Sel: Şiddetle ret ediyorum – Kocatepe Gazetesi

Durumu  'Köy muhtarını cezalandırma operasyonu' olarak nitelendiren İsa Çağa'ya Sel, 'Tek söyleyeceğim şey yazıklar olsun. 8 senedir beraber çalışıyoruz. Biz her yere adil biçimde hizmet götürdük. Bu sözü şiddetle ret ediyorum' dedi.İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı toplantıları dün yapılan beşinci ve son birleşimle tamamladı. Mecliste Plan Bütçe komisyonunun Çay ilçesine Halı Saha Çok Amaçlı [&hellip]

Durumu  “Köy muhtarını cezalandırma operasyonu” olarak nitelendiren İsa Çağa’ya Sel, “Tek söyleyeceğim şey yazıklar olsun. 8 senedir beraber çalışıyoruz. Biz her yere adil biçimde hizmet götürdük. Bu sözü şiddetle ret ediyorum” dedi.
İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı toplantıları dün yapılan beşinci ve son birleşimle tamamladı. Mecliste Plan Bütçe komisyonunun Çay ilçesine Halı Saha Çok Amaçlı Salon Yapımı kaleminde bulunan 238 bin 439 lira ödeneğin Çay Beton Parke yapımı kalemine aktarılmasını uygun gören komisyon raporu oylaması öncesi mecliste AK Parti ve MHP Grubu arasında tartışmaya neden oldu. Komisyonun MHP’li üyeleri Haydar Serdaroğlu ile İsa Çağa’nın komisyon görüşmesinde ret oyu kullandıkları, komisyon kararının oy çokluğu ile verildiği açıklandı.
KARARI KHGB
ÜYELERİ VERİYOR
Konu hakkında açıklama yapan İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, kendilerinin hiçbir ilçeye hiçbir şey için söz vermediklerini belirtti. Halı saha ya da düğün salonu ya da başkaca bir şey için söz vermediklerini ifade eden Sel; “Ne Şuhut’a, ne Dinar’a, ne Bolvadin’e, ne Çay’a, ne de başka bir ilçeye bir şey yapma sözü vermedik. Buna kim karar veriyor? Biz bu paraları Köylere Hizmet Götürme Birliğine (KHGB) aktarıyoruz. Birlikte, Birlik Başkanı olarak Kaymakam, iki tane İl Genel Meclisi üyemiz, bir tane muhtarımız var. Bunlar orada neyin nereye yapılacağına karar veriyorlar. Bu paralarla isterlerse Köy Konağı da yaptırabilirler, isterlerse halı saha, çevre düzenlemesi ya da düğün salonu yaptırırlar” dedi. “Biz hiçbir ilçeye gönderdiğimiz para ile şuraya şu yapılsın demiyoruz” diyen Salih Sel, “Böyle bir şey yok. Arkadaşlarımız okuyup böyle bir karar almışlar. Ben bu kararı oylarınıza sunuyorum” ifadelerini kullandı.
“HİÇ BİR İLÇE VE KÖYE SÖZ VERMEDİM”
Plan Bütçe Komisyonunda ki görüşme sırasında ret oyu kullanan Çay İGM MHP Üyesi İsa Çağa, konuyu anlatmak istediğini meclis oylamasından önce söz istedi. İGM Başkanı Salih Sel, konu hakkında anlattıklarında anlaşılmayan bir şey olup olmadığını sordu. Sel, “Ben İGM Başkanı olarak şu köye söz verdim. Şöyle yapacaksınız arkadaşlar. Efendim ben şuraya halı saha sözü verdim bunu yapacaksınız. Şuraya köy konağı yapım sözü verdim diye şimdiye kadar bir şey söyledim mi? Söylemedim” diye konuştu.
ARIKAN
BİLGİLENDİRME YAPTI
AK Parti İGM Çay Üyesi Bahri Arıkan, konu hakkında meclisi bilgilendirmek istediğini bildirdi. Düğün Salonu yapımı için ayrılan paranın parke yapım kalemine aktarılma gerekçesini açıklayan İmar Bayındırlık Komisyonu Üyesi Arıkan, “Çay ilçemizde 6 adet belde köye dönüşmüştür. Sadece İnli köyümüzün düğün salonu mevcuttur. İki yıl içinde Karamık ve Koçbeyli köylerimize toplam iki adet daha düğün salonu yapılmıştır. Eber köyümüzde tadilatla mevcut garaj düğün salonu haline getirilmiştir. İlçemizde ki köylerimizde sadece Deresinek’te bahçe yolu asfalt yapılmıştır. Bu da Deresinek köyümüze verdiğimiz önemi göstermektedir. Bizler yapamayacağımız taahhüdü vermeyiz. Düğün salonumuzun yeri şu anda mevcut. İlk önce burada depremden hasar gören binaların temizliğine ihtiyaç var. Hem çevre için hem de burada yaşayan insanlara tehlike arz ettiği için. Bunlar sağlandıktan sonra ileride yine köy bizim köyümüzdür, gereken düğün salonu ya da çok amaçlı salon yapımını sağlayacağız bu konuda sizleri bilgilendirmek istedim” şeklinde konuştu.
“MUHTAR SİZE YAKIN
OLMADIĞINDAN OLMADI
İGM Başkanı Salih Sel’in sözünü ettiği duruma katıldığını, bugüne kadar Sel’in herhangi bir yere bir şey yapım sözü vermediğini teyit eden İsa Çağa, “Çay’da altı tane belde köye dönüştü. Biz Osman Koç ile birlikte görev yaparken dedik ki, kapanan beldelerin düğün salonlarını halledelim diye düşündük. Ondan sonra da diğer işlere bakalım dedik. Beş tane köyümüze düğün salonu yaptık bir tek köyün düğün salonu yapım işi kaldı. Geçen ay muhtarın istediği arsa ret edildi verilmedi. Orada düğün salonu var depremden hasar görmüş. Oraya bir düğün salonu yapalım diye konuştuk. Ali bey ve Bahri ağabey ile birlikte. Ama bu karar haksızlık. Ben açık konuşuyorum muhtar size yakın olmadığı için olmuyor” dedi.
“MUHTARI CEZALANDIRMA
OPERASYONU”
Salih Sel, İsa Çağa’nın sözlerinin CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın etnik ayrımcılık ifadesinde ki suçlamaya döndüğünü bu suçlamayı kabul etmediğini belirtti. Sel, “Biz her yere adil biçimde hizmet götürdük. Bu sözü şiddetle ret ediyorum. Böyle bir şey olmaz. Ben böylesi bir şeyi kabul edemem. Size oy vermediği sizle ters görüştü olduğu için diyorsunuz. Ben 8 senedir hizmet yapıyorum. Hangi zaman bugüne kadar böyle bir şey yapılmış?” diye sordu. İsa Çağa, köy muhtarının AK Partiye oy vermediği için cezalandırıldığını ileri sürdü. Çağa; “Muhtarı cezalandırma operasyonu böyle bir şey olmaz. Benim size lafım yok” dedi. Sel, “Tek söyleyeceğim şey yazıklar olsun. Sekiz senedir beraber çalışıyoruz” diye konuştu. Ödenek aktarımı oy çokluğu ile kabul edildi. Gerekli önergeler ilgili komisyonlara havalesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantıya katılamayan üyeler oybirliği ile izinli sayıldı. Meclisin Ağustos ayı toplantıları 1 Ağustos Salı günü saat 10.30’da başlayacak.
>>  Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme