• Haberler
  • Gündem
  • Sel: Cumhurbaşkanımızla çalışmaktan onur duyuyorum

Sel: Cumhurbaşkanımızla çalışmaktan onur duyuyorum

Burcu Aydın: Aktif politikaya başladığınız günden bugüne kadar süre gelen gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?Salih Sel: Ben aktif siyasete Fazilet Partisi'nde başladım. Fazilet Partisi'nde 1999-2004 yılları arasında Belediye Meclis üyesi idim. Beş yıl boyunca İmar Komisyonunda çalıştım. Bu arada AK Parti'nin kurulmasıyla beraber Belediye Meclisi'nde 7 kişi olan Fazilet Partisi üyelerinin 6'sı AK Parti'nin kurucu il yönetim [&hellip]

Burcu Aydın: Aktif politikaya başladığınız günden bugüne kadar süre gelen gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Salih Sel: Ben aktif siyasete Fazilet Partisi’nde başladım. Fazilet Partisi’nde 1999-2004 yılları arasında Belediye Meclis üyesi idim. Beş yıl boyunca İmar Komisyonunda çalıştım. Bu arada AK Parti’nin kurulmasıyla beraber Belediye Meclisi’nde 7 kişi olan Fazilet Partisi üyelerinin 6’sı AK Parti’nin kurucu il yönetim kurulu üyeleri olarak görev aldılar. Bir arkadaşımız da İl Başkanı olarak görev aldı. Biz AK Parti’nin kuruluşundan beri İl Genel Meclisine seçilinceye kadar AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttük.
Burcu Aydın: Peki İl Genel Meclisi Başkanlığı görevi ne zaman ve ne şekilde başlamıştı?
Salih Sel: 2009 yılından bu tarafa İl Genel Meclisi Başkanlığı yapıyorum. Bu tarihe kadar AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinde aktif olarak siyaset yapmaktan büyük bir onur duyuyorum. Çünkü yaşanan hadiseler malum. Cumhurbaşkanımız bir şiir okudu diye cezaevine girmek zorunda kalmıştı. Daha sonra partimizin Genel Başkanı olmasına rağmen milletvekili seçilememişti. Bir ara Milletvekili seçildikten sonra Başbakan olarak göreve başladı. Dediğim üzere onunla birlikte çalışmaktan büyük bir onur duyuyorum. Çünkü çok güzel işlere imza atıldı.
Burcu Aydın: Güzel işlere imza atıldı derken bunlardan söz eder misiniz?
Salih Sel: Şöyle söyleyeyim, mesela yollar konusunda ben son dönemde Gaziantep’e sık gidip geldim. En başta yollar konusunda ve oralarda da yapılan hizmetlerin başlı başına bir destan olduğunu gördüm. Milli eğitim ve sağlık hizmetleri de öyle. Ben işçi çocuğuyum. Annemi eskiden SSK hastanesine götürdüğümüzde çok büyük sorunlar yaşayan insanlardan biriydik. Doktor ve ilaç kuyrukları v.s. Yakın geçmişte gerçekten çok büyük sıkıntılar yaşadık. Sonrasında sağlıkta ve diğer alanlarda çok büyük açılımların yapılması sonra Milli Eğitim de çok güzel hizmetlerin yapılması son derece önemlidir. Saymakla bitmeyecek şekilde hizmetler oldu.
Burcu Aydın: Ülkemiz çeşitli sıkıntılardan geçti ve halende zorlu süreçleri yaşıyoruz. Bunlara bakış açınız nedir?
Salih Sel: Bilindiği üzere önce Gezi Olayları oldu. Sonra 17-25 Aralık 2013 hadisesini yaşadık. Sonrasında da 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını yaşadık. Ben yaşım itibariyle 1960 askeri ihtilalini de hatırlıyorum. Diğer darbeleri, 28 Şubat’ı, muhtıraları hatırlıyorum. 15 Temmuz bir darbe değil bir işgal hareketiydi. Bunların hepsini gördük. 15 Temmuz kadar haince yapılan bir hadise hatırlamıyorum. Böyle bir şey olamaz. Kendi silahsız halkına kurşun yağdıracaksın, helikopterle ateş açacaksın, tanklarla üzerinden geçmeye çalışacaksın. Bilindiği üzere araçlar tanklarla ezildi. Uçakları alçaktan uçurarak millete korku salacaksınız. Bunları yapabilen insanlar gözleri dönmüş vahşice kendi vatandaşlarına saldırdı. Artık bunlara söyleyecek kelime bulamıyorum. Hamd olsun buna Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dik duruşu ile çok güzel bir şekilde atlatıldı.
Burcu Aydın: Peki İl Genel Meclisine seçildikten sonra ki süreci nasıl yorumluyorsunuz?
Salih Sel: Biz İl Genel Meclisinde göreve başladıktan sonra 5302 Sayılı yasa ile birlikte İl Genel Meclisi Başkanları artık kendi üyeleri arasından seçildi. 5302 sayılı yasadan önce İl Genel Meclisine valiler Başkanlık yapıyordu. Şimdi 5032 sayılı yasa ile birlikte artık tüm kararları İl Genel Meclisi üyeleri Başkanını seçerek alıyordu. Ben dört defa seçime girdim. Biz yerel seçimlerden sonra Başkanlık seçimini yapıyoruz. İki yıl dolduktan sonra kalan üç yıl için tekrar Başkan seçiliyor. Dört defa seçime girdik. Hamd olsun en son seçimde de tüm üyelerimizin oybirliği ile seçildik. Bu bizim mutlu ediyor. Almış olduğumuz kararların hemen hemen tamamını oybirliği ile alıyoruz. Ben sıkça tekrarlamaya başladım. Bütçede yatırıma ayırdığımız oran yüzde 15’den yüzde 75’lere kadar çıktı. Zaman zaman yaptığımız icraatlarımızı, yatırımlarımızı yeni bütçe hazırladıktan sonra anlatıyoruz. Asfalt konusunda 4 bin kilometre üzerinde yol ağımız var. Büyük bir bölümü 3 bin 200 kilometresi asfalt.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Bakmadan Geçme