Sel: Söyleyecekleri yok, çamur atıyorlar

İGM Başkanı ve AFJET A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sel, muhalefetten gelen iddia ve eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını, söyleyecekleri olmayanların çamur attıklarını belirtti İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün AFJET A.Ş ile ilgili iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi. Konu ile ilgili olarak AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk’ün yazılı açıklama yapacağını [&hellip]

Sel: Söyleyecekleri yok, çamur atıyorlar

İGM Başkanı ve AFJET A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sel, muhalefetten gelen iddia ve eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını, söyleyecekleri olmayanların çamur attıklarını belirtti

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün AFJET A.Ş ile ilgili iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi. Konu ile ilgili olarak AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk’ün yazılı açıklama yapacağını belirten İGM Başkanı Salih Sel, AFJET A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı’nın Vali İrfan Balkanlıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısının da Belediye Başkanı Burhanettin Çoban olduğunu belirtti. İl Özel İdaresi olarak kendilerinin yönetim kurulu üyesi olduğunu kaydeden Sel, iddia ve eleştirilere açıklık getirdi.
“KARACAK’IN KATKILARI BÜYÜK”
İGM Başkanı Salih Sel, AFJET’in anonim şirket olduğunu, hissedarların şirkete yönetim kurulu üyesi olarak istedikleri kişiyi atayabildiğini belirtti. Prosedür açısından sıkıntı olmadığını söyleyen Sel; “Eleştirilerde işaret edilen isim olan Hüseyin Karacak AFJET’in sistem yenileme çalışmasına çok büyük katkılar sağlamış bir isimdir. AFJET bilindiği üzere son 3,5-4 yılda çok büyük yatırımlar yaptı. Bizim dönemimizde 66 trilyon liralık yatırım yapıldı. Kısa bahsetmek gerekirse; ana hat yapımını biz ciddi bir araştırma sonucu 10 trilyon lira daha düşük bir maliyete yaptırdık. Bu işte adı geçen arkadaşımızın çok büyük katkısı olmuştur.” dedi.
SAYIŞTAY DENETİM YAPIYOR
Kamu şirketi olduğu için AFJET A.Ş’nin Sayıştay denetimine tabi bulunduğunu ifade eden Salih Sel, her şeyin tamamen şeffaf olduğunun altını çizdi. Bütün alımların teklif alma suretiyle yapıldığını, alınan tekliflerin değerlendirilerek en düşük fiyatı kim verirse işin ona verildiğinden söz eden Sel; “Kesinlikle iddia edilen şeyler yok. En önemlisi Sayıştay denetimine açığız, yönetim kurulu üyelerini hissesi olan kişiler istediklerini atayabilme hakkına sahiptir. Hiç alakası olmayan birisini de atayabilir. Ama adı geçen arkadaşımız teknik açıdan, inşaatçılık açısından vd konularda çok tecrübeli bir arkadaşımız da. İfade ettiğim gibi çok büyük katkıları oldu.” diye konuştu.
“AMAÇ ÇAMUR AT İZİ KALSIN”
2009 Yılının Nisan ayından itibaren birlikte çalıştıklarını anlatan İGM Başkanı Salih Sel, her türlü hesabın en ince detayına kadar Sayıştay’a verildiğini söyledi. Ana muhalefet cephesinden yapılmak istenenin çamur at izi kalsın anlayışı olduğunu savunan Sel; “Afyon’da biz göreve geldiğimizde AFJET her yerden SOS veriyordu. Şu anda AFJET 4 bin 500 konuttan 15 bin konutu ısıtır duruma geldi. Ayrıca 20 bin yatak kapasitesine yetecek kadar hat çekerek turizm bölgesini besliyoruz. İsmi lazım olmayan bir otelimiz AFJET hizmeti öncesinde 1 trilyon liraya ısınıyordu. Bu para da yurt dışına gidiyordu. Şu anda o otelimiz 250 bin liraya ısınıyor ve para burada kalıyor. İddialar kesinlikle yersizdir. Amaç çamur at izi kalsındır.” şeklinde konuştu.
“ORTADA YOLSUZLUK HIRSIZLIK YOK “
Ana muhalefet partisinden siyaset yapanları daha sağlıklı ve gerçekçi politikalar üretmeye davet eden İGM Başkanı Salih Sel şöyle konuştu: “Kendilerini bu vesile ile daha sağlıklı ve gerçekçi politikalar üretmeye davet ediyorum. Bu durum söyleyecek birşeyleri olmayanların başvurdukları bir yoldur. Çünkü ortada yolsuzluk, hırsızlık yok. Bütün mesele bir algı oluşturma çabasından ibaret. AFJET olarak şu anda otelleri de kattığımızda 2 milyon metrekarenin üzerinde alanı ısıtıyoruz. Otellerin tamamının kullanma suyunu veriyoruz. Sandıklı ilçesinde yapılan çalıştay da tek elden su dağıtımı konusu ele alındı. Türkiye de jeotermal alanda bunun en iyi örneği AFJET’tir.”
“BELGESİ OLAN
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUR”
AFJET’in iflas etme noktasından aylık geliri şu anda 1,5 trilyon liranın üzerinde bir şirkete dönüştürüldüğünü kaydeden Sel sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin dışarıya enerji konusunda ki durumunu göze alarak elektrik enerjsii üretimi için düğmeye bastık, anlaşma yaptık. Çamaşır yıkama ve kurutma projesini de dahil edersek 85 trilyon liraya yakın bir yatırım yapmış olacağız. AFJET’in şirket değeri müthiş bir sıçrama yaptı. Söyleyecekleri yok, üretecekleri politika yok çamur atıyorlar. Elinde belgesi olan suç duyurusunda bulunur. Bu kadar basittir. Bizim alnımız açık yüzümüz aktır. Herkesi vicdanlı olmaya ve popilist politika yapmamaya davet ediyorum.” >>Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme