Sel: 2013 bütçesi 65 milyondan az olmayacak

İGM Başkanı Salih Sel, 2013 yılı mali bütçe görüşmelerinin yapılacağı Kasım ayı toplantıları öncesi Kocatepe Gazetesi muhabirinin bütçe çalışmaları ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Sel, 2013 bütçe toplamının 65 ile 70 milyon TL arasında olacağını belirtti İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, 2012 mali yılı bütçesinin 49 milyon 950 bin TL olarak karara bağlandığını, 2013 [&hellip]

Sel: 2013 bütçesi 65 milyondan az olmayacak

İGM Başkanı Salih Sel, 2013 yılı mali bütçe görüşmelerinin yapılacağı Kasım ayı toplantıları öncesi Kocatepe Gazetesi muhabirinin bütçe çalışmaları ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Sel, 2013 bütçe toplamının 65 ile 70 milyon TL arasında olacağını belirtti

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, 2012 mali yılı bütçesinin 49 milyon 950 bin TL olarak karara bağlandığını, 2013 yılı mali bütçesinin ise 65 ile 70 milyon TL arasında olmasının düşünüldüğünü söyledi.
ASLAN PAYI EĞİTİM VE YOLLARIN
Bu yıl kendilerine gelen taslak bütçe rakamının 54 milyon TL civarında olduğunu kaydeden İGM Başkanı Salih Sel, Vali İrfan Balkanlıoğlu ile görüşerek 2013 yılı mali bütçesini 65 milyon TL’den az olmamak kaydıyla 65 ile 70 milyon TL arasında tutmayı planladıklarını dile getirdi. Bütçeden aslan payını milli eğitim ve yolların alacağını dile getiren Sel; “Bilindiği üzere 4+4+4 eğitim sisteminden dolayı fiziki mekan anlamında bir takım sıkıntılar var. Bizim düşüncemiz milli eğitim ve yollara biraz daha ağırlık vermek. Geçen yılki ağır kış şarları sonrası yollarımızın bakım ve onarımlarını yaptık ama biraz daha iyi bir seviyeye getirmeyi düşünüyoruz. İfade ettiğim üzere bütçede ağırlıklı yer vereceğimiz iki kalem milli eğitim yatırımları ve yollarımız olacak.” dedi.
BÜTÇE 2,5 KAT ARTTI
Göreve başlar başlamaz hayalperestlikten uzak, gerçekçi, denk bütçe yaptıklarının altını çizen İGM Başkanı Salih Sel, kendilerinden önceki dönemlerde afaki bütçeler yapıldığına işaret etti. Abartılı bütçelerin uzantısı ödemeleri kendilerinin yapmak durumunda kaldıklarına işaret eden Sel; “Biz üç yıl içerisinde yaklaşık eski para ile 20 trilyon liralık ödeme yaptık. Biz bu 20 trilyon lira ile çok daha fazla şeyleri yapabilirdik. Olan olmuş eskiyi deşmenin anlamı yok. Biz göreve geldiğimizde bütçeyi 19 milyon 950 bin TL ile devir aldık. 2009 yılının bütçesi buydu. 2012 yılı mali bütçesini 49 milyon 950 bin TL olarak bağlamıştık. Gelinen noktaya bakıldığında bütçenin 2,5 kat arttığı görülmektedir. İnşallah 2013 yılı mali bütçesini 65 ile 70 milyon TL civarında bağlamayı düşünüyoruz. Biz meclis olarak gerçekçi bütçe yapıyoruz. Hayalperestlikten, popülizmden uzak bütçe hazırlama anlayışımız var.” diye konuştu.
“BÜTÇENİN OYBİRLİĞİYLE
GEÇECEĞİNE İNANIYORUM”
Göreve gelmeden önceki 5 yıllık İller Bankası ödeneklerini değerlendirip, yıllık artış oranlarına göre bütçe hazırladıklarını aktaran Salih Sel şöyle konuştu: “Yaklaşık 20 milyon TL civarında eskinin açıklarını kapattık. Ama 2013 yılında kapatmamız gereken birşey yok. O yüzden bütçe rakamımız daha yüksek olacak. Bizim 2013 için hedefimiz inşallah 70 milyon TL’dir. Bizim meclis toplantı süremiz en fazla 20 gündür. Komisyonlarımızın toplanma süresi aylık 5 toplantıdır. Sadece Bayındırlık ve İmar komisyonumuzun 10 toplantı hakkı vardır. Örneğin geçtiğimiz ay 6 ilçeye gittik. Örneğin önceki gün Sandıklı’da idik. Göreve başladığımızdan bu yana sürekli ödeneklerinde, yatırımlarında adil dağılımı taraftarıyız. Partizanlık yapmadan gerçek ihtiyaç sahibi olan taleplere öncelik tanıyoruz. Bu prensipten taviz vermiyoruz. Arkadaşlarımız bu durumun bilincindeler. Geçen yılın bütçesi oybirliğiyle geçti. İnşallah bunda da öyle olacağına inanıyorum. Biz kesinlikle ayırım yapmıyoruz. Siyaset değil hizmet yapıyoruz.”
Haber: BURCU AYDIN

Bakmadan Geçme