Sel'den basına ve MHP'ye uyarı

İGM'nin Haziran toplantılarının ikincisi dün tamamlanırken üçüncü de bugün yapılacak. Gündem maddelerinin yanı sıra gündeme eklenerek komisyonların rapor hazırladığı maddeler sırayla gündeme getiriliyor. Dünkü toplantı da MHP grubu üyelerine zamana uyma uyarısında bulunan Meclis Başkanı Salih Sel, bazı basın mensuplarının objektif gözlemler yaptıktan sonra eleştiri yapmaları gerektiğini açık bir dille ifade etti Afyonkarahisar İl Genel [&hellip]

Sel’den basına ve MHP’ye uyarı

İGM’nin Haziran toplantılarının ikincisi dün tamamlanırken üçüncü de bugün yapılacak. Gündem maddelerinin yanı sıra gündeme eklenerek komisyonların rapor hazırladığı maddeler sırayla gündeme getiriliyor. Dünkü toplantı da MHP grubu üyelerine zamana uyma uyarısında bulunan Meclis Başkanı Salih Sel, bazı basın mensuplarının objektif gözlemler yaptıktan sonra eleştiri yapmaları gerektiğini açık bir dille ifade etti
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantıları devam ediyor. Dün ikinci birleşimi tamamlanan toplantı başlangıcında Meclis Başkanı Salih Sel, MHP grubunu uyararak toplantıyı açtı. İki gün üst üste MHP’li meclis üyelerinin toplantıya 5’er dakika gecikmeli katıldıklarını belirten Sel, üyelerin zamana riayet etmeleri gerektiği uyarısında bulundu. MHP Grup Başkanı İsa Çağa, gündemdeki konuları tartıştıklarını belirtirken Salih Sel, söz konusu tartışmayı zamana riayet ederek yapmalarını önerdi. Gündem dışı konuların gündeme alınmasıyla toplantı devam etti. Ömer Gecek Kaplıcasına imar planı yapımına esası jeolojik, jeoteknik etüt, hali hazır harita, plan yapım ve uygulamalarında kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nden yüz bin TL ödenek gönderildiği belirtilerek bahse konu jeolojik, jeoteknik etüt, hali hazır harita, plan yapım ve uygulamalarının düzenlenecek protokol çerçevesinde Afyonkarahisar Belediyesi’nce yapılması için gönderilen ödeneğin Belediye Başkanlığına aktarımı talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek.
Talepler komisyonda
görüşülecek
Dinar ilçesi kaymakam lojmanı yapımı için 5 bin 24,44 TL’lik yaklaşık maliyet tespit edildiği İçişleri Bakanlığı 2010 Yılı Yatırım Programına alınırken 250 bin TL ödenek tahsis edildiği, ödenek ve yaklaşık maliyet arasındaki oranın yıllara sari olarak İl Özel İdaresi kaynaklarından karşılanması talebi Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi. Merkez ve ilçe köylerdeki köy içi yolların beton, parke ve bordür döşeme işi yapıp İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü bünyesindeki iş makinelerinin bakım ve onarımı için ödeneği ihtiyaç duyulması nedeniyle ekli aktarma cetvelindeki ödemelerin aktarılması gerektiği kaydedildi. Bu konu da Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülmesine karar verildi.
“Uzaktan bakıp da
ahkam kesmeyin”
Gündem dışında olan konuların gündeme alınması akabinde İGM Başkanı Salih Sel, bazı gazete köşe yazarlarının konu takip etmeden meclis komisyonlarının nasıl çalıştığını bilmeden hareket ettiğinden yakındı. Sel, “Kaldır elini al maaşı” isimli bir yazının kaleme alındığını bu yazıyı yazan kişinin toplantıda bulunmasını arzu ettiğini kaydetti. kendisinin basın mensuplarının ihtisas komisyonlarının nasıl çalıştıklarını gözlemlemelerini isteyen Salih Sel; “Basın mensuplarına komisyonları takip etmelerini öneriyorum. Bilhassa bu yazıyı yazan arkadaş. Sadece burada İGM toplantılarını izleyerek meclisin çalışmalarını değerlendirmesinler. Özellikle komisyonları takip etsinler. Bu görüşte olan arkadaşlarımız için söylüyorum. Bir raporu imzalamak bile 5 dakikayı alıyor. Öyle uzaktan bakıp da ahkam kesmeyle olmuyor bu işler.”dedi. yazıyı yazan kişinin isminin ısrarla sorulması üzerine açıklayan Sel, konuyla ilgili tepkisini dile getirdi.
Keklik türleri anlatıldı
Merkez Fatih Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve mülkiyeti Mustafa Çavdar’a ait tapunun 2394 ada, 4 parselde kayıtlı 921.00 metrekare alanlı taşınmazdaki 40/921’lik hissesini eğitim tesis alanı olarak İl Özel İdaresi adına bağış konusu görüşüldü. Hayırseverin 40 metrekarelik bağışı oy birliği ile kabul edildi. İl Çevre Orman Müdürlüğü Milli Parklar Şubesi’nden Veteriner Hekim Turgut Civri, yaptığı sunumda. Şuhut Kanatlı Üretim İstasyonu, Kınalı Keklik Üretim İstasyonu’nun 2009 yılında açılarak üretim faaliyetlerine başladığını söyledi. keklik varlığı hakkında meclis üyelerine genel detaylı bilgiler aktardı. Civri, keklik türlerinin çok sayıda olduğunu bunlardan en önemlilerinin kınalı keklik, kum kekliği, çil kekliği, anal keklik, beyaz ve bambu keklik gibi ünlü türler bulunduğunu anlattı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme