• Haberler
  • Genel
  • Sendika içi demokrasi, ülke demokrasinin de göstergesi

Sendika içi demokrasi, ülke demokrasinin de göstergesi

Türk Sağlık-Sen’in hafta sonu Ömer Termal’de düzenlediği 2’nci İşyeri Temsilcileri İstişare Toplantısı’nda konuşan Yrd. Doç. Dr. Ethem Kadri Pektaş, sendikaların varlığının ve sendika içindeki demokrasinin, ülke demokrasinin bir parçası olduğunu söyledi Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ethem Kadri Pektaş, Türk Sağlık-Sen’in hafta sonu düzenlediği 2’nci İşyeri Temsilcileri İstişare Toplantısı’nda Sendikal Bilinç ve [&hellip]

Sendika içi demokrasi, ülke demokrasinin de göstergesi

Türk Sağlık-Sen’in hafta sonu Ömer Termal’de düzenlediği 2’nci İşyeri Temsilcileri İstişare Toplantısı’nda konuşan Yrd. Doç. Dr. Ethem Kadri Pektaş, sendikaların varlığının ve sendika içindeki demokrasinin, ülke demokrasinin bir parçası olduğunu söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ethem Kadri Pektaş, Türk Sağlık-Sen’in hafta sonu düzenlediği 2’nci İşyeri Temsilcileri İstişare Toplantısı’nda Sendikal Bilinç ve Örgütlenme konulu bir sunum yaptı. Pektaş, “Bir toplumda özgürlük varsa demokrasi ilerlemiştir. Ülkedeki sendikaların varlığı ve sendika içi demokrasinin varlığı da demokrasinin göstergesidir” dedi.
Pektaş, “Çağdaş insan, örgütlü insandır. Sağlık çalışanlarının örgütlülük oranı şu anda yüzde 70’lerde. Bu oranın yüzde 90’lara varması gerekir” diye konuştu.
1982 Anayasası’nın memurlara sendikal haklar vermediğini belirten Pektaş, 1995, 2000 ve 2001 yıllarında yapılan düzenlemelerle memurların da sendikal haklara kavuştuğunun altını çizdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme