaz. Bizim bu tür organizasyonları daha uzun süre ayakta tutmamızın yolu halkın bu etkinliğe sahip çıkmasından geçiyor. Halkımız, esnafımız etkinlik alanında stantlar açsın. Türkiye’nin en önemli 3 sanatçısı orada konserler verecek. Bunlara gidebilmenin yolu bilet almaktan geçiyor. Halkımız bileti alarak, etkinliklere katılarak destek versinler ki bu kalıcı hale gelsin. Afyonkarahisar deyince herkesin gitmek istediği bir yer izlenimini oluşturalım. Kamu olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Güvenliğinden sağlığına, alt yapısına kadar Valiliğimiz, Belediyemizle birlikte üzerimize düşeni yapıyoruz. Halkımızın da üzerine düşeni yapmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.
BU YIL AFYONLULARA ÖZEL
İNDİRİM YAPILACAK
Organizasyonun mali boyutu konusunda gelen soruya cevap veren Akülke, “Yurt dışı promatöre ödenen 1 milyon Avromuz var. Direkt oraya ödenen. Diğer organizasyon, festival, tanıtım faaliyetlerine ödenen Türkiye Motosiklet Federasyonu kendi bulduğu sponsor, bilet gelirleri ve diğer gelirlerle karşılamaya çalışıyor. Kendi bütçesini kendi yapmaya çalışıyor. Bu sene bu 1 Milyon Avro’nun dağılımı da gerçekten önemli. Geçen sene Afyon’a yük olan bu organizasyon bu sene Cumhurbaşkanımızın himayesinde 3 milyon liralık bir destek alacak, 200 bin Avro Turizm Bakanlığımız ödeyecek. 250 bin Avro’yu da Türkiye Motosiklet Federasyonu ilk taksit olarak yatırdı. Belediyemizin yükü de var. Pistin yapımı, revizesi, tadilat, tanıtım kısmı, oteller tarafı da Belediye kısmını oluşturuyor.” dedi.
Geçen yılki organizasyonda yapılan yayınlarla ilgili gelen soruya cevap veren Akülke, “6 kıtada yayıncı kuruluşlar, Eurosport direkt olarak yayın veriyordu. Bu yıl da linklerle birlikte verebiliriz, takip edersiniz, yayın olmazsa bize hesap sorabilirsiniz.” diye konuştu.
“Afyonkarahisar’da düzenlenen ve Afyonkarahisar’ın bütçesi ile yapılan organizasyondan Afyonlular’ın yeterince yararlanamadığı, bilet fiyatlarının yüksekliğinin eleştiri konusu olduğunun hatırlatılması üzerine Afyonlulara özel bir indirim uygulayacaklarını belirten Akülke, “Park Afyon’da başlangıç fiyatı 100 lira olan biletlerimizi 50 liradan satmıştık. Biletix’te 100 lira olan biletleri Afyon’da 50 liraya sattık. Şimdi Zafer Haftası etkinliklerinde tekrar aynı şeyi yapalım. 1 hafta daha belli satış noktalarında Afyon’da yine 50 liradan bilet satılacak. Önceden programlamıştık fakat duyurumuzu şimdiden yapalım.” dedi.
Program sonunda il yöneticileri, şampiyonanın sloganını olan “Senin Şehrin, Senin Festivalin Afyonkarahisar”ı hep birlikte söyleyerek, sosyal medya için klip çektirdiler. Toplantının yapıldığı otelde yeni sezon hazırlıkları için kamp yapan AFJET Afyonsporlu futbolcularda toplantıya katılarak sloganı protokol üyeleriyle birlikte tekrarlayıp şampiyonaya destek verdi.

Bakmadan Geçme