SEMT PAZARLARINDA DÜĞÜNE İZİN ÇIKTI

Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nden Ataköy, Fatih, Karşıyaka, Eşrefpaşa, Uydukent, Selçuklu, Sahipata semt pazar yerlerinde akşam saat 19.00-23:00 saatleri arasında 600 TL peşin ücret karşılığında düğün, nişan, organizasyon kullanımına izin çıktı   Afyonkarahisar Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı dün yapıldı. ÜCRET TARİFELERİ BELİRLENDİ Kocatepe Spor Kompleksinde bulunan 7 adet antrenman sahalarının kamp için gelen spor kulüplerine kullandırılması [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nden Ataköy, Fatih, Karşıyaka, Eşrefpaşa, Uydukent, Selçuklu, Sahipata semt pazar yerlerinde akşam saat 19.00-23:00 saatleri arasında 600 TL peşin ücret karşılığında düğün, nişan, organizasyon kullanımına izin çıktı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı dün yapıldı.
ÜCRET TARİFELERİ BELİRLENDİ
Kocatepe Spor Kompleksinde bulunan 7 adet antrenman sahalarının kamp için gelen spor kulüplerine kullandırılması karşılığında 2020 yılı 1,5 saatlik her bir antrenman için 250 TL tahsis ücreti alınmasını uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Öte yandan Belediye yemekhanesinde uygulanan fiyat tarifeleri; Personel yemeği 10 TL, misafir yemeği 13 TL, cenaze yemeği 10 TL, etkinlik yemeği 12 TL, iftar yemeği, fakir yemeği ve personel çocuğunun yiyeceği yemek 10 TL olarak belirlendi.
UZUN ÇARŞIDA KISMİ İYİLEŞTİRME
Belediye tarafından işletilen Millet Caddesinde (Uzun Çarşı) uygulanan fiyat tarifelerinin ve kapalı otoparklardaki bisiklet abonesi fiyat tarifesi de belirlendi. Yeni tarifenin; 0-14 dakika ücretsiz, 1 saat arası 3 TL, 1-2 saat arası 5 TL, 2-3 saat arası 6 TL, 3-5 saat arası 12 TL, 5-10 saat arası 20 TL olmasına karar verildi. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Zeybek, Uzun Çarşı esnafı ile yaptığı görüşmede belirlenen fiyat tarifesinden daha yüksek ücret alınmasını istediklerini söyleyerek, “Uzun Çarşı esnafıyla yaptığım görüşmede daha yüksek fiyat tarifesi uygulansın. Çünkü ticaret yapamaz hale geldik denildi. Yabancı müşteriler araç park edecek yer bulamıyor. Çünkü esnaf sabah saatlerinde aracını dükkânının önüne kilitliyor. Akşam boşalması 18:30’u buluyor. Arkadaşlarımız böyle kısmi bir iyileştirme yaptı.” dedi.
PAZAR YERLERİNDE
ORGANİZASYON BEDELİ 600 TL
Düğün, nişan, kına, programlarında kullanılmak üzere Ataköy, Fatih, Karşıyaka, Eşrefpaşa, Uydukent, Selçuklu, Sahipata karşısında bulunan semt pazar yerlerinin 19.00-23:00 saatleri arasında talep eden vatandaşlar tarafından kullanımına izin verilecek. Tahsis şartları olarak; Organizasyonu düzenleyenler veya düğün sahibinin ilgili kurumlardan gerekli izinleri alması, organizasyon esnasında genel güvenlik tedbirlerinin alınmasından, pandemi tedbir ve yasaklarına uyulmasına, gürültü seviyesinin aşılmamasına, tahsis edilen kamu malına zarar verilmemesinden sorumlu olması şeklinde belirlendi. KDV dâhil 600 TL kiralama bedeli peşin alınacak. Mehmet Zeybek, vatandaştan gelen talebin değerlendirildiğini belirterek, “İşin açıkçası ücret almayalım diye bir görüş çıkmıştı. Ama kısmi de olsa ücret alınırsa sahip çıkıp kullanıma dikkat ederler diye düşünüldü.” ifadelerini kullandı.

HAT AKTARIM TALEPLERİNDE MUVAFAKAT İSTENİYOR
Uydukent Ekspres Hattı güzergâhında değişiklik yapılması talebini uygun gören Trafik Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi. Fatih Minibüslerinin mahalle içi güzergâhında değişiklik yapılması talebi için gerekli inceleme ve araştırma yapılacağı bildirildi. Özdilek Minibüslerinde faaliyet gösteren 14 aracın dönüşümlü olarak 2 Eylül 2019 tarihinde 262 sayılı Meclis kararıyla belirlenen güzergâhlarda çalışması oybirliği ile kabul edildi. S.S. 33 Nolu Termal Minibüslerinin A.N.S.-Otogar-Özdilek güzergâhında yeniden çalışmalarına izin verilmesi talebi gerekli inceleme ve araştırma sonrası tekrar meclis gündemine gelecek.
MUHALEFET KÜTÜPHANE
HİZMETİNİN DEVAMINI İSTİYOR
Dumlupınar Mahallesi, 392 ada, 15 nolu parselin bulunduğu alanda imar planı değişikliği yapılmasını uygun gören Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporu kabul edildi. 1. Vakıf İşhanı ile mevcut Gedik Ahmet Paşa Kütüphanesinin olduğu iki parsel trampa edilecek. Mehmet Zeybek, yaklaşık olarak 3 aydır bu işle uğraştıklarını belirtti. Millet İttifakının CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Murat Çelikbaş ile H. Hüsnü Taşer takasta kütüphane hizmetinin gelecek nesiller için korunması gerektiği kaygılarını iletti. Zeybek, “Vakıflar nasıl değerlendirecek bilemiyorum. Ama bir köşesinde kütüphane hizmetinin verilmesini isteyebiliriz.” dedi.
AFDORA’DA 3 DAİRE
LOJMAN OLACAK
Kadınana su hattının meri imar planlarına işlenmesi teklifini uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Mülkiyeti Belediye’ye ait Çetinkaya Mahallesinden 3 taşınmazın, Özel İdare’ye ait 3 adet dükkân, 5 adet mesken ve 2 depo vasıflı gayrimenkullerle takası için Belediye Encümenine yetki verildi. Zeybek konu hakkında şunları söyledi: “AFDORA’da bulunan 3 adet dairemize karşılık; Ballıpınar Petrolün bulunduğu yerde Vali Yardımcılarının kullandığı meskenlerle, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü girişinde yer alan yaklaşık 750 metrekarelik bir binayı almak şartıyla böyle bir takas gündeme geldi. Biz Belediye olarak daireleri zaten satacaktık. Valilikten böyle bir teklif geldi. Onlar bu daireleri lojman olarak kullanmak istediler. Değerlendirmesini yaptığımızda Belediyemiz yapılan takasta çok daha avantajlı durumdadır.” Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısı 4 Ağustos 2020 Salı günü akşam saat 18:30’da başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme