• Haberler
  • Genel
  • Şemdin Sakık’ın emrini verdiği saldırıda gazi olan asker:

Şemdin Sakık’ın emrini verdiği saldırıda gazi olan asker:

“Hakkımızı yetkililere helal etmiyoruz” İstanbul’da yürütülen bir davada Şemdin Sakık’ın gizli tanık olduğunun ortaya çıkması, Afyonkarahisar’daki şehit yakınları ve gazilerin tepkisini çekti. Şemdin Sakık’ın talimatını verdiği 33 erin şehit olduğu olaydan sağ olarak kurtulan gazi Salih Pektaş, 󈬑 erin şehit edilmesi talimatını veren Şemdin Sakık’ın tanık olmasını içimize sindiremiyoruz. Yetkililere hakkımızı helal etmiyoruz” dedi İstanbul’da [&hellip]

Şemdin Sakık'ın emrini verdiği saldırıda gazi olan asker:

“Hakkımızı yetkililere helal etmiyoruz”

İstanbul’da yürütülen bir davada Şemdin Sakık’ın gizli tanık olduğunun ortaya çıkması, Afyonkarahisar’daki şehit yakınları ve gazilerin tepkisini çekti. Şemdin Sakık’ın talimatını verdiği 33 erin şehit olduğu olaydan sağ olarak kurtulan gazi Salih Pektaş, “33 erin şehit edilmesi talimatını veren Şemdin Sakık’ın tanık olmasını içimize sindiremiyoruz. Yetkililere hakkımızı helal etmiyoruz” dedi

İstanbul’da görülen bir davada gizli tanık olduğu ortaya çıkan Şemdin Sakık’ın 1993 yılında emrini verdiği saldırıdan sağ olarak çıkan Salih Pektaş, konuştu. Jandarma Er olarak görev yaptığını anlatan Pektaş, “1993 yılında Elazığ-Bingöl Karayolu’nda 33 askerin şehit olduğu saldırıdan yaralı olarak kurtuldum. Şemdin Sakık’ı çıkartıp konuşturuyorlar. Bundan rahatsız oluyoruz. Bu olaydan kurtulan 12 arkadaş varız. Bunu birebir gördük. Bize 2 metre mesafesi vardı. Köylere uğradığımızda ‘Tükürün bu T.C.’nin köpeklerine’ demişti. Bu adam nasıl komutanların alehyinde gizli tanık olarak dinleniyor? Ben şaşırıyorum, geceleri uykusuz kalıyorum. Psikilojim bozuluyor” dedi.
3-4 GÜN ELLERİNDE KALANLAR OLDU
Sakık’ın yaralı erlere “Neden askerliği seçtiniz, neden dağa çıkmadınız, komutanlarınız sizi kandırdı, PKK’lıları öldürmeye mi gidiyordunuz” gibi sözler sarf ettiğini anlatan Pektaş, PKK’lılar tarafından yaralı askerlere işkence yapıldığını belirtti. Pektaş, “Biz 12 saat ellerinde kaldık, 3-4 gün ellerinde kalan arkadaşlarımız oldu. Arkadaşlarımızın ayakkabılarının ipleriyle ellerini bağlamışlar, ipler ellerini kesmiş. Hâlâ izler duruyor. Hakkımızı yetkililere helal etmiyoruz. Bu adamların bu şekilde nefes almaları bile bize huzursuzluk veriyor” diye konuştu.
“BEN DE TANIK
OLMAK İSTİYORUM”
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ise “Şemdin Sakık gizli tanıksa ben de açıktan tanığım. Komutanlarımızın lehinde ifade vermek istiyorum” dedi.
Kumartaşlı, şöyle devam etti: “Son günlerde ne idüğü belirsiz, eski terörist olduğundan bahseden bize göre terörist başı olan kişi çıkmış, boy boy açıklamalar yapmakta. Ben terörist değilim, eski teröristim diyor. Teröristler başımıza akil adam oldular. Devletimizin yetkili organları, bu adamın söyledikleri her şeyi gizli tanık olarak almışlar. Sürgelen davalarda, bu adamı adam yerine koyup söylediklerini kaale almışlar. Bu adam 1993 yılında 33 erin şehit eden emri veren kişidir. Başlarında duran adamdır. İdam cezası getirilmeli. Başta Abdullah Öcalan ve Şemdin Sakık olmak üzere teröristler idam edilmeli. Aldığı nefes bile fazla.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme