Şener: En büyük tehlike, eylem yapamamak

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Afyonkarahisar’a geldi. Partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Şener, hükümetin eylem yapanları engellemeye çalıştığını, bir ülkede en büyük tehlikenin eylem yapamama olduğunu söyledi.Seçim çalışmalarına başlayan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Afyonkarahisar’da bir dizi ziyarette bulundu. Şener, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’ni ziyaretinin [&hellip]

Şener: En büyük tehlike, eylem yapamamak

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Afyonkarahisar’a geldi.

Partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Şener, hükümetin eylem yapanları engellemeye çalıştığını, bir ülkede en büyük tehlikenin eylem yapamama olduğunu söyledi.
Seçim çalışmalarına başlayan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Afyonkarahisar’da bir dizi ziyarette bulundu. Şener, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’ni ziyaretinin ardından Türkiye Partisi İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.
Şener, burada yaptığı açıklamada hükümetin özellikle Torba Yasa Tasarısı olarak bilinen yasa tasarısını protesto eden sendikalardan rahatsız olduğunu belirterek “Bir ülkede eylem yapılması değil, eylemsizlik tehlikedir” dedi.
Demokrasi tarihimizde bir ilk
Türkiye’nin demokrasi tarihinde baskı anlamında bir ilk yaşandığını savunan Şener, “Siyasal iktidar, anayasal hakları, göstere ve yürüyüş hakkını, protesto hakkını ve demokratik eylemleri bastırmaya, sindirmeye, hatta bunlar suçmuş gibi kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik davranışlar ve açıklamalar içerisine girmektedir. Şu anda Türkiye’nin içinde bulunduğu en önemli sorunlardan biri de siyasal iktidarın antidemokratik tutumudur” diye konuştu.
En büyük tehlike…
Şener, hükümetin eylemleri tehlike olarak gördüğünü kaydetti ve şöyle devam etti:
“Bir ülkenin başına gelebilecek en büyük tehlike, sivil toplum kuruluşlarının hükümeti, başbakanı protesto etmeleri değildir. Tehlikeli olan, eylem yapamamalarıdır. Tehlikeli olan başbakanı, hükümeti, bakanları protesto edememeleridir. Eğer bunu kamu otoritesi kullanan güç olarak siyasi iktidar oluşturmaya çaba harcıyorsa, bu daha büyük bir tehlikedir.”
Torba Yasası, af yasası
Torba Yasa Tasarısı’nı da eleştiren Şener, “Bu bir af yasasıdır. Vergi ve SSK başta olmak üzere kamu alacaklarının tahsilinde bazı kolaylıklar sağlamaya yönelik bir düzenlemedir. Ancak bu düzenleme bu ülkede vergisini, SSK borcunu, bunun dışında kamu borçlarını düzenli bir biçimde ödeyen vatandaşlarımıza da haksızlık yapmaktadır. Bir yasal düzenleme ile haksızlık meşrulaştırılmaktadır. Bu düzenlemede çalışanların hak kaybına yol açan düzenlemeler vardır. Bunların da genel kurulda değiştirilmesi gerekmektedir.Hakkını vermezseniz çalışana, bu en büyük zulüm ve gasp olur. Hele hak gaspını bir yasal düzenlemeyle gerçekleştirirseniz bu daha büyük zulüm olur” şeklinde konuştu.
Maddelerin
düzeltilmesi gerekir
Şener, “Komisyondan geçmiştir. Genel kurulda da çalışmalar başlamıştır. Bazı maddeler genel kurulda yasalaşmıştır. Ama tamamı geçmeden bu çalışanların haklarını gasp eden, kazanılmış haklarını ihlal eden hükümleri tekrar düzeltmek gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Siyaset kavga
ortamı olmamalı
Siyasetin ülke sorunlarını çözmek için var olduğunu ve siyaset hizmet yeri olduğunu belirten Şener, ancak Türkiye’de siyasetin bir kavga mekânı haline geldiğini söyledi. Şener, “Bu kavga ortamının ise siyaseti çözüm üreten, ülkedeki dertleri, sıkıntıları gideren küresel rekabet koşullarında ülkemizin rekabet gücünü artıran bir niteliğe sahip olmaktan uzaklaştırmakta, tam aksine doğrudan doğruya siyasetin kendisi de sorun haline dönüşmektedir. Yani Türkiye’deki mevcut siyaset doğrudan doğruya sorun üreten bir siyaset haline gelmiştir.” diye konuştu.
Mevcut iktidara eleştiri
Şener, Türkiye’de kaygıları, endişeleri derinleştiren ve geleceği sora sokan bir siyasi iktidar olduğunu ve politikalarla, bu anlayışla, bu siyaset yapma biçimiyle, kini, nefreti derinleştiren siyaset üslubuyla, hakaretleri hoyrat cümleleri peş peşe dizmeyi siyaset olarak gören iktidar ve muhalefet partilerinin üslubuyla Türkiye’nin hiçbir sorunu çözülemeyeceğini söyledi.
Ekonomi iyi yönetilmiyor
Şener, Türkiye ekonomisinin iyi yönetilmediğini, dış ticaret açığının neden olduğu işsizliğin 1994 ve 2001’deki ekonomik kriz dönemlerinden daha yüksek olduğunu iddia etti. Dış ticaret açığının 2010 yılında 71 milyar dolara ulaştığını ifade eden Şener, şöyle konuştu: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir zaman ithalatımız ile ihracatımız arasındaki fark bu düzeye çıkmamıştır. İthalatımız ihracatımızdan 71 milyar dolar daha fazla olmuştur. Bu Cumhuriyet tarihinin rekorudur. Bu işsizliğin artması ile sonuçlanmaktadır. Bugünkü işsizlik oranı 1994 ve 2001’deki krizden de yüksek bir seviyededir.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
İttifaka şimdilik mesafeli
TP Lideri Şener, bir basın mensubunun seçim ittifakı düşünülüp düşünülmediğine ilişkin sorusuna “Biz kendi gücümüze güveniyoruz. Her partinin seçim taktikleri vardır. Bunlar, seçim takvimi belli olduktan sonra gündeme gelir” dedi.
Şener, CHP ve DSP’den Silivri’deki Ergenekon zanlıları için gelen milletvekili daveti için ise Türkiye Partisi’nin böyle bir projesi olmadığını söyledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme