'Şeker illa satılacaksa Afyonlu'ya satılmalı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan partide her hafta Çarşamba günü düzenlediği mutat basın toplantısını dün sabah gerçekleştirdi.KAHRAMAN ORDUMUZAŞÜKRAN BORÇLUYUZÜlke ve il gündemini yorumlayan CHP İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, Afrin harekatının 33'ncü gününde operasyonun başarıyla devam ettiğini söyledi. Demirkırkan, 'Kahraman ordumuza, komutanlarına, erlerine şükran borçluyuz. Bu ülkenin geleceği [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan partide her hafta Çarşamba günü düzenlediği mutat basın toplantısını dün sabah gerçekleştirdi.
KAHRAMAN ORDUMUZA
ŞÜKRAN BORÇLUYUZ
Ülke ve il gündemini yorumlayan CHP İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, Afrin harekatının 33’ncü gününde operasyonun başarıyla devam ettiğini söyledi. Demirkırkan, “Kahraman ordumuza, komutanlarına, erlerine şükran borçluyuz. Bu ülkenin geleceği için, terörizmle mücadele için mücadele veriyorlar, hayatlarıyla ortaya koyuyorlar. Erinden komutanına kadar, en üst rütbeli komutanına kadar ordumuza şükranlarımızı iletiyoruz. Şu ana kadar kaybettiğimiz 32 şehidimize Allah’tan rahmet, 143 yaralımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
“YURDUNUSEVEN İSTERSE
BELGELERİ GÖNDERİRİM”
Her zaman herkesin ifade özgürlüğünden yana olduklarını dile getiren Demirkırkan, CHP şu anda kendisi gibi düşünmeyen birçok insanın, gazetecinin ifade özgürlüğü için mücadele ettiğini belirtti. Tutuklu bulunan birçok gazetecinin zamanında kendilerini eleştiren kişiler olduğuna değinen Demirkırkan, “Bizim demokrasi anlayışımız eyleme geçmeyen her ifadenin özgür olması gerektiği yönündedir. Ancak ifade özgürlüğü başka, hakaret başka şeydir. AK Parti İl Başkanı Sayın İbrahim Yurdunuseven’in sözünü ettiği gazetecinin özellikle MAN adası belgeleri sonrası Genel Başkanımıza yaptığı çok ağır hakaretler var. Öncesinde de var, şimdi de var. Burada kimseyi rencide etmek, bu sözleri ağzıma almak istemem. Sayın Yurdunuseven isterse kendisine belgeleri gönderebilirim. Adli makamların ‘MAN adası belgeleri gerçektir’  kararı aldığını da bir kez daha hatırlatmak isterim. Kıraldan çok kıralcı olanlar, iktidara yaranmak için çaba sarf edenlerin ağızlarından çıkanı, klavyelerinden çıkanları bilmeleri gerekir. AKP Genel Başkanının şu ana kadar 5 binden fazla kişiye hakaret davası açtığını hatırlatmak isterim” diye konuştu.
“SİYASİ NEDEN İDDİASI CEVAPLANDIRILMALI”
“Biz yıllardan beri ne hakaretlere, ne baskılara göğüs geriyoruz siz farkında mısınız? Herkes haddini bilecek” diyen Demirkırkan, “Hepimiz bu vatana hizmet için, bu millete hizmet için çalışıyoruz. Kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok. Kimse bu hakkı kendinde görmemeli. Bu tür paylaşımları olanlar herkes için de hukuki yolları sonuna kadar kullanacağımızı bir kez daha hatırlatmak isterim. İYİ Parti İl Başkanı bu hafta yaptığı basın açıklamasında il yönetim kurulu üyesinin siyasi nedenlerle işten çıkartıldığını iddia etti. Ben sayın İYİ Parti İl Başkanımıza Afyonumuza hoş geldiniz, Afyon siyasetine hoş geldiniz diyorum. Bu ülkede, bu şehirde yaşayan insanlar tarih boyunca hiç bu kadar baskı görmedi. 12 Eylül’de postal giyenler bile takunyacılar kadar baskı ve zulüm yapamadı. AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven önce İyi Parti İl Başkanının basın açıklamasında belirttiği il yönetim kurulu üyesinin siyasi nedenlerle işten atıldığı yolundaki iddiasına cevap vermeli” şeklinde konuştu.
“YÜREĞİL’DE ESKİ BAŞKAN YENİDEN ATANDI”
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevine yeniden atandığını vurguladığı İbrahim Yurdunusen’i kutlayan Demiırkırkan, “Her kademesini büyük bir demokratik olgunlukla geçirdiğimiz seçim sürecini göz önüne aldığımızda bu ülkede tüm siyasi partilerin CHP’yi örnek almaları gerekiyor. AKP Adana Yüreğil kongresinde genel merkezin adayı kazandı. Ancak 400 delegenin 270 inden imza alan diğer aday genel merkez tarafından onaylanmadığı için divan tarafından aday gösterilemedi. Kongrede ‘FETÖCÜ Başkan istemiyoruz’ sloganları ve kavgalar arasında eski Başkan yeniden atandı” ifadelerini kullandı.
“PARTİNİZDE 3 KİŞİDEN
BİRİ SİZE OY VERMİYOR”
CHP İl Başkanı Dr. M. Kemal Demirkırkan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun “Afyonkarahisar’da 3 kişiden ikisi bize oy veriyor” ifadesini hatırlattı. Demirkırkan, “Sayın Bakanımız seçimden 20 gün önce İl Başkanlığı belli olan sayın Yurdunuseven ve ekibi 654 delegenin 403’ünün katılımıyla seçildiğini fark etti mi? Afyon’da 3 kişiden 2’si size oy veriyor da partinizde 3 kişiden biri size oy vermiyor” ifadelerine yer verdi.
“ÜLKEDE SATILACAK
 FABRİKA BIRAKMADINIZ”
Geçen yılın cari açığının, Türkiye’nin 52 yıllık açığına bedel olduğunu söyleyen Kemal Demirkırkan, 80 yılda Türkiye’nin toplamda 247 milyar dolar dış ticaret açığı verdiğini, AK Parti iktidarıyla geçen 15 yılda ise, 2017 sonunda toplam dış ticaret açığının 967 milyar dolara ulaştığını belirtti. Türkiye’nin son 15 yılda yaptığı 2 trilyon 732 milyar dolarlık ithalatın sadece 1 trilyon 764 milyar dolarlık kısmını yaptığı ihracat ile karşıladığına değinen Demirkırkan şöyle konuştu:, “Peki bu açığı kapatmak için ne yapıyor? Müflis tüccar ne yaparsa onu yapıyor. Ekonomiyi düzgün yönetemeyen iktidar, dedesinden, babasından kalan malları satarak durumu kurtarmaya çalışan tüccar gibi davranıyor. Özelleştirme adı altında milletin mallarını haraç mezat satıyor. Şimdi de sırada Şeker Fabrikaları var. 14 şeker fabrikası önümüzdeki süreç içinde özelleştirilecek. Daha önce özelleştirme işlemine başlanan ancak yargıdan dönen özelleştirme Amerikalı bakanın ziyaretinden sonra aniden gündeme alındı. Şeker Kurumunun kapatılması ile eş zamanlı, Amerikalı Şeker Devi Cargill’in raporunun hemen sonrası bir şeyler oldu. Nişasta Bazlı Şeker kotalarının artırılması için baskı yapılan bir dönemde aniden fabrikalar özelleştirilmeye açıldı. Ülkede satılacak fabrika bırakmadınız”
“BİN KİŞİ VE AİLELERİ NE OLACAK?”
“Daha dün Afyon Şeker Fabrikasına milyon dolarlık yatım yaptık diye gazetelere sayfa sayfa ilan veren AKP’li vekiller değil miydi?” sorusunu soran Demirkırkan, “55 kamu çalışanı, 180 kadrolu işçimiz, geçici işçilerimiz, 670 civarında da taşeron işçilerimiz olmak üzere bin kişi ne olacak, aileleri ne olacak? Dört bin 500 pancar ekicisi ailemiz ne olacak. Gazeteleri boy boy reklamlar verdiğiniz yaklaşık 23 milyon liralık bir yatırım ne olacak? Şimdi ben bu 14 şeker fabrikasında çalışan işçi kardeşlerime sesleniyorum. Afyonkarahisar Şeker ve Makine Fabrikasında görev yapan kadrolu ve taşeron işçilere sesleniyorum. Sizin hakkınızı, sizin hukukunuzu CHP dışında savunan başka bir parti yok.”
ŞEKER FABRİKASI AFYON’UN MALI
Afyonkarahisar’ın özelleştirmelerden dolayı sıkıntı yaşadığını belirten Demirkırkan şöyle konuştu: “Afyonumuz bu özelleştirmelerden çok çekti. Bunu en iyi biz biliyoruz. Millilik lafla olmaz, milliliğin temeli ekonomidir. SEKA Fabrikası kapandığında bunun ceremesini Türkiye çekti elbet ancak en çok bizler Çay, Çöl Ovası halkı çekti. Bölgede herkes etkilendi. Fabrikayı alanlar da işletmedi. Bölgede işsiz kalan gençlerimiz garibanlıktan sözleşmeli er olmaya başladı. Geçen yıl verdiğimiz şehidin sayısını unuttuk. Et ve Balık Kurumu ilimiz ekonomisine katkısı çok büyüktü. Bugün ne durumda. Rant alanı oldu. Dışarıdan et ithal ediyoruz. Afyon Şeker Fabrikası da diğer şeker fabrikaları gibi özelleştirilmemeli. İlla satılacaksa Afyonlu çiftçiye, pancar üreticisine, sanayiciye, lokum imalatçısına, çalışan işçilerine satılmalı, Afyonun malı olarak kalmalı, çalışmaya üretmeye devam etmelidir” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme