• Haberler
  • Gündem
  • Sel'den 'ayrımcılık iddiaları'na cevap – Kocatepe Gazetesi

Sel'den 'ayrımcılık iddiaları'na cevap – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, dün öğleden sonra makamında basın toplantısı düzenlendi.'HİÇBİRŞEKİLDE AYRIM YAPMADIK'İGM Başkanı Salih Sel, basın toplantısını 7 Temmuz Cuma günü meclisin Temmuz ayı toplantılarının son birleşiminde MHP Grubundan Çay Meclis Üyesi İsa Çağa'nın başlattığı 'ayrımcılık yapıyorsunuz' tartışmasından sonra ki tutum nedeniyle düzenlendiğini belirtti. İl Genel Meclisi yönetiminin bugüne kadar kesinlikle [&hellip]

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, dün öğleden sonra makamında basın toplantısı düzenlendi.
“HİÇBİR
ŞEKİLDE AYRIM YAPMADIK”
İGM Başkanı Salih Sel, basın toplantısını 7 Temmuz Cuma günü meclisin Temmuz ayı toplantılarının son birleşiminde MHP Grubundan Çay Meclis Üyesi İsa Çağa’nın başlattığı “ayrımcılık yapıyorsunuz” tartışmasından sonra ki tutum nedeniyle düzenlendiğini belirtti. İl Genel Meclisi yönetiminin bugüne kadar kesinlikle hiçbir ayrımcılıkta bulunmadığını vurgulayan Sel, “Kesinlikle bugüne kadar biz hiçbir ayrımcılık yapmadık. Bunu toplantıda da bilindiği üzere çok şiddetli bir şekilde söyledim. Zannedersem sadece televizyon olarak tek bir kanal vardı. Cuma günkü toplantı da yaşananlar Cumartesi günü iki gazete de detaylı olarak çıktı. Biz bugüne kadar hiçbir şekilde ayrım yapmadık. Yapmış olduğumuz yatırımları çıkardık. Onları ifade ederek cevap vereceğim” dedi.
“İŞLER ENCÜMEN
VASITASIYLA YÜRÜTÜLÜR”
Çay İGM Üyesi İsa Çağa’nın iddia ettiği üzere Deresenek köyüne düğün salonu yapım sözü verilmediğinin altını çizen Sel, “Bu arkadaşımız söz verildiğini iddia ediyor. Kesinlikle verilmiş böyle bir söz yok. Çünkü Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) Toplantısına katılan Encümen beş kişiden oluşuyor. Her yıl yeniden seçiliyor. Bu Encümenin Başkanı Kaymakamdır. İki İGM Üyesi, iki muhtar üye olarak seçilir. Beş kişiden oluşan bir Encümen vasıtası ile bu işler yürütülür” diye konuştu.
“NASIL AYRIMCILIK YAPILMIŞ MERAK EDİYORUM”
“Biz bugüne kadar buraya şu yapılsın, şuraya şu yapılsın demedik. Zaten o gün meclis toplantısında da belirttim. Böyle bir şeyimiz olmadı zaten olamazda” diyen Sel, “Oraya karar verecek olan o sene seçilen Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin Encümen üyeleridir. Böyle alınmış resmi bir kararda yok. Arkadaşın söylediği gibi de Çay ilçesinde kapatılan 6 beldeden 5 tanesine düğün salonu yapıldı diye bir şey yok. İnli’nin zaten düğün salonu vardı. Yenilerde yapılan falan yok. Eber’de de var olan bir garaj düğün salonuna değiştirilmiş. İki yüz bin liraya yapılacak yer yüz bin liraya yapılmış. Akkonak’ta yıkılıp yapılacak bir yer varmış. Parasını geçen seneden ayırmışlar. Verilen bir söz yok. Yani efendim ayrımcılık yapıyorsunuz. Nasıl ayrımcılık yapıyoruz? Onu merak ediyorum” şeklinde konuştu.
“AYRIMCILIK YAPTIĞIMIZ YERE BUNLAR YAPILMIŞ”
Çay ilçesine bağlı Deresenek köyüne yapılan çalışmalardan söz eden Sel şöyle konuştu: “Bu vesile ile Deresinek köyüne yapılanlardan bahsetmek istiyorum. Yakasinek bağlantı asfaltı yapıldı. Tarımköy birinci kısım asfaltı AK Partili Başkan zamanında yapıldı. İkinci kısım asfalt ise MHP’li Başkan zamanında yapılıyor. Deresenek Muhtarlığına kiraz bahçesi verildi. Köy yoluna giriş asfaltı yapımı bu yıl programında. Yine Deresenek Muhtarlığına greyder verildi. Greyder verilen çok yer yok. Nasıl ayrımcılık bu merak ediyorum.  Bu arkadaşa sormak istiyorum. Okul, bakım onarımları yapıldı. Su deposu bakım onarımları yapıldı. Deresenek’ten ayrımcılık yapılıyor dediği yerden bahsediyorum. İçme suyu şebekesi yenilendi. 2016 yılı sonu itibariyle 11 bin 870 metrekare parke taşı döşendi. Ayrıca çocuk oyun grubu yapıldı. Ayrımcılık yaptığımız yere bunlar yapılmış. İsa Çağa’nın ayrımcılık yapıyorsunuz dediği Deresenek’e yapılanlar bunlar. ”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Köksal etnik ayrımcılık yapıyor

Salih Sel, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın Kayabelen, Güneytepe, Akcaşar köylerinden söz ederken özellikle bunların Alevi köyleri olduğu vurgusu yaptığına değindi. Sel, Köksal’ın etnik ayrımcılık yaptığını söyledi

 “ÖZELLİKLE AYRIMCILIK YAPILDIĞINI BELİRTİYOR”
Sel şunları söyledi: “CHP Milletvekili Burcu Köksal, bu köylerin Alevi köyleri olduğunu vurgulayarak etnik ayrımcılık yapıyor. ‘Efendim buralara gerekli şeyler yapılmıyor’ diyor. Alanyurt köyüne yapılanlar; Alanyurt-Selimiye-Çıkrık yolu 23 kilometre olarak yapılmış. 2066 yılında Doğlat-Alanyurt köy yolu 8 kilometre yapılmış. 2007 yılında Alanyurt-Olukpınar-Karaağaç yolu 21 kilometre yapılmış. Selimiye-Doğanlar arası yol stabilize olarak yapılmış. Alanyurt yol geçişlerine menfezler yapılmış. 2016 yılı sonu itibariyle 13 bin 325 metrekare parke taşı, 2 bin 100 metre bordür yapıldı. Düğün salonu pencere korkulukları ve çocuk oyun grupları yapılmış. İlkokulu ve ortaokulun bakım ve onarımı yapılıyor. Alanyurt-Selimiye köylerinin isale hattı ve su deposu, içme suyu ve sondajı yapılıyor. Özellikle ayrımcılık yapıldığını belirtiyor. Özellikle Alevi köyleri diye de vurguluyor. Üzerinde duruyor. Alanyurt köyünde 602 metre ilave kanalizasyon şebekesi yapılıyor ve su tankeri veriliyor.”
KAYABELEN’E DE
HİZMETLER YAPILDI
Şuhut’un iki Alevi köyünden biri olan Kayabelen’e İl Özel İdaresinin karar organı İl Genel Meclisi olarak yaptıkları hizmetleri hatırlatan Sel şu ifadeleri kullandı: “Balçıkhisar-Kayabelen grup yolunun bir kilometresi yapılıyor. 2016 yılı sonu itibariyle 7 bin 659 metrekare parke taşı döşeniyor. Su deposunun tamir, bakım ve onarımı yapılıyor. Cem Evi’nin kalorifer ve tesisatı diğer bakımlar için Birlikten para aktarılmış. Kamyon verilmiş, çocuk oyun grubu yapılmış, 5 kilometre köy yolunun asfaltlaması yapılmış. Güneytepe köyünde ise; Güneytepe-İlyaslı köy yolu 4,4 kilometre yapılmış. Güneytepe II. Kısım YAS tesisi çalışmaları yapılmış. İlave şebeke, ikmal onarım, terfi hattı işleri yapılmış. Kanalizasyon şebekesi yapımıyla kanalizasyon çalışmaları tamamlandı. Çocuk oyun parkı yapılmış. 2016 yılı sonu itibariyle 10.481 metrekare parke taşı döşenmiş.”
“SEN AYRIMCILIK
YAPMIYORSUN
ADAMLARIN YAPIYOR”
Alevi köyü olarak ismi geçen diğer bir köyün de Akcaşar köyü olduğunu belirten Sel sözlerine şöyle devam etti: “2016 yılı sonu itibariyle 16.282 metrekare parke taşı döşenmiştir. İçme suyu isale hattı yapılmıştır. Su deposu onarılmıştır. Çocuk oyun grubu yapılmıştır. 7 Temmuz Cuma günü toplantıda İsa beyin konuşmasına şiddetle karşı çıkmıştım. Dedim ‘Yazıklar olsun’ Çünkü kendisiyle 8 yılı aşkın süre ile çalışıyoruz hiçbir şekilde ayrım yapmadığımı da gayet iyi biliyor. Daha sonra kendisi bana gelip dedi ki, ‘Başkanım sen ayrımcılık yapmıyorsun. Ama adamların yapıyor.’ Böyle bir şey olamaz yok. Alınan bir karar yok. Söz verilmiş diyor. Sözü kim vermiş? İmza altına alınacak bir karar yok. İl Genel Meclisi’nin buradan böyle bir karar alması sözkonusu değil. Bunları ancak KHGB’nin Encümeni karar veriyor. Ben böyle bir açıklama yapmayacaktım. Ama o gün meclis toplantısından sonra kendileri basın toplantısı yaptıkları için ben böyle bir açıklama yapıyorum. Yoksa ben açıklama falan yapmayacaktım. O günkü toplantıda ki sözlerimi bu vesile ile tekrarlamış oldum.” 

Bakmadan Geçme