• Haberler
  • Genel
  • Sel: Lüzumsuz tartışma uzatılmamalı – Kocatepe Gazetesi

Sel: Lüzumsuz tartışma uzatılmamalı – Kocatepe Gazetesi

MHP Grubunun Avdan-Çakıcı arasında ki yola ot üzerine astar dökümü tartışmasında ki tutumundan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Meclis Başkanı Salih Sel, konunun lüzumsuz uzatıldığını, her isteyene söz verdiğini, en çok kendisinin tüyü bitmedik yetim hakkını kayırdığını açıkladı İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, dün meclis toplantısı ardından düzenlediği basın toplantısında MHP Grup Başkanı İsa [&hellip]

Sel: Lüzumsuz tartışma uzatılmamalı

MHP Grubunun Avdan-Çakıcı arasında ki yola ot üzerine astar dökümü tartışmasında ki tutumundan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Meclis Başkanı Salih Sel, konunun lüzumsuz uzatıldığını, her isteyene söz verdiğini, en çok kendisinin tüyü bitmedik yetim hakkını kayırdığını açıkladı

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, dün meclis toplantısı ardından düzenlediği basın toplantısında MHP Grup Başkanı İsa Çağa ve Dinar MHP üyesi İbrahim Acar’ın önce ki gün yaptıkları açıklamalardan duydukları rahatsızlıkları dile getirdi. Sel, medyanın da bazı konu ve sözleri cımbızla çekerek gündem yapmasından rahatsız olduğunu ifade etti.
Asfalt değil astar dökülmüş
İGM Başkanı Salih Sel, MHP Grup Başkanı İsa Çağa ve Dinar üyesi İbrahim Acar’ın düzenledikleri basın toplantısında söylediklerini yadırgadığını belirterek konuşmasına başladı. Medya’da söz konusu toplantı haberlerinden bazılarını medya mensuplarına okuyan “takdiri sizlere bırakıyorum.” diyen Salih Sel, “Bizi suçluyorlar ama kendileri konuşu-yorlar.” başlığını örnek gösterdi. Dinar’ın Çakıcı- Avdan köy arasında ki yolun birer metre sağ ve soluna asfalt dökülmesi olayını yorumlayan Sel; “Yolun bir metre sağ ve solu değil. Biz oraya gittik. 30 Kasım Çarşamba günü bütçe oylamasından sonra gittiğimde 50’şer santimetre ancak var. Otların üzerine astar döküldüğü doğru. Ama asfalt değil. Özellikle söylüyorum asfalt yok orada. Sadece astar dökülmüş.” dedi.
Söyledilerse çok yanlış yapmışlar
Salih Sel, ‘Asfalt döküldüğünü iddia eden Acar’ın eğer ben bunu ispat edemezsem meclis üyeliğinden istifa ederim sözleri ile başlayan tartışma yaklaşık 10 gün boyunca gündemi meşgul etmiş. İGM Başkanı Salih Sel’in yaptığı ikili görüşmelerin sonunda tartışmaların uzatılmaması konusunda karar alınmış. Yapılan görüşmelerin ardından tartışmaların bittiği düşünülmeye başlanılmıştı ki yerel bir gazetede çıkan Salih Sel’in açıklamaları tartışma fitilini yeniden ateşledi.” gazete haberlerini okudu.
“Ben bugüne kadar hiç kimseyi susturmadım. Söz alan kim varsa hepsine de söz verdim. Bunu siz basın olarak takip ediyor hepinizde biliyorsunuz.” diyen İGM Başkanı Salih Sel şöyle konuştu: “Böyle bir şey bu arkadaşlar söyledilerse çok yanlış yapmışlar. Kim söz istediyse hepsine de verdim. Özellikle vurguluyorum basında takip ediyor. Bugüne kadar söz isteyip de vermediğim insan oldu mu diye basın mensuplarına soruyorum? Hepsine söz verdim. Ne konuda olursa olsun isteyen herkese söz verdim. Eğer böyle bir şey söyledilerse çok yanlış yapmışlar. Bakın böyle bir şey söyledilerse diyorum. Bu yazılanları kabul etmiyorum.”
Lütfen sözlerimi çarpıtmadan yazın
Salih Sel, bütçe görüşmelerinin bittiği toplantı akabinde İbrahim Acar ve birkaç kişi ile birlikte Çakıcı- Avdan köyleri arasında ki tartışılan yola baktıklarını anlattı. İGM Başkanı Salih Sel, gerekli incelemeleri İbrahim Acar ve Mevlüt Ergürbüzle birlikte yaptıklarını kaydetti. Üç imar komisyon üyesi köye kadar gittiklerinden söz eden Sel; “Söylenen şey kesinlikle asfalt yok. Dökülen asfalt değil sadece astar dökülmüş. Bu şekilde astar dökülmesinin bende karşısındayım. Keşke sıyrılsaydı da astar öyle dökülseydi. Bu astar niye döküldü diye sorduğumda buraya ikinci kat asfalt yapılacağı söylendi. İkinci kat asfalt sadece bir tek köye gidiyor ve köyün nüfusu az. Asfaltın durumu da çok iyi. Yani asfaltın durumu bozulmaya yüz tutmuş olur da hadi bu asfaltı kurtaralım düşüncesiyle ikinci kat asfalt atılır. Ona karar vermeye biz yetkili değiliz. Dinar Köylere Hizmet Götürme Birliği yetkili. Lütfen bu söylediklerimi çarpıtmadan olduğu gibi yazın. Çünkü bazen cımbızla bazı şeyler çekiliyor.” diye konuştu.
Keşke önce benimle görüşselerdi
İGM Başkanı Salih Sel, mecliste en çok tüyü bitmedik yetim hakkını kendisinin koruduğunun altını çizdi. Karşıt açıklama yapan meclis üyelerinin bunu çok iyi bildiklerini savunan Sel, bunun teyit edildiğini belirtti. Bu durumun sıkça basın aracılığıyla tartışma konusu yapılmasının uygun olmadığını ifade eden Salih Sel; “Keşke önceki gün benimle görüşselerdi de ona göre bir açıklama yapsalardı.” dedi. Kocatepe Gazetesi muhabirinin “Sayın Başkanım bu tartışma neden nihayetlenmiyor?” sorusunu cevaplandıran Sel; “İnsanlar, hepimiz hata yapabiliriz. Ben nitekim biliyorsunuz 1 Aralık Perşembe günü bütçe değerlendirme toplantısında konu ile ilgili olarak şu isimleri lütfen yazmayın, zikretmeyin diye sizlere özellikle rica ettim. Sağ olun hepiniz itina gösterdiniz. Ama bir gazete maalesef bunu isim olarak sütunlarına taşıdı. Kendilerini arayarak böyle bir şeyin çok yanlış olduğunu belirttim. Aynı şeyleri tüm basının huzurunda söylediğimi, bu işin uzamaması için ricama sağ olun hepiniz riayet ettiniz. Ama bunu bir gazete es geçti.” şeklinde konuştu.
Soruşturmayı Vali bey açar
İGM Başkanı Salih sel, söz konusu tartışmanın uzaması halinde şimdilik yazılmasını istemediği bir anekdotu basın mensuplarının yazın dediğinde yazmasını istedi. Konuya yönelik soruşturma açılıp açılmayacağını soran bir ajans muhabirinin sorusuna, “Ben soruşturma açamam. Yürütmenin başı Vali Bey’dir. 50 Santimlik astar dökülmüş. Asfalt değil özellikle vurguluyorum astar. Önce astar atılır, üzerine asfalt yapılır üzerine mıcır dökülür. Orada asfalt yok, sadece astar dökülmüş. O da iki karışlık şey 50 santimetre. Tamam hata yapılmış. Keşke sıyrılıp öyle yapılsaydı. Ama sıyrılıp yapılsaydı bile şöyle söyleyeyim; Üzerine toz toprak yapışırsa asfaltın tutması mümkün değildir. Zaten sezon geçmiş. Diyelim orası güzelce greyderlendi. Hava soğuyunca asfalta girilemezse yine boşa gidecek. Ben boşa gittiği için arkadaşı savunmuyorum. Otların üzerine değil sıyrılıp astar atılmış olabilirdi.” karşılığını verdi. Sel, toplantı düzenlemeden önce İbrahim Acar’la görüştüklerini, Acar’la hemen hemen bu konuda mutabık olduklarını, lüzumsuz bir tartışmanın uzatılmaması gerektiğini sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme