Sendikalardan ortak ses: – Kocatepe Gazetesi

Birleşe birleşe kazanacağız 4 eğitim sendikası, il genelinde birçok okul müdürünün görevden alınması dolayısıyla ortak bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde sık sık Birleşe birleşe kazanacağız' sloganı atıldı Afyonkarahisar'da faaliyette bulunan Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Aktif Eğitimciler Sendikası ve Eğitim-İş, müdür atamalarında adaletsizlik olduğu iddiasıyla yürüyüş ve eylem yaptı. MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDIDemiryalayan Türbesi'nden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda sona [&hellip]

Sendikalardan ortak ses:

Birleşe birleşe kazanacağız

4 eğitim sendikası, il genelinde birçok okul müdürünün görevden alınması dolayısıyla ortak bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde sık sık Birleşe birleşe kazanacağız” sloganı atıldı

Afyonkarahisar’da faaliyette bulunan Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen, Aktif Eğitimciler Sendikası ve Eğitim-İş, müdür atamalarında adaletsizlik olduğu iddiasıyla yürüyüş ve eylem yaptı.
MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI
Demiryalayan Türbesi’nden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren yürüyüş ve eyleme sendikaların üyelerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, MHP İl Başkanı Aziz Aslan ile MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı da katıldı.
“BİZ SİNEYE ÇEKEMEYİZ”
“Birleşe birleşe kazanacağız” sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, “Kendi iktidarlarını devam ettirmek anlamındaki kirli tezgâhlarına asla teslim olmayacağız. Midesi geniş olanlar Türkiye koşar adım diktatörlüğe giderken, demokrasiden, hukuk devleti ilkesinden uzaklaşırken, tüm bunları sineye çekebilir ama biz Türkiye Kamu-Sen hayatı şereflice yaşamak derdinde olan insanlarız. Hiçbir makam bizim yaşanan olaylar karşısında kayıtsız kalmamızı gerektirmez” dedi.
LİYAKAT ESAS ALINMADI
Şenol, Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki uygulamaları eleştirerek “MEB’de 8 bin okul müdürü görevden alındı. “Alınabilir, ‘alınmaz’ demiyoruz ama başarısızsa, liyakati, kabiliyeti, sevk ve idare gücü yoksa alınabilir. Ama açıkça başarısı gözler önünde olan insanların görevden alınmasını kabul edemiyoruz. Böyle bir anlayışa insanlık adına, emek adına, alın teri adına isyan ediyoruz.Adamın eline kâğıdı kalemi vermişler, ‘değerlendir’ demişler. Bir insanı değerlendirmek için o insanın başarısını, başarısızlıklarını, liyakatini çok yakından biliyor olmanız gerekir. Adam 3 gün önce şube müdürü olmuş, geldiği ilin, ilçenin sokaklarından bir haber, 15-20 yıl başarıyla yöneticilik yapmış insanları değerlendiriyor ve onlara yetersiz puan veriyor” diye konuştu.
10’UNCU
YIL MARŞI İDDİASI
Atamalarla ilgili iddiaları da gündeme getiren Şenol, “Bakınız bir ilçe milli eğitim müdürü, okul müdürünü arıyor ve ‘sana niye düşük puan verdim biliyor musun? Okulunda 10’uncu Yıl Marşı’nı okutmuştun’ diyor. 10’uncu Yıl Marşı Cumhuriyet’in 10’uncu yılını bizlere gururla anlatan bir marştır. Bir ilçe milli eğitim müdürü 10’uncu Yıl Marşı’nın bir okulda, herhangi bir mekânda okunmasından rahatsızlık duyuyorsa, sen neyin ilçe milli eğitim müdürüsün? Türk milli eğitiminin amaçlarından haberdar mısın?” ifadelerini kullandı.
METİN YALÇIN’A ELEŞTİRİ
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a da seslenen Şenol, şöyle devam etti:
“İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın koalisyon hükümeti döneminde müdürlüğünün elinden alındığını söyledi. Özgeçmişine baktığımızda 2000 yılı Haziran ayında Balıkesir İli İvrindi ilçesi İvrindi İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü’ne atandığını ve üç yıl okul müdürlüğü yaptığını öğrendim. 2000 yılında koalisyon hükümeti vardı. Sayın Metin Yalçın bunlardan hangisi doğru? Siz hangi azmettiricilerinin tetikçiliğini yapıyorsunuz? 28 Şubat beni mağdur etti, bende başkalarını mağdur ederim anlayışıyla mı başarılı bir çok müdüre kıydınız ? Açıkla ki hangisi doğru kamuoyu öğrensin.”
7 BİN OKUL MÜDÜRÜ
TASFİYE EDİLDİ
Eğitim-Sen Afyonkara-hisar Şube Başkanı Hüdaverdi Kılınç da haksız uygulamalara dikkat çekti. Kılınç, “Hepimizin bildiği gibi eğitim kurumları yönetici değerlendirme sonuçları açıklanmış ve 7 bin okul müdürünün büyük bölümü siyasi gerekçelerle resmen tasfiye edilmiştir. Yıllardır eğitim kurumlarını şirket gibi yönetip, okullarımızı ticari işletme haline getiren MEB, başta Eğitim Sen üyesi okul müdürleri olmak üzere, bugüne kadar eğitimde yaşanan piyasa merkezli dönüşüm sürecinin karşısında engel olarak gördüğü okul müdürlerini tek tek tespit ederek görevden almıştır. Eğitim yöneticileri değerlendirme sonuçlarına göre görevden alınan ve görev süresi uzatılan okul müdürlerinin sendikalarına bakıldığında, tarihin en büyük siyasal kadrolaşma hareketi ile karşı karşıya olduğumuz anlaşılmaktadır” dedi.
24 EYLÜL’DE GREV VAR
Kılınç, şöyle devam etti:
“Yapılması gereken, kamusal kaynakların yine kamusal bir hak olan eğitim için, özel çıkarlar değil, toplumsal çıkarlar gözetilerek değerlendirilmesi ve sadece eğitimde değil, bütün alanlarda kamu harcamalarının payının arttırılmasının sağlanmasıdır. Eğitimde, hiçbir gerekçe öğretmeni okuttuğu öğrencisinden, ailesinden, oturduğu mahallesinden kopararak zorla başka bir okula sürgün göndermesini haklı çıkaramaz. Öğretmenlere zorunlu rotasyon uygulaması halinde eğitim sisteminin yeni bir kaos ile karşı karşıya kalması kaçınılmazdır. MEB’in görevi, eğitimde 4+4+4 dayatmasında olduğu gibi, attığı her adımda, eğitim emekçilerini mağdur etmek değil, onların yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üretmek, eğitimcilerin ve sendikaların taleplerini dikkate almaktır. 24 Eylül 2014 Çarşamba günü bir günlük uyarı grevi yapacağız. Buradan bir daha uyarıyoruz, taleplerimiz karşılık bulmazsa eylemlerimiz artarak devam edecektir.”
BENDEN MİSİN, DEĞİL MİSİN?
Eğitim-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Ümit Kılçar da “10 Haziran 2014 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelikle 4 yıllık görev süresi dolan okul yöneticileri 100 puan üzerinden değerlendirilmeye tabi tutulmuş, yapılan değerlendirmede 75 puan ve üzeri alanların görev süreleri uzatılırken bu puanın altında kalanların ise yöneticilik görevleri sona ermiştir. Bu değerlendirme yapılırken, tam bir kıyım yaşanmıştır. Yıllarını eğitim yöneticiliğine vermiş, pek çok başarı elde etmiş, okulunu örnek konuma getirmiş bir çok yöneticiye, yandaş olmadıkları için 75 puanın altında puanlar verilerek görevlerine son verirken, yandaşlarına -sadece yandaşlık- kriterine göre yüksek puanlar verilmiştir. Böylece eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde, kariyer ve liyakat değil, siyasi referans ve sendikal aidiyetler doğrudan belirleyici hale gelmiştir. ‘Benden misin yoksa değil misin?’ anlayışıyla notlar verilirken, vicdanlar kararmış, kalpler körelmiştir” ifadelerini kullandı.
GÖREVDEN ALINANLARI
TEBRİK EDİYORUZ
Aktif Eğitimciler Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Hatipoğlu da “Biz görevinden alınan müdür arkadaşlara ‘Geçmiş olsun’ demiyoruz, onları tebrik ediyoruz. Koltuklarını kaybetme pahasına dik durmayı başarabildikleri için, inandıkları değerlerden taviz vermedikleri onları tebrik ediyoruz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme