Şeker fabrikasının satışı mutlaka engellenmeli!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı'nca her hafta Perşembe günleri düzenlenerek siyasi gündemin yorumlandığı mutat toplantı dün sabah partide gerçekleştirildi.TÜRK ASKERİ HUZURVE BARIŞ GÖTÜRECEKMHP İl Başkanı Mehmet Karagöz beraberinde İl Başkan Yardımcıları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, gündemde ki konuları değerlendirdi. Daha önce doğu ve güneydoğu da terörle mücadele de çatışmalara giren tecrübeli askerlerin Afrin'de [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı’nca her hafta Perşembe günleri düzenlenerek siyasi gündemin yorumlandığı mutat toplantı dün sabah partide gerçekleştirildi.
TÜRK ASKERİ HUZUR
VE BARIŞ GÖTÜRECEK
MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz beraberinde İl Başkan Yardımcıları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, gündemde ki konuları değerlendirdi. Daha önce doğu ve güneydoğu da terörle mücadele de çatışmalara giren tecrübeli askerlerin Afrin’de sürdürülen “Zeytin Dalı” harekâtında görevlendirildiğini belirten Karagöz, “Bilindiği üzere BM ateşkes ilan etmişti. Ateşkesi Suriye’nin kendisi bozdu. Kendisi halkına bombalar atarak sivilleri katletmektedir. Böylece Afrin’e girişin önünü açmış oldular. Dolayısıyla ateşkes anlaşmasını kendisi bozdu. Türkiye siviller konusunda çok hassas davranıyor. Bu hassasiyet nedeniyle malum şehitler vermekte. Suriye kendi sivil halkına bile bombalar atarak katlediyor. İnşallah bizim askerlerimiz oraya huzur ve barış getirecekler. Askerlerimize başarılar diliyor, inşallah tek bir aslan parçasının tırnağına zarar gelmeden orada ki operasyonları bitirerek ülkemize dönerler. Bu operasyonun arkasında duran Sayın Cumhurbaşkanımıza, Genel Kurmay Başkanımıza, MİT’e ve partimizin Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyorum” dedi.
AFYON’DA ÇOK BÜYÜK KAYIPLAR VAR
Toplam 14 şeker fabrikası ile birlikte Afyon Şeker Fabrikasının satışının gündemde olduğunu, MHP olarak hiçbir zaman siyasi kaygı gözetmediklerini vurgulayan Karagöz, “Şeker Fabrikalarının satışında daha önce özelleştirmeler kapsamında satışlar oldu. Afyon’la ilgili DSİ Bölge Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü götürüldü. Vagon Fabrikasının Afyon’da yapılması gündeme geldi. Daha sonra bu da ortadan kaldırıldı. Afyon’da özelleştirmeler ve bölge müdürlükleri konusunda çok büyük kayıplar var. Biz bunun Şeker Fabrikasında da yaşanmamamsını istiyoruz. Şeker Fabrikası birçok yan sektörleri olan birçok üreticiye ve ticaret erbabına gelir kapısıdır. Daha önce Devlet beyin ve bizim de söylediğimiz gibi şeker stratejik bir üründür. Bu ürünün yok edilmesini istemiyoruz. Özelleştirme kapsamında alımı nişasta bazlı şeker (NBŞ) üreticisi alırsa yabancı alırsa şartnameye göre faaliyetin 5 yıl devam ettirileceği belirtiliyor. Beş yıl devam ettirilir ancak üretim ne kadar olur? Şeker üreticisini bezdirip pancar üretiminden vazgeçirerek sonrasında Türkiye’ye NBŞ şeker satışları başlar” diye konuştu.
MHP’DE ŞEKER KOMİSYONU KURDU
AB üyesi ülkelerde nişasta bazlı şeker üretiminin yüzde 2 oranında olduğunu ve bu üretimin de ilaç sanayinde kullanıldığına dikkat çeken Karagöz, “İhtiyaçlarının 3 katı pancar şekeri üreten ülkeleri biliyoruz. Şeker çok stratejik bir üründür. Bu yüzden Şeker Fabrikasının satışının mutlaka engellenmesi lazımdır. Biz MHP olarak Şeker Fabrikası ile ilgili bir komisyon kurduk. Bu sektörün ve tarım sektörünün içinde olan arkadaşlarımızdan oluşan komisyon Afyon Şeker Fabrikası ile ilgili teknik çalışmaları yaptı. İnşallah önümüzde ki hafta da bu teknik verileri basın aracılığıyla paylaşacağız. Neler kaybedip neler kazanacağımızı değerlendireceğiz. Kaybettiklerimiz konusunda Afyon’da tecrübemiz var. Satılan SEKA’da kâğıt üretimi devam edecekti. SEKA satılır satılmaz sadece makineleri satarak insanlar parasını karşıladı. Fabrika kapandıktan sonra o yörede kamış toplayan ya da etrafta çalı çırpı toplayan bölge insanları para kazanıyorlardı. Kaybedilenlerle birlikte çok yoğun göçler yaşandı. Özelleştirme halkına zarar veren bir özelleştirme olmamalı.” şeklinde konuştu.
“TEHDİT EDİLENLERİN
YANINDAYIZ”
Afyonkarahisar’da sivil toplum örgütlerinde devlet adına görev yapan bazı kişilerin tehdit aldıklarını söyleyen Mehmet Karagöz şöyle konuştu: “Yaptığı görevlerden dolayı bu arkadaşlarımızın tehdit edildiklerini biliyoruz. Devlet her zaman büyüktür ve 20 yaşındadır. Devlet tehdit edilenin her zaman yanındadır. MHP olarak biz dün devletimizin, milletimizin yanında olduğumuz gibi tehdit edilen tüm arkadaşlarımızın yanındayız. İnşallah tehdit edenler de devlet tarafından gereğini görecektir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme