• Haberler
  • Genel
  • 'Şekerde Afyon'a özel çalışma yapılacak, Uzun Çarşı yeni haliyle trafiğe açılacak'

'Şekerde Afyon'a özel çalışma yapılacak, Uzun Çarşı yeni haliyle trafiğe açılacak'

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, şehirde şeker üreticisi oranın fazla olması nedeniyle şekerle ilgili en çok sıkıntı yaşayan illerden birisinin Afyon olduğunu söyledi. Uluçay, 'Tarım Bakanımızla konuyu görüştük. İnşallah Afyonkarahisar özelinde de bir çalışma gerçekleştirilecek.' dedi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise artan fiyatlar nedeniyle eski Bağ-Kur alanındaki katlı otopark çalışmasını ötelediğini, bu yıl [&hellip]

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, şehirde şeker üreticisi oranın fazla olması nedeniyle şekerle ilgili en çok sıkıntı yaşayan illerden birisinin Afyon olduğunu söyledi. Uluçay, “Tarım Bakanımızla konuyu görüştük. İnşallah Afyonkarahisar özelinde de bir çalışma gerçekleştirilecek.” dedi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise artan fiyatlar nedeniyle eski Bağ-Kur alanındaki katlı otopark çalışmasını ötelediğini, bu yıl Uzun Çarşı’nın yeni haliyle trafiğe açılacağını belirtti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarhaisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay dün partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Başkan Yardımcısı Yakup Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk hazır bulundu.
“55 ADET KÖY EVİ VE
3 AHIR TAMAMLANDI”
Toplantının ilk bölümünde yerel ve genel gündemi yorumlayan Hüseyin Ceylan Uluçay, 8 Ağustos 2021 tarihinde Denizli iline bağlı Bozkurt ilçesinde meydana gelen 6 şiddetindeki deprem sonrası Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesi ile Kızılören köyünde hasar gören bazı yerleşim yerleri nedeniyle 55 adet köyevi ve 3 adet ahırın tamamlandığını söyledi. Uluçay, “Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ettik. Geçtiğimiz Pazartesi günü AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ile birlikte Ankara’daydık. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Aynı zamanda da Bakanımıza esnaflarımızın, çiftçilerimizin ve vatandaşlarımızın mevcut taleplerini ilettik. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’u da ziyaret ettik. İl merkezinde bulunan Cirit Kayalığı ve Garnizon Millet Bahçelerinin hızlandırılması konuları başta olmak üzere köylerimizde içme suları için kullanılan elektrik giderleri bakımından İl Özel İdaremiz tarafından projelendirilen Güneş Enerjisi Sistemi ile bu köylerimizin içme suyuna ilişkin elektrik giderlerinin karşılanabilmesi hususunda desteklerini talep ettik.” dedi.
“CHP TABANINI HDP’YE HAZIRLIYOR”
Yaşlılar Haftası ile Nevruz Bayramını kutlayan Hüseyin Ceylan Uluçay, “CHP tabanını HDP’ye hazırlıyor. İki polisin şehit olduğu ve 31 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 6-7 Ekim olaylarının mimarlarından terörist Selahattin Demirtaş’ın güzellemesi ile terör yandaşları legalleştirip masaya çekmeye çalışan CHP’nin, bugün tabanını PKK terör örgünün siyasi kanadı olan HDP’ye hazırladığı açıktır. ‘APO’nun heykelini dikeceğiz’ diyen Selahattin Demirtaş’ı mağdur gibi göstermeye çalışan CHPliler bir yandan eli kanlı teröristin kitabını İBB aracılığı ile satışa sunarken, diğer yandan ‘Barış elçisi Demirtaş’ın cezaevinde kalması hukuksuzluk’ naraları atarak, HDP’ye şirin gözükmeye çalışmaktadırlar. Bu durum CHP’nin gizli ortağı olan HDP’yi Demirtaş üzerinden masaya çağırma stratejisi gütmektedir. Peki, aynı CHP, PKK terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP ile ortaklık için, PKK terör örgütü ile girilen çatışmalar, hain tuzaklar neticesinde sadece Afyonkarahisar’da verdiğimiz 335 şehidin ailesinin ve 236 gazinin rızasını almış mıdır? Ankara’daki bu ortaklıklarını Afyonkarahisar’da ne zaman açık açık konuşacaklar, ne zaman bu ortaklığa destek isteyeceklerdir? Milletti kandırarak siyaset yapanları bu millet daha önce olduğu gibi 2023 yılında da sandığa gömecektir.” diye konuştu.
“ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ ECDADA YAKIŞTI”
Hüseyin Ceylan Uluçay, Çanakkale köprüsü ile ecdadın “Çanakkale geçilmez” diyerek destan yazdığı topraklarda, ecdada yakışır bir esere kavuştuğunu belirtti. Uluçay, “Bu şaheser köprü üzerinden hükümetimizi eleştiren malum kesim 80 yıldır yapılmayanı sorgulamak yerine bugün yapılanları ‘benim vergilerimle yapıldı’ diyerek partimizi hedef tahtasına koymuştur. Geçmişte bizim dedelerimiz de vergi verdi. Dedelerimizin iki hayvanından biri elinden alındı. Ambardaki buğdayına vergi adı altında el konuldu, ‘Ne oldu o vergiler’ demeyenler bugün milletimizin hizmetine sunduğumuz şaheser yatırımları ‘benim vergilerimle yapıldı’ diyor. Eskiden verdikleri vergiler batıya faiz diye verilir, boğaz baronlarına da peşkeş çekilirdi. Şimdi bu ülkenin geleceği inşa ediliyor.” şeklinde konuştu.
“ŞEKER KONUSUNDA AFYON ÖZELİNDE BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİLECEK”
Toplantının ikinci bölümünde soruları cevaplandıran H. Ceylan Uluçay, şeker stokçuluğu iddialarını değerlendirdi. Uluçay, “Afyonkarahisar’da şeker üreticisi oranı oldukça fazladır. Bu nedenle şekerle ilgili en çok sıkıntı yaşayan illerden birisiyiz. Bununla ilgili Sayın Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımızla birlikte Tarım ve Orman Bakanımızla yaptığımız görüşmede açıkça raporlarımızı sunduk. Ne kadar şeker üreticimiz ve ne kadar ihtiyaç olduğunu bidirdik. Sıkıntılarını bakanımıza tek tek belirttik. İnşallah Afyonkarahisar özelinde de bir çalışma gerçekleştirilecek. Ticaret Bakanımızla konuştuğumuzda denetimin sıklaştırılacağından bahsetmişti. Artık şeker fabrikalarına yapılacak denetimler dahada arttılaracak. Denetimler inşallah titizlikle devam edecek. Bu vesileyle Afyonkarahisar şeker üreticilerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu ve bu sıkıntının en kısa sürede Ramazan Bayramından önce giderilerceği konusunda çalışmalarımızın devam ettiğini belirtmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
“SEÇİM BARAJI ÇALIŞMASI
VATANDAŞIN LEHİNE OLACAK”
Seçim barajının düşürülmesine yapılan itirazları değerlendiren Uluçay şu ifadelere yer verdi: “Seçim barajının düşürülmesi konusu TBMM’de yasama organımız tarafından incelendikten sonra kanunlaştırılacaktır. Bilindiği üzere ülkenin ve milletin menfaatine olan herşeye ret veren HDP ve CHP bu konuda da aynı şekilde ret vermektedir. Bu konuyu milletimizin demokrasisinin daha da yaygınlaştırılması ve siyasi partilerimizin kendilerini mecliste temsil etme yetkisi olarak görüyoruz. Bu çalışmanın tüm vatandaşlarımızın lehine olacak bir çalışma olarak düşünüyorum.”
“TARIM BAKANIMIZDAN ÇİFTÇİMİZE
DAHA FAZLA DESTEK İSTEDİK”
Türkiye’nin tarım ülkesi, Afyonkarahisar’ın da tarım şehri olduğunu söyleyen Uluçay şöyle konuştu: “Tarım alanında çiftçimize verdiğimiz destekleme hakkında geçtiğimiz Pazartesi günü Tarım Bakanımıza yaptığımız ziyarette ekipman ve dolaylı yönden yapılan destekten ziyade bire bir mazot, elektrik ve tohum desteği verilmesi konusunda özel ricalarımız bulundu. Bununla ilgili yaptığımız çalışmaları aktardık. Çiftçimize biraz daha fazla destek talep ettik. Yaklaşık 10-15 kalem destek veriliyor. Bunun akaryakıt, elektrik, gübre olarak sadeleştirdik biraz daha fazla verilmesini talep ettik.”
“PARTİ ÖNÜNDEKİ POLİS
NOKTASI GÜVENLİK TEDBİRİ
NEDENİYLE UYGULAMADADIR”
Başka partilerde bulunmayan polis noktasının neden AK Parti İl Başkanlığında olduğu sorusunu cevaplandıran Uluçay şunları söyledi: “1995 yılında Başbakanlığın oluruyla Güvenlik Koruma Yönetmeliğine göre o dönemde alınmış bir karardır. Daha sonra bildiğim kadarıyla 2014 yılında uygulamaya alınmıştır. Bazı güvenlik tedbirleri amacıyla uygulamaya alınan bir karardır. 1995 ile 2014 yılları arasında ki durumların getirisi bir karardır. Bu bugünün kararı değildir. Partimizin önündeki polis noktasını kaldıralım ya da başka bir parti içinde aynı uygulama yapılsın gibi bir lüksümüz yoktur. İçişleri Bakanlığının almış olduğu bir karardır.”
“YENİ TARIM BAKANIMIZ ÖNCEKİ BAKANIMIZIN VERDİĞİ
DESTEKLERİ İKİYE KATLADI”
Önceki Tarım Bakanı taahhütlerini yeni bakana ilettiklerini ifade eden Uluçay, “Tohum desteği, haşhaş ve şeker pancarı ekimi konusunda destekler vardı. Bu konularda sağ olsun özellikle tohum konusunda Sayın Bakanımız rakamı ikiye katladı. Önceki bakanımızın verdiği destekleri ikiye katladı. O anlamda bizde devlette devamlılık esastır. Özellikle AK Parti döneminde bu çok daha hızlıdır. Bu durum belirgin şekilde devam etmektedir. Verilen tüm sözler yerine getirilecektir. Özellikle ikinci ekim dediğimiz karabuğday gulutenli onların ekimi için Afyonkarahisar’a özel destek verilecek inşallah.” dedi.
“HAVA KİRLİĞİ İLERLEYEN ZAMANDA
ÇOK DAHA AZ DÜZEYE İNECEK”
Yaklaşık 15 yıl önce Afyonkarahisar’da özellikle kış döneminde akşamları sokakta hava kirliliği nedeniyle nefes alınamadığını belirten Uluçay, “Bu konuda şu anda Afyonkarahisar’da çok ciddi bir aşama var. Tamamlanmayan kısımlarımızda vardır. O konuda sağ olsun Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek özellikle yukarı mahallelerle ilgilenmektedir. İnşallah o mahallelere doğalgaz yatırımı yapıldığı halde hava kirliliği Afyonkarahisar’da çok daha az düzeye inecektir.” ifadelerine yer verdi.
“ET VE SÜT KURUMU
UYGULAMASINI DOĞRU BULUYORUZ”
Hüseyin Ceylan Uluçay, Furkan Vakfı ile ilgili İçişleri Bakanlığı ve TSK çalışmalarının yürüttüğü çalışmalar sonucu suç teşkil edecek faaliyetlerin tespiti sonucu bir takım işlemler yapıldğını, hukuk sürecinin devam ettiğini, konu hakkında detaylı konuşmanın doğru olmayacağını dile getirdi. Et ve Süt Kurumunun yaptığı zammı yorumlayan Uluçay, “Şu anda bilindiği üzere karkas et kesim fiyatları 80-90 TL arasında değişmektedir. Et ve Süt Kurumu 60 TL olarak bir açıklama yaptı. Hem tüketici hem de özel sektör açısından daha da faydalı olabilmek amaçlanmıştır. Tarım Bakanımızla bu konuyu konuştuk. Açıkçası şu an için bu uygulamayı doğru buluyoruz.” ifadelerini kullandı.
“HER YIL RAMAZAN AYINDA
ET FİYATLARI YÜKSELİR”
Yeterli havyan varlığının olduğunu dile getiren Uluçay şunları kaydetti: “Özellikle kış dönemlerinde ve Ramazan ayına girerken et fiyatları her zaman yükselir. Bu durum bugünle ilgili bir durum değildir. Ama Tarım Bakanlığımızın almış olduğu önlemler ve Türkiye genelinde kesim yapabilme yetkisini tekrar eline alması dolayısıyla iki haftadır dengede gitmektedir. İnşallah bunu hayvan üreticilerine verilen desteklerle inşallah zarar etmeyecekler. Böylece inşallah hayvan yetiştiriciliği artacaktır. Et fiyatlarında yükselme her yıl Ramazan ayında yaşanır. Çünkü bu tamamen arz talep meselesidir. Kurban bayramı öncesinde de fiyatlar düşer.”
“BU SENE UZUN ÇARŞI’YI
YENİ HALİYLE TRAFİĞE AÇACAĞIZ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Ramazan ayı öncesi hazırlıkların tamam olduğunu ihtiyaç sahibi ailelerin tamamına ulaşma gayreti içerisinde olacaklarını, bu konuda da hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Uzunçarşı da yürütülecek çalışma hakkında da bilgi veren Zeybek, “Yıktığımız eski Bağ-Kur binası alanına yapılacak olan katlı otopark çalışmasını işin açıkçası biraz askıya aldım. Proje tamamlandı ancak fiyat artışlarından dolayı afakî bir rakam ortaya çıktı. O çalışmayı biraz öteleyeceğiz. Ama Uzunçarşı da yapacağımız düzenleme çalışmalarımıza inşallah Ramazan Bayramı sonunda hızlı bir şekilde başlayacağız. Bu sene Uzun Çarşı’yı trafiğe açacağız.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme