Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Selman-ı Farisi’yi daha iyi tanımalıyız”

“Selman-ı Farisi’yi daha iyi tanımalıyız”

Afyonkarahisar topraklarının ev sahipliği yaptığı büyük sahabe Selman-ı Farisi’nin bilinilirliğini artırmaya yönelik çalışmalar devam ediyor

 

Afyonkarahisar’ın şeref kaynaklarından birisi olan, Rasulullah (S.A.V.)’in ehli beytinden Selman-ı Farisi’nin bilinilirliğini artırmak amacıyla Afyonkarahisar genelinde çalışmalar devam ediyor.
İran topraklarından başladığı inanç yolculuğunu Hz. Muhammed (S.a.v)’in izine ulaşarak Medine’de tamamlayan ve Hz. Muhammet (sav)’in “Selman ehli beytimdendir” diyerek övgüsüne mazhar olan Selman-ı Farisi’nin Afyonkarahisar’daki izlerini süren gönüllüler Afyonkarahisarlılar arasında “Selman-ı Farisi” bilinilirliğini artırmak için çaba gösteriyorlar.
ÜLKER’DEN SELMAN-I FARİSİ TAKVİMİ
Ülker firmasının Bizim Market aracılığıyla hazırlattığı “Selman-ı Farisi” içerikle duvar ve masa takvimlerini kapı kapı dolaşarak vatandaşlara dağıtan “Selman-ı Farisi gönüllüleri” Afyonkarahisarlıların sıcak ilgisiyle karşılaşıyorlar. Selman-ı Farisi hakkında bilgilendirmede bulunan ve Afyonkarahisar’la olan bağını anlatmaya çalışan Selman-ı Farisi gönüllüleri günümüzde Emirdağ ilçesi sınarları dahilinde bulunan ve Selman-ı Farisi’yi yüzlerce yıl önce konuk eden Amorium antik kentine de dikkat çekmeye çalışıyorlar.
“AFYONLULAR SELMAN İSMİNİ YAYGINLAŞTIRMALI”
Selman-ı Farisi gönüllülerinden birisi olan Bilal Şenel, Kanal 3 ekranlarında Selman-ı Farisi ile ilgili bir çok programa imza attı. Bundan sonraki programlarında da Selman-ı Farisi hazretlerine dikkat çekmeye özen göstereceklerini belirten işadamı Bilal Şenel, “Selman-ı Farisi hazretleri bizler için büyük önem taşıyan bir isim. Bu büyük sahabeyi hemşehrilerimize daha çok anlatmak için gayret içerisinde olacağız. Dursun Ali Erzincanlı ve Ömer Döngeloğlu hocalarımızın da programlarımızda dikkat çektikleri bir talebimiz var. Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz Selman-ı Farisi’ye daha çok sahip çıkmalılar. Örneğin ilimizde Selman isminin yeni doğan bebeklere konulmasını teşvik etmeliyiz. Bu ve benzeri çalışmalarla Selman-ı Farisi farkındalığı oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi