• Haberler
  • Genel
  • Semerkand sevginin sembolüdür – Kocatepe Gazetesi

Semerkand sevginin sembolüdür – Kocatepe Gazetesi

22-29 Mayıs Semerkand Haftası nedeniyle çarşı merkezinde bulunan esnafa karanfil ve Semerkand Dergisi hediye edildi Semerkand Vakfı yöneticilerinin Semerkand Haftası’yla ilgli çalışmaları sürüyor. Yüzyıllar boyunca Medine'den sonra İslam coğrafyasının en etkin olduğu yerin Semerkand olduğunu belirten vakıf yöneticileri, bu kutsal şehrin İslam, bilim ve kültüre yıllarca ev sahipliği yaptığı belirttiler. Semerkand Haftası nedeniyle çarşı merkezinde [&hellip]

Semerkand sevginin sembolüdür

22-29 Mayıs Semerkand Haftası nedeniyle çarşı merkezinde bulunan esnafa karanfil ve Semerkand Dergisi hediye edildi

Semerkand Vakfı yöneticilerinin Semerkand Haftası’yla ilgli çalışmaları sürüyor. Yüzyıllar boyunca Medine’den sonra İslam coğrafyasının en etkin olduğu yerin Semerkand olduğunu belirten vakıf yöneticileri, bu kutsal şehrin İslam, bilim ve kültüre yıllarca ev sahipliği yaptığı belirttiler. Semerkand Haftası nedeniyle çarşı merkezinde esnafa karanfil ve Semerkand Dergisi hediye eden Semerkand Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Semerkand’ın sevginin sembolü olduğunu kaydettiler. Semerkand Vakfı Başkan Yardımcısı Osman Şimşek ve Yönetim Kurulu üyeleri Muhammet Torun, Hakan Sarıdere, Mustafa Yavuz, Nuri Yıldırım ile Adem Parak esnafa hayırlı işler dilerken Semerkand Vakfı’nın çalışmalarını da anlattılar.
DEĞERİ ÖLÇÜLEMEZ
Semerkand’ın dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu söyleyen Vakıf Başkan Yardımcısı Osman Şimşek, “Semerkand; sözlükte kale anlamına gelen, Özbekistan’da bulunan, tarihi bir şehrin adıdır. Manevi olarak, insanların kalbine saçılan ilahi tohumların da kale gibi sağlam olmasını anlatan bir şehirdir. Dünyanın en eski ve en değerli şehirlerinden biridir. Fakat onu değerli kılan sadece tarihi olması değil; Medine’de kurulan İslam medeniyetinden sonra 2. büyük İslam medeniyetine ev sahipliği yapmış olmasıdır” dedi.
PEYGAMBER VARİSLERİ YETİŞTİ
Semerkand’da bir çok alimin yetiştiğine dikkat çeken Şimşek, “Peygamber Efendimiz’in (s.a.s) varisleri olan âlimlerin, Allah-u Teala’nın veli kullarının ve onların da yetiştirdiği nice cengâver öğrencilerin bu şehirden tüm dünyaya uzanan, hakiki aşkı gönüllere nakşetmesidir Semerkand’ı nadide yapan. Günümüze kadar gelen bu nakış halkasının bir ayağı da ülkemizde, Resulü Ekrem (s.a.v) Efendimiz’in mübarek torunlarına nasip olmuştur” dedi.
Semerkand Haftası etkenlikleri kapsamında Semerkand Vakfı heyeti Huzurevi sakinlerini de ziyaret ederek, kandillerini kutladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme