• Haberler
  • Siyaset
  • Senegal'e meteoroloji desteği verilecek – Kocatepe Gazetesi

Senegal'e meteoroloji desteği verilecek – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye ile Senegal arasında üç işbirliği antlaşması imzalanacağını söyledi Eroğlu sözlerine şöyle devam etti:'Birincisi su kaynaklarının geliştirilmesi, barajlar göletler, taşkın koruma, içme suyu temini, kuyu açılması gibi konularda antlaşma imzalayacağız, onun hakkında bilgi verdim. İkincisi, Çevre ve Orman Bakanı ile erozyonla mücadele ile kurak bölgelerde fidan üretimi, orman [&hellip]

Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu, Türkiye ile Senegal arasında üç işbirliği antlaşması imzalanacağını söyledi Eroğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Birincisi su kaynaklarının geliştirilmesi, barajlar göletler, taşkın koruma, içme suyu temini, kuyu açılması gibi konularda antlaşma imzalayacağız, onun hakkında bilgi verdim. İkincisi, Çevre ve Orman Bakanı ile erozyonla mücadele ile kurak bölgelerde fidan üretimi, orman yangınlarıyla mücadele alanlarında işbirliği antlaşması imzalayacağız. Ayrıca Cumhurbaşkanı Sall, yaban hayatı ve milli parkların da ilave edilmesini istedi.”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu toplantıda özellikle Pan Afrika Ajansı’nın çölleşmeyle mücadele, yeşil alanların çoğaltılması ve toz taşınımının önlenmesi konusundaki çalışmalarına ilişkin bilgi verdiğini vurgulayarak, bu konuda birlikte çalışama yapılacağını ve 29 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında Konya ve Mersin’de bu konuda çalıştay düzenleneceğini ifade etti. Daha sonra meteoroloji ile ilgili ortak çalışma protokolünün de imzalanacağını belirten Bakan Eroğlu şunları kaydetti:
“Otomatik Meteoroloji İstasyonu’nun kurulması konusunda imzalayacağımız anlaşma ile Dakar Havaalanına daha emniyetli iniş ve kalkışlar yapılması noktasında mutabakata vardık. Son olarak Sayın Cumhurbaşkanı Sall, önümüzdeki hafta Çarşamba günü Türkiye’ye gelecek. Türk Hava Yolları ve Senegal Havayolları arasında işbirliği yapılmasını arzu ettiğini dile getirdi. Ben de sabah Cumhurbaşkanı ile görüştüm kendisine bu konu hakkında bilgi verdim. 2 ay içersinde THY’den bir heyet Senegal’e gelecek, çalışmalar başlatılacak.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme