Sel: Sadece Meclis'in ismi geçti

İGM Başkanı Salih Sel, Devlet Hastanesi'ne alınan anjiyo cihazının hizmete girmesi nedeniyle yapılan açılışta hiçbir parti ismi zikredilmediğinin altını çizdi. Sel, sadece İl Genel Meclisi isminin geçtiğini söyledi İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı toplantılarının dün ikincisi tamamlandı. Toplantı açılış ve yoklamanın yapılmasıyla başladı. MHP İl Başkanı Aziz Aslan ve Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin [&hellip]

Sel: Sadece Meclis’in ismi geçti

İGM Başkanı Salih Sel, Devlet Hastanesi’ne alınan anjiyo cihazının hizmete girmesi nedeniyle yapılan açılışta hiçbir parti ismi zikredilmediğinin altını çizdi. Sel, sadece İl Genel Meclisi isminin geçtiğini söyledi

İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı toplantılarının dün ikincisi tamamlandı. Toplantı açılış ve yoklamanın yapılmasıyla başladı. MHP İl Başkanı Aziz Aslan ve Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin toplantıyı misafir olarak izledi.
GÖKÇEK KÖYÜNE
KANTAR TALEBİ
İGM Başkanı Salih Sel, toplantıda ilk olarak gündem dışı bir maddeyi okutarak gündeme dahil ettirdi. İlgili madde de; Mülkiyeti İl Özel İdaresine geçen Evciler ilçesine bağlı Gökçek köyünde bulunan, tapunun 103 ada, 2 parselde kayıtlı arsa vasfında mevcut üzerinde akaryakıt istasyonu ve müştemilatı bulunan taşınmaz üzerindeki 40 tonluk elektronik kantarın bölgede hasat zamanı başladığında köy halkının mağdur olmaması için köye devredilmesine ilişkin Gökçek köy muhtarlığının talep dilekçesi ve İlçe Özel İdare Müdürlüğü’nün yazısı bulunuyor. Köy muhtarlığının Paylaşım Komisyonu’nca köye bırakılan taşınmazlardan uygun olan yere elektronik kantarın taşımaya bağlı tüm masrafların köy tarafından karşılanması taahhütüyle tahsisi ilgili komisyonlarda görüşülecek.
YEŞİLÇİFTLİK’TE
TOPLU KONUT GÜNDEMDE
Toplantı gündeminin 6’ncı maddesinde yer alan Sultandağı ilçesine bağlı Yeşilçiftlik Belediyesi Tepebaşı Mahallesi, Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde bulunan mülkiyeti İdareye ait tapunun 12.236,00 metrekarelik kargir ilkokul ve bahçesi vasıflı taşınmaz üzerine, yardıma muhtaç ve fakir ailelere toplu toplu konut yapılması için Yeşilçiftlik Belediyesine devir edilmesi talep ediliyor. Belediye’nin Sıra mahallesinde bulunan tapunun 1.757,71 metrekarelik arsa vasıflı taşınmazın İdareye ait 2380/2400 hissesi üzerine Gençlik Merkezi yapılması amacıyla Yeşilçiftlik Belediyesine devir talebi; İmar Bayındırlık, İdari Hukuk İşleri, Plan Bütçe komisyonlarında görüşülmesine karar verildi.
VATANDAŞIN DEVİR
TALEBİ GÖRÜŞÜLECEK
Gündemin 7’nci maddesinde bulunan 3194 Sayılı İmar Kanununun 27’nci maddesi hükmüne istinaden merkez İlçeye bağlı Sarık köyü yerleşik planının yeniden tespiti için gerekli kararın alınması talebi Plan Bütçe komisyonunda görüşülecek. Karacaahmet köyü köy tüzel kişiliği sınırları içerisinde bulunan 19 pafta, 3874 parsel numaralı taşınmazın kapatılan Belediye görevlilerince bilgi verilmemesi nedeniyle Devir Tasfiye ve Paylaşım komisyonunca idareye bırakıldığı belirtildi. Karacaahmet köy halkında Ömer Öztürk’ün, Karacaahmet Belediye tüzel kişiliği devam ederken satın alıp, bedelini ödemesine rağmen devir alamadığı başvurusunda bulunduğu kaydedildi. Konu; İmar Bayındırlık, İdari ve Hukuk İşleri, Plan ve Bütçe komisyonlarında görüşülecek.
KARAR İPTAL TALEBİ
DEĞERLENDİRİLECEK
Madencilik faaliyetleri için İGM’nin 7 Mart 2014 tarihinde aldığı kararla Bakanlar Kurulu kararı gereğince, beher metrekare için 0,40 TL harç alınmasına karar verilmişti. Ancak Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nce Bakanlar Kurulu kararının, 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu üstünde karar verilemeyeceğini bildirdiği ifade edildi. Bu nedenle I. II. ve III. sınıf madencilik faaliyetleri ve bu faaliyetlere ait ruhsat değişikliği durumları için 7 Mart 2014 tarihli ve 119 sayılı İGM kararının iptal edilmesi talep ediliyor. Ayrıca uygulamanın 6 Ağustos 2010 tarihli ve 179 sayılı karar gereğince devam etmesi konusu; Plan Bütçe, İmar Bayındırlık, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarında görüşülecek.
KİRA MUAFİYETİ İSTEĞİ GÖRÜŞÜLECEK
Gündemin 10’ncu maddesinde yer alan mülkiyeti idareye ait İscehisar ilçesi iş merkezinde bulunan 30 ve 31 numaralı işyerleri için Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nun yakıt ve ortak giderlerle birlikte 2.582,16 TL ödendiği bu durumun kurum bütçesini fazlaca zorladığı bildirildi. Bu nedenle 31 numaralı işyeri için ödenilen 635,16 TL kira bedelinin muaf tutulması talep ediliyor. Talep; İmar Bayındırlık, Plan Bütçe, İdari ve Hukuk İşleri komisyonlarında değerlendirilecek.
“BİZ TÖREN İSTEMED��K”
İGM Başkanı Salih Sel, Afyon Devlet Hastanesine anjiyografi cihazı aldıklarını belirtti. Sel, cihaz açılışı için tören yapılmak istendiğini kendilerinin törene gerek olmadığını söylediğini aktardı. Salih Sel şöyle konuştu: “Anjiyo cihazı hizmete sunumu sırasında bulunduğumuz ortamda sadece meclisin ismi geçti. Başkaca hiçbir partinin ismi zikredilmemiştir. Bunun özellikle bilinmesini istiyorum. Bugüne kadar böyle birşey yapmadık. Yapmayacağımı da herkes bilir.” Meclisin Temmuz ayı üçüncü toplantısı bugün gerçekleştirilecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme