Sel: 2 milyon borçla devrettik

AFJET Afyonspor'un eski Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, hakkında yapılan eleştiriler nedeniyle dün bir basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarıyla İl Genel Meclisi'nde verilen kahvaltıda bir araya gelen Başkan Sel, Mayıs ayı itibarıyla takımın toplam borcunun 2 milyon lira olduğuna dikkat çekti.'İKİ SENENİN BORCU 2 MİLYON'Borçların AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk'ten gelen evraktan [&hellip]

AFJET Afyonspor’un eski Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, hakkında yapılan eleştiriler nedeniyle dün bir basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarıyla İl Genel Meclisi’nde verilen kahvaltıda bir araya gelen Başkan Sel, Mayıs ayı itibarıyla takımın toplam borcunun 2 milyon lira olduğuna dikkat çekti.
“İKİ SENENİN BORCU 2 MİLYON”
Borçların AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk’ten gelen evraktan bildiğini açıklayan Başkan Sel, “31 Mayıs 2017 maçlar bitmiş, 14 Nisan’da biz şampiyonluğumuzu ilân ettik. Ondan sonra iki maçımız daha vardı ve oyuncuların hepsi dağılmış gitmiş bir masrafımız yok. Ben aldığım şekilde 1 milyon 295 Bin lira buyurun gösterebilirim ve biz BAL’dan 3. Lige çıktığımıza 860 bin lira eksi ile girdik. Bunun bu rakamı da oradan devir eden borçtan kaynaklanıyor. Bir de şampiyonluk primi vardı ve bu rakamı da netleştirmemiştik. Ben sportif direktörümüze demiştim ki, en fazla oynayan oyuncuya göre en fazla 35 bin yapın belki bundan da aşağıya düşürebiliriz demiştim. Bu borçların içerisinde 4 maç başı ödenecek 135 Bin lira da dahil o 1 milyon 295’in içerisinde. O zaman ne oluyor, 860 bir sene önceki, 1 milyon 300’den 860’ı düştüğünüz zaman 440 kalıyor, bir de şampiyonluk primi diyelim ki 700 toplam iki senenin borcu 2 Milyon yapar” dedi.   
“EN FAZLA ALAN 285 BİN”
Takımda en çok alan oyuncunun 285 bin lira aldığını belirten Başkan Sel, “Ben bu zamana kadar kulübün bir kuruşuna el sürmedim. Misal deplasmana gidiyorlar otelden fatura alıyorlar giden arkadaşımız faturayı alıp ödemesini yapıyor. Ben dört yıl boyunca kulübün parasına elimi sürmedim. Bu arada ben kulüp için para verenlere teşekkür ediyorum. Şu anda bile oyuncuların alacaklarının peşinatların yarısı halen duruyor. Şunu özellikle belirteyim, en iyi oyuncumuza verdiğim para 285 Bin Lira. Ben oyunculara para harcama konusunda dikkatli davranmaya çalıştım” ifadesine yer verdi.
“TUGAY DA KAYSERİ’DE
 6 AY OYNAMADI”
Kendisine yöneltilen “6 ay ayağına top deymeyen adam santrafor mu olur” şeklindeki iddiaları yanıtlayan Sel, Tugay Adamcıl’ın da Kayseri’de 6 ay maç oynamadığını hatırlatarak, “İçişleri Bakanı geldiği zaman Allah rast getirdi, santrafor konusu açıldı. Ben santrafor aldığımı söylemiştim. Konuştuklarını da biliyordum ‘6 ay oynamamış adama para mı verilir’ diyorlardı. Sonradan alınan Tugay da Kayseri Erciyesspor’dan parasını alamadığı için 6 ay oynamadığını söyledim. Buna rağmen o çocuk çıkıp ilk iki maçta da gol attı ve direkt ilk 11’de oynuyor. Bu çocuk hem Milli, hem gol kralı bir oyuncu. Sen benden numarasını kendin aldın da görüştün. Şimdi başka birisini aldılar ne oldu, boşa para harcadın. Ben karışmam o kendilerinin bileceği iş” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme