• Haberler
  • Gündem
  • Selman-ı Farisi, kutlu yolculuğa Emirdağ'dan çıkmıştı

Selman-ı Farisi, kutlu yolculuğa Emirdağ'dan çıkmıştı

İl Genel Meclisi üyeleri, Peygamber Efendimiz’in (SAV) sahabeleri arasında olan, berberlik mesleğinin piri sayılan Selman-ı Farisi Hazretleri’nin yaşadığı bölgeyi inceledi.Amorium ya da Amuriyye olarak bilinen ve Emirdağ’da bulunan yerleşim yeri, İGM üyelerinin dikkatini çekti. Ziyarette İGM Başkanı Salih Sel, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın, Davulga Belediye Başkanı Salih [&hellip]

İl Genel Meclisi üyeleri, Peygamber Efendimiz’in (SAV) sahabeleri arasında olan, berberlik mesleğinin piri sayılan Selman-ı Farisi Hazretleri’nin yaşadığı bölgeyi inceledi.
Amorium ya da Amuriyye olarak bilinen ve Emirdağ’da bulunan yerleşim yeri, İGM üyelerinin dikkatini çekti. Ziyarette İGM Başkanı Salih Sel, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın, Davulga Belediye Başkanı Salih Gündoğan, TÜRSAB Dumlupınar Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Bilal Şenel de hazır bulundu.
BÖLGE DAHA İYİ TANITILACAK
Ziyarette konuşan İGM Başkanı Salih Sel, bölgedeki çalışmaların sürdürülmesi için 30 bin lira kaynak ayrıldığını belirtti. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır da bölgenin tanıtımı için çalışacaklarını belirtti.
TÜRSAB Dumlupınar Bölge Yürütme Kurulu Başkanı ve Şeneller Turizm sahibi Bilal Şenel ise, “Burayı tutarsanız, sizi de kaldırır, Ümmet’i de kaldırır. Selman-Farisi, 12 yıl burada vakit geçirmiş. Hakk’ı, hakikati anlamak için vakit geçirmiş. Burası, bizim Peygamber Efendimiz’e (SAV) açılan kapımız. Burası bizim Asr-ı Saadet’e açılan kapımız” dedi.
AMURRİYYE’DE
12 YIL
Selman-ı Farisi’nin hayatı hakkında da bilgi veren Şenel, “Selman-ı Farisi, İran’da yaşıyor, babası Mecusi’dir. Selman’ı sırf Mecusi ateşinin tütmesi için kalır. Selman, dışarı çıktığında o zamanın hak dini Hristiyan bir rahiple karşılaşır. Hristiyanlığı yaşamak için Şam’a gider. Arayışı yaratılış gayesini bulmaktır. Şam’da Selman, bakıyor ki rahip ilmi anlatıyor, ameli yok. O rahip ölünce yerine başka rahip geliyor. O rahip Selman’ı Nusaybin’e yönlendiriyor. Selman Hakk’ı aramak için yola çıkıyor. Nusaybin’deki rahip de hasta yatağına düşünce rahip O’nu Amurriyye’ye gönderiyor. Selman, burada yaklaşık 12 yıl kalıyor. Hayvancılık yapıyor. Buradaki rahip de hastalanınca Selman, ‘Hakikat için nereye gideyim’ diye soruyor. Rahip, ‘Bizim inancımıza göre Ahir Zaman Nebisi gelecek, Arap Alemi’nde gelecek’ dedi ve Medine’yi tarif etti. Selman-ı Farisi’nin sahabe olma yolculuğu böyle başlamıştır” ifadelerini kullandı. >> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme