Selim Temurci Kimdir Ve Nerelidir?

AK Parti'nin İstanbul eski Başkanı Gelecek Partisi kurucularından ve İstanbul Milletvekili olarak görev yapan Selim Temurci siyasetin son dönemde dikkat çeken isimleri arasında yer alıyor.

Selim Temurci 1970 yılında Rize’nin Çayeli İlçesinde dünyaya geldi. İstanbul Milletvekili olarak görev yapan Temurci, Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler eğitiminin ardından Marmara Üniversitesi’nde ekonomi alanında yüksek lisans yapmış, evli ev üç çocuk babasıdır.

TEMURCİ SİYASETE AK PARTİ DE BAŞLADI

Selim Temurci, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticiliğin yanı sıra Köprü Grubu Derneği Başkanlığını da yaptı. Siyasi kariyerine 2006 yılında AK Parti saflarında başlayan Temurci, üç yıl AK Parti Kâğıthane İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Daha sonra 2015 yılına kadar Yerel Yönetimden Sorumlu İl Başkanlığı da yapan Temurci, 2015-2018 yılları arasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüttü. Temurci, 9 Şubat 2018 tarihinde parti üst yönetiminin talebi doğrultusunda istifa ettiğini kamuoyuna açıklamıştı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti eski Başbakanlarından Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde kurulan Gelecek Partisi kurucuları arasında bulunan Selim Temurci, 2019 yılından günümüze kadar Gelecek Partisi’nde siyasi hayatına devam etmektedir.

TEMURCİ 14 MAYIS GENEL SEÇİMİNDE MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ

Eski AK Partili, Gelecek Partisi kurucularından Selim Temurci, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçiminde CHP listelerinden aday gösterilerek İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

Bakmadan Geçme