• Haberler
  • Genel
  • Sempozyum kitaba dönüştü – Kocatepe Gazetesi

Sempozyum kitaba dönüştü – Kocatepe Gazetesi

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Sandıklı Araştırmaları Sempozyumu sonrası hazırlanan 'Sandıklı Araştırmaları' kitabının tanıtımı Sandıklı Thermal Park Hotel'de yapıldı Ege Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sandıklı Kaymakamlığı ve Sandıklı Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen sempozyumda ki sunumların bir araya getirilmesiyle oluşturulan 730 sayfalık Sandıklı Araştırmaları kitabının basımı Ege Üniversitesi basım evinde yapıldı. ELİBOL DÖNEMİNDE 12 KİTAP YAYINLANDITanıtım programının açılış [&hellip]

Sempozyum kitaba dönüştü

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Sandıklı Araştırmaları Sempozyumu sonrası hazırlanan “Sandıklı Araştırmaları” kitabının tanıtımı Sandıklı Thermal Park Hotel’de yapıldı

Ege Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sandıklı Kaymakamlığı ve Sandıklı Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen sempozyumda ki sunumların bir araya getirilmesiyle oluşturulan 730 sayfalık Sandıklı Araştırmaları kitabının basımı Ege Üniversitesi basım evinde yapıldı.
ELİBOL DÖNEMİNDE
12 KİTAP YAYINLANDI
Tanıtım programının açılış konuşmasını yapan Sandıklı Belediye Başkanı Elibol, ilçenin köklü bir tarihi bulunduğunu ve tarihinde ilk kez bir sempozyum gerçekleştiğini belirtti. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Elibol; “Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere bizlerde elimizden geldiği kadar sempozyumda olmaya çalıştık. Dedelerimizden atalarımızdan bizlerden de çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatabileceğimiz Sandıklı’nın sosyal, kültürel, coğrafi, siyasi bütün her şeyi ile bir bütün olarak değerimize sahip çıkabilmek için bu gün bu kitabımızın tanıtımını yapmak için buradayız. Belediye Başkanlığı dönemimizde ilçemizin tarihi, coğrafi ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkaran 12 kitap yayınladık. Yapılan bu ilk bilimsel çalışma ilçemiz hakkında gelecek nesilleri daha iyi aydınlatacaktır. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
AKÜ SEMPOZYUMA KATKI SUNDU
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent. Dr. Koray Gürpınar, sempozyum üzerinden bir yıl geçtiğini belirtti. Gürpınar; “Ege Üniversitesindeki değerli hocalarımın, Kaymakamlığımızın, Belediye Başkanlığımızın ve sivil toplum kuruluşlarının değerli katkılarıyla sunulan bildirilerin bilimsel bir anlam kazandığı bildiri kitabının tanıtımı için toplandık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. AKÜ olarak sempozyuma katkı yaptığımıza inanıyorum. İkinci sempozyumun en kısa zamanda düzenlenmesini ümit ediyorum.” diye konuştu. Sempozyum Düzenleme Komitesi üyesi ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Mutluer, Sandıklı Araştırmaları kitabı hakkında bilgi aktardı.
NURİ HOCANINDA EMEĞİ VAR
Sempozyum Düzenleme Komitesi üyesi ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Mutluer, toplantının oluşumunda iki yıllık bir emeğin bulunduğunu bildirdi. Geçen yıl 3 gün sempozyum gerçekleştirildiğini kaydeden Mutluer; “Önemli çalışmalar yapıldı. Bu sempozyumda sunulan bildirilerin bilgilere dönüşmesi gerekiyordu ve nihayet dönüştü ve bu kitap ortaya çıktı. Hiç kuşkusuz bu kitabın oluşmasında Prof. Dr. Nuri Bilgin hocamızın çok büyük emeği var. Ne zaman fakülteye gelip Nuri hocayı sorsak kendisi bilgisayar başımdaydı. Bir yıl boyunca inanılmaz efor sarf etti. Ona çok teşekkür ediyorum. Bunun dışında elbette Sandıklı Belediyesi, Kaymakamlık, sivil toplum kuruluşları özellikle de Sanayi ve Ticaret Odasının çok büyük emeği oldu. Onlara da teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme