• Haberler
  • Genel
  • Sel: Bu arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum

Sel: Bu arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum

İGM Başkanı Salih Sel, komisyon oylaması ile meclis oylaması sırasında farklı oy kullanan bazı MHP grubu üyelerinin garip davrandıklarını söyledi. Sel, “Bu arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum” dedi. İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, mecliste kapatılan belediyelerin araçlarının satışına yönelik tutumu, Soma’ya promosyon ücreti aktarımı ile yardım yapılması konusunu ve Dazkırı CHP üyesinin MHP grubuna [&hellip]

Sel: Bu arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum

İGM Başkanı Salih Sel, komisyon oylaması ile meclis oylaması sırasında farklı oy kullanan bazı MHP grubu üyelerinin garip davrandıklarını söyledi. Sel, “Bu arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum” dedi.

İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, mecliste kapatılan belediyelerin araçlarının satışına yönelik tutumu, Soma’ya promosyon ücreti aktarımı ile yardım yapılması konusunu ve Dazkırı CHP üyesinin MHP grubuna geçişi söylentilerini yorumladı.
KULLANILABİLİRLER DIŞINDAKİLER SATILACAK
Kapatılan beldelerden gelen iş makineleri, otomobil, hizmet araçları olmak üzere toplam 489 araç bulunduğunu belirten İGM Başkanı Salih Sel, ilk etapta Vali Yardımcısı Başkanlığında kurulan komisyonda konunun görüşüldüğünü söyledi. Hizmet noktalarına 203 aracın bırakıldığını hatırlatan Sel; “Şu anda 27 adet hizmet noktası oluşturduk. Bu noktaların hepsinde çöp kamyonu, kepçe olacak. İlçe merkezlerinde kamyon, diğer yerlerde ise traktör konulacak. Hizmetlerde kesinlikle bir aksama olmayacak. Bize çok yerden resmi kurumlardan araç talepleri var. Bunların altından kalkabilmemiz mümkün gözükmüyor. Bizde komisyonlar olarak kullanılacak damperli kamyonlara olan ihtiyacı gözettik. Bu yıl asfalt şantiyemizi ikiye çıkardık. İlave kamyon gerekiyordu. Yeni silindirde aldık. Artık asfaltları müteahhite vermeyeceğiz. Çünkü sıkıntı yaşadık. Kamyonları idare de tutmayı uygun gördük. Kullanılabilirleri alıp geriye kalanları satma kararı aldık.” dedi.
KOMİSYONDA EVET MECLİS’TE HAYIR
Salih Sel, MHP grubu üyelerinin araç satışlarına yönelik komisyonlarda yapılan görüşmelerde; Haydar Serdaroğlu, Recep Çelik ve İsa Çağa’nın ret oyu verdiğini belirtti. Diğer MHP’li komisyon üyelerinin evet oyu kullanıp raporun mecliste oylanması sırasında hayır oyu kullandıklarını belirten Sel; “Komisyon görüşmesinde evet diyerek meclis oylamasında hayır diyen MHP üyeleri; Nazmiye Kılçık, Mehmet Karagöz, Tolga Yıldırım, Halis Bal, Mesut Ayten’dir. Konuya vakıf olamamaları mümkün değil. Çelişkili oy kullanıyorlar. Grup kararı diyorlar. Grup üyelerinin birbirlerinden haberleri olmamaları gibi saçma bir şey olamaz. Ne kadar garip birşey. Allah akıl, fikir vermiş. Başta alınan karar geçerlidir. Konu tüm komisyonlara havale edildi. Komisyonda tamam diyerek imza atarak satılsın diyenler meclis oylamasında hayır diyerek ret oyu kullanıyor. Ben bu arkadaşları anlamakta açıkçası zorluk çekiyorum. MHP grubunda bir aymazlık var.” diye konuştu.
KOMİSYONDA DURUM DEĞİŞMEYECEK
CHP Dazkırı üyesi Abdülkadir Doğan’ın MHP grubuna geçişi söylentilerini yorumlayan İGM Başkanı Salih Sel, parti değiştirme kararının Doğan’ın kişisel tasarrufu olduğunu söyledi. CHP’li üyenin MHP’ye transferine iknada MHP grubunun komisyondaki üye sayısını arttırma amacı güttüğünü söyleyen Sel; “5302 Sayılı yasaya göre mecliste komisyonların kaçar kişiden partilere göre nasıl dağıtılacağı açıktır. İki yöntem var. Birincisi nispi temsil ikincisi ise orantı sistemdir. Ama yöntemin kullanım biçimi yönetimin inisiyatifindedir. Biz nispi temsil sistemini tercih edeceğiz. Olası bir parti değişikliğinde durum değişmeyecek. Bırakın tek üyenin geçişini iki üye dahi MHP’ye geçse komisyon üye sayında durum değişmeyecek. Çevre illerde de nispi temsil sistemi uygulanıyor.” şeklinde konuştu.
“PARTİ DEĞİŞİKLİĞİ
SEÇMENE İHANETTİR”
Üyelerin parti değiştirmelerinin kendi tasarrufunda olduğunu kişisel görüşünün parti değişikliğinin çok doğru olmayacağını belirten Sel; “Kişiler bir parti seçiyor ve o partinin seçmelerinin oylarıyla göreve seçiliyorlar. Parti değişikliği seçmene ihanet demektir. Başka birşey olarak yorumlamıyorum. Çünkü seçmen seçtiğinin ismine değil mensubu olduğu partiye oy veriyor. Aksi takdirde seçime kişi bağımsız olarak girecek ki mecliste temsilini bu şekilde yapacak. Herkes istediğini yapabilir. Ama meclis komisyon üyeliğinde değişecek hiçbir şey olmayacak. Nispi temsil sistemine göre 4 AK Parti bir tane MHP olarak kalacak.” ifadelerini kullandı.
AK PARTİ VE
CHP’LİLER YARDIMA HAZIR
İGM Başkanı Salih Sel, Soma ilçesinde kömür ocağında yaşanan kaza sonrası vefat eden işçilerin ailelerine oturum ücretlerini ödeyecek banka promosyonunu aktarma önerisine CHP ve AK Partili üyelerin sıcak baktıklarını belirtti. Sel sözlerine şöyle devam etti: “CHP’li üç üyemizden ikisinin net şekilde promasyon ücretini Soma’ya aktarma isteklerini biliyorum. Üçüncü üyenin ki net değil. MHP grubundaki arkadaşlarımız konuyu aralarında değerlendirecekler. Herkes aktarma ya da aktarmama konusunda özgürdür. Biz sadece basının huzurunda öneride bulunduk. Biz şeffaf davranmaya çalışıyoruz. Amacımız acı ve zor zamanda dayanışmaya katkı sunmaktı. Promosyon ücretlerinin bir bölümünü AK Parti olarak bizler de aktaracağız. MHP grubunun kanaatini kendilerinin açıklaması sağlıklı olur. Daha önce de sözünü ettiğim üzere üç banka ile yaptığımız oturum ücretlerinin alımına karşılık promasyon ücreti ödenmesine tek bir banka sıcak baktı. Yani hesapta olmayan bu para ile yardımda bulunma önerisini gündeme getirdik.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme