Sendikalar Şeker ve pancara sahip çıkıyor

Türk-İş e bağlı sendikaların şube başkanları Kocatepe Gazetesi mensuplarını ziyaret etti. Ziyarette, Afyon Şeker Fabrikası’nın özelleştirilme sürecinde oluşturulan kamuoyu desteği ve duyarlı yayıncılık anlayışı nedeniyle gazete yönetimine teşekkür eden Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, 'Toplumun tüm kesimleri Şeker Fabrikalarına ve pancar tarımına sahip çıkmalı' dedi Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı ülke genelinde yürütelen 'Şeker Pancarının Feryadı' [&hellip]

Sendikalar Şeker ve pancara sahip çıkıyor

Türk-İş e bağlı sendikaların şube başkanları Kocatepe Gazetesi mensuplarını ziyaret etti. Ziyarette, Afyon Şeker Fabrikası’nın özelleştirilme sürecinde oluşturulan kamuoyu desteği ve duyarlı yayıncılık anlayışı nedeniyle gazete yönetimine teşekkür eden Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, “Toplumun tüm kesimleri Şeker Fabrikalarına ve pancar tarımına sahip çıkmalı” dedi

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı ülke genelinde yürütelen “Şeker Pancarının Feryadı” çalışması kapsamında Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu’nun öncülüğünde Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt’u ziyaret ettiler. Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Karamoçu ve beraberindeki şube başkanları ziyarete şeker pancarından elde edilen toz şeker ve pancarın diliyle kaleme alınmış bir mektupla birlikte geldiler. Ziyaret sonunda şeker pancarı ve mektup teslim edildi.
Kocatepe emeğe saygılı
Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu ziyaret sırasında sendikal çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Uslu, Türk-İş genel kurul toplantısının geçtiğimiz günlerde tamamladıklarını, çok güzel bir kongre süreci geçirdiklerini söyledi. Kongre sürecinde, tüm siyasi ve dünya görüşlerinin bir tarafa bırakılarak emeğin önemi üzerinde yoğunlaşıldığını anlatan Muharrem Uslu, Türk-İş’in emek konusunda mutabakatı sağladığını vurguladı. Uslu; “Genel kurul toplantımızda sendikaların tüm siyasi partilere eşit uzaklıkta olduğu ve olması gerektiği ortaya konuldu. Bilindiği gibi Afyonkarahisar’da Şeker Fabrikası en fazla konuşulan konulardan birisidir. Şeker-İş Sendikası Afyon Şubesi bu konudaki durumu hep anlatıyor. Burada dikkat edilmesi gereken bana göre bu fabrikanın Afyon’a zenginlik mi yoksa yoksulluk mu kattığıdır. Bu fabrika Afyon’a zenginlik katıyor. Bu nedenle toplumun tüm kesimlerinden bu konuda destek bekliyoruz. Kocatepe Gazetesi bu konudaki en büyük desteklerimizden birisi olmuştur. Bugüne kadar emeğe olan saygısından, çalışan kesime desteğinden dolayı Kocatepe Gazetesi’nin yeri bizce ayrıdır. Şeker Fabrikası’nın özelliştirme sürecindeki desteğiniz nedeniyle teşekkür ediyoruz.” dedi.
Türk-İş gerçekçi sendikal anlayışta
Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, 2012 yılının emek açısından çalışan açısından zor geçecek bir yıl gibi göründüğünü belirtti. Uslu, taşeronlaşmanın, özelleştirme, örgütsüzleştirme sıkıntılarının başında geldiğini kaydederken bu sıkıntılara Türk-İş’in çözüm aradığını dile getirdi. 2012 yılında bu sorunların daha da çetinleşeceği sinyalleri aldıklarını ifade eden Muharrem Uslu; “Bu konuda tek çözüm yolu çalışanların birlik olmasınan geçiyor. Çalışanlar Türk-İş’in söylemlerinden fikirlerinden haberdar olmak zorundadırlar. Emeğe saygı ve emeğin değeri ancak böylelikle korunabilir. Türk-İş ülkenin ekonomik değerlerine göre bir sendikalaşma mantığı güdüyor. Ekenomik değerleri görmezden gelen bir sendikalaşmanın olmayacağını bizler de farkındayız.
Biz özelleştirmelere karşı değiliz. Eğer bir özelleştirme üretim artışı, teknolojik yenilik, karlılık sağlıyorsa buna karşı olmamız düşünülemez. Zaten sendikacılığın temelindeki mantık budur. Sendikacılığın varlık sebebi zaten bunlardır.” diye konuştu.
Hangisine inanmak gerek?
Çalışan kesim ve yakınlarının bazı korkularının bulunduğundan söz eden Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Şeker Fabrikası’nın özelleştiril-mesi ile pancar ekiminin bitip bitmeyeceği, küspe üretiminin olup olmayacağı, hayvancılığın olup olmayacağı sorularının zihinleri meşgul ettiğini söyledi. Uslu, bu süreçte; çiftçinin zarar görüp görmeyeceği, fabrikanın olup olmayacağı düşüncelerinin yanı sıra, hayvancılığın ve çiftçinin zarar göreceği, fabrika üretiminin biteceği Türkiye’nin dış pazarlara muhtaç hale geleği kaygılarının da yüksek düzeyde olduğunun altını çizdi. “Çekincelerimiz bunlar.” diyen Muharrem Uslu;
“Bu sorulara da siyaset kurumu yeterli ce-vabı veremiyor. Bu iş sadece 300- 500 işçinin sorunuymuş gibi lanse ediliyor. 20-30 Yıl boyunca Şeker Fabrikasını yaptı diye propaganda üretin siyaset kurumu şimdi de Şeker Fabrikasını satıyoruz diye propaganda üretiyor. Siyasi irade bu satış için destek istiyor. Hangisine inanmak gerekiyor bilemiyoruz.” şeklinde konuştu.
Yargı kararından umutluyuz
Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Karamoçu ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Şeker Fabrikaları’nın satış sürecinin devam ettiğini kaydetti. Buna bağlı olarak yargı sürecinin de devam ettiğinden söz eden Murat Karamoçu, kendilerinin Türk yargısına güvenlerinin sonsuz olduğunu belirtti. Danıştay’ın daha önce verdiği kararlarda olduğu gibi bu batışlara da onay vermeyeceğinden emin olduklarını vurgulayan Şube Başkanı Murat Karamoçu şöyle konuştu: “Umutluyuz. Çünkü önceki şartnameler ile bu şartname arasında değişen hiçbir şey yok. Bu nedenle Danıştay’ın satışı reddedeceğine inanıyoruz. Önümüzdeki hafta bu kararın çıkması muhtemel. Biz de merakla ve umutla bekliyoruz. Danıştay daha önce nasıl ülkenin menfaatine karar vermişse bu kez de öyle yapacaktır düşüncesindeyiz. Bu konuda bize destek veren Afyonkarahisar basınına, özellikle de gazeteniz Kocatepe’ye teşekkür ediyoruz. Afyon basını bu süreçte üzerine düşeni yapmıştır. Sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda desteklerini bekliyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme