Sel: Doktor var da biz mi vermedik?

İGM'nin dünkü toplantısında söz alan Sinanpaşa MHP İGM üyesi Tolga Yıldırım, Sinanpaşa Devlet Hastanesinde uzman doktor yetersizliğinin ciddi bir sorun olduğunu ifade etti. Sinanpaşa’nın sadece seçim döneminde akla gelmemesini isteyen Yıldırım’a İGM Başkanı Salih Sel’den karşılık gecikmedi. Sel, “Doktor var da biz mi vermedik?” dedi İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün [&hellip]

Sel: Doktor var da biz mi vermedik?

İGM’nin dünkü toplantısında söz alan Sinanpaşa MHP İGM üyesi Tolga Yıldırım, Sinanpaşa Devlet Hastanesinde uzman doktor yetersizliğinin ciddi bir sorun olduğunu ifade etti. Sinanpaşa’nın sadece seçim döneminde akla gelmemesini isteyen Yıldırım’a İGM Başkanı Salih Sel’den karşılık gecikmedi. Sel, “Doktor var da biz mi vermedik?” dedi

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün gerçekleştirildi. Meclisin beşinci ve sonuncu birleşimi bugün tamamlanacak.
5 YIL BEDELSİZ TAHSİS GÜNDEMDE
Meclis gündeminin 25. maddesinde bulunan 6360 Sayılı kanun kapsamında Afyonkarahisar’da 47 Belediye’nin kapatılmış olduğunu, kapatılan Belediyeler’in ihtiyacı olan 37 adet römorklu yangın söndürme tankerlerinin hangi köylere dağıtım yapılacağının belirlenmesi konusundaki rapor görüşüldü. Gündemin 26. maddesinde Dazkırı ilçesinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait tapunun 132 ada, 4 parselinde kayıtlı, 849,03 metrekarelik 4 katlı Özel İdare İş Merkezinin, Dazkırı Öğretmenevi olarak kullanılan 1. ve 2. katlarının bedelsiz olarak kullanım hakkının Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğüne tahsisini 5 yıl süre ile bedelsiz olarak yapılmasını uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi.
“ÇOCUKLAR CUMA GÜNÜ
HASTALANMAYA MAHKUM”
Gündem dışı söz alan Sinanpaşa MHP İGM üyesi Tolga Yıldırım, ilçesinin 1948 yılında kurulup Belediye’nin 1953 yılında merkez haline geldiğini dile getirdi. 2013 yılı TÜİK verilerine göre ilçe merkezi 3 bin 900, köy ve beldeleriyle 4 bin 200 insanın yaşadığı Sinanpaşa’nın şehrin büyük ilçelerinden biri olduğunu belirten Yıldırım; “Sinanpaşa Devlet Hastanesinde şu anda 4 pratisyen hekim, 1 dahiliye uzmanı hekim, iki diş hekimi ile halkımıza hizmet verilmektedir. Ama ne yazık ki hastanemizde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı bulunmamaktadır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktorumuz hafta da sadece Cuma günü ilçemize gelerek çocuklarımızı muayene etmektedir. Dikkatinizi çekiyorum sadece Cuma günleri. Çocuklarımız sadece Cuma günü hasta olmaya mahkum bırakılmıştır. Böyle bir anlayış kabul edilemez.” dedi.
“SAĞLIKTA AÇILAN ÇIĞIR BU MUDUR?”
Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı yokluğu nedeniyle her yaşta kadının en küçük ihtiyaçları halinde il merkezine gelmek zorunda kaldığına dikkat çeken İGM Sinanpaşa Üyesi Tolga Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastanemiz ne yazık ki bu anlamda sağlık ocağı gibi hizmet vermektedir. Hastanemizin Sağlık Ocağından tek farkı tabelasında Devlet Hastanesi yazmasıdır. Soruyorum; Madem doktor göndermeyecektiniz bu hastaneyi neden yaptınız? Sağlık alanında çığır açtık deniliyor. Bu mudur açılan çığır? Sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmak Sinanpaşa merkez kasaba ve köylerinde yaşayan insanlarımızın da en doğal hakkıdır. Sinanpaşamız sadece seçim dönemlerinde akla gelmemelidir.”
DOKTOR YETERSİZLİĞİ
GENEL PROBLEM
İGM Başkanı Salih Sel, Tolga Yıldırım’ın konuşması sonrası hemen her ilçeye hastane yapıldığını ancak yeterli derece de uzman doktorun merkezde de kimi zaman bulanamadığını söyledi. Sel; “Bana göre bu konunun burada dile getirilmesi ne derece doğrudur? Onu kendi takdirlerinize bırakıyorum. Bilindiği üzere bir ara yurt dışından doktor getirilmesi bile düşünüldü. Tıp Fakültesi mezunlarının atamaları gerekli yerlere yapılıyor. İş Demirel’in bir sözü ile ‘Vardı da biz mi vermedik?’ hesabına dönüyor. Ortada doktor varda vermiyorsak haklısınız. Böyle bir şeyi nasıl dile getiriyorsunuz anlamıyorum.” diye konuştu. Komisyon çalışmaları yapmak üzere toplantı sonlandırıldı. Meclisin Kasım ayı 5. toplantısı bugün yapılacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme