• Haberler
  • Siyaset
  • 'Şeker fabrikalarını kamulaştırmak boynumuzun borcu'

'Şeker fabrikalarını kamulaştırmak boynumuzun borcu'

Savaş Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan'ın milletvekilli aday adayı olmak için istifa etmesinin ardından parti tüzüğü gereğince İl Yönetim Kurulu toplantısında yapılan seçimle İl Başkanlığı görevine vekâlet ettiğini söyledi.'1 MAYIS OHAL NEDENİYLE KUTLANMADI'CHP İl Başkan Vekili Savaş Erdoğan, partide düzenlediği basın toplantısında 20 yıldır örgüt içerisinde olduğunu bir [&hellip]

Savaş Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan’ın milletvekilli aday adayı olmak için istifa etmesinin ardından parti tüzüğü gereğince İl Yönetim Kurulu toplantısında yapılan seçimle İl Başkanlığı görevine vekâlet ettiğini söyledi.
“1 MAYIS OHAL NEDENİYLE KUTLANMADI”
CHP İl Başkan Vekili Savaş Erdoğan, partide düzenlediği basın toplantısında 20 yıldır örgüt içerisinde olduğunu bir dönem Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, iki dönem İl Gençlik Kolları Başkanlığı ve 3 dönemdir de Örgütlenme ve Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttüğünü kaydetti. Kendisine İl Başkan Vekilliği görevini layık gören partililere ve İl Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden Erdoğan, “Konuşmama başlamadan önce ki gün gerçekleşen emeğin,  eylemin ve direnişin sembolü olan ancak işçilerin çalıştığı, Taksimin ve çoğu ilde bayram kutlamalarının yasaklandığı bir 1 Mayıs yaşadık. Bunun sebebi OHAL’di. Sebep tek adam rejimi. Sebep aslında tek bir kişinin ben ne diyorsam odur anlayışı” dedi.
“ŞEKER VATANDI VATAN SATILDI”
Afyon Şeker Farikasının halkın, sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile verilen mücadeleye rağmen 725 milyon TL’ye Doğuş A.Ş. satıldığını ifade eden Erdoğan, “İtiraz ve eylemlerimize rağmen satılan, halkın olan Afyon Şeker Fabrikasının satışıyla ilgili ayrıntıları gözden geçirelim. 725 Milyon TL’ye satılan Afyon Şeker Fabrikasının kotalara rağmen yıllık karı 40 milyon TL.  Kar getiren bir fabrikanın neden satıldığını anlamakla birlikte kotalar kaldırıldığında karın ortalama 3 veya 4 katına çıkağını görüyoruz. Fabrikanın özelleştirilmesinde makine fabrikasının, lojman, okul ve onun arazilerinin bu kapsama alınmayıp zaman içerisinde SEKA gibi çürümeye teslim mi edilecek yoksa yandaşa peşkeş mi çekilecek? Tekrar Afyon merkezinin en işlek caddelerinden biri olan Şeker Fabrikasına ait Afyon Bölge Müdürlüğü binası, lojmanları, ambarı ve arsaları ile ilgili neden bir karar verilmedi? Akıbeti ne olacak? Devam ediyoruz İhsaniye ilçemiz de kantar, Şuhut ilçemizde bölge binası, lojman, ambar, boşaltma kantarı ve arsaları. Sandıklı Bölge binası, lojman, ambar, 3 kantar ve arsaları. Sinanpaşa ilçemizde bölge binası, lojman ve arsaları. Emirdağ ilçemizde bölge binası, lojman, ambar ve arsalarıdır. Çay ilçemizde bölge binası, lojman, ambar, boşaltma kantarı, ambar ve arsalarının akıbeti ne olacak, nasıl değerlendirilecek? Yandaşa peşkeş mi çekilecek? İktidardan bu sorularımızla ilgili acilen cevap bekliyoruz” şeklinde konuştu.
“SATIŞ TEZGAH PEŞKEŞ YANDAŞ SATIŞI”
Taşınmazlarla ilgili birçok konunun belirsizliğini sürdürdüğünü söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: “Şeffaf ve adil olmayan halkın fabrikalarını peşkeşle satan iktidara bir sorumuz daha var? Özelleştirmenin gerçekleştiğinde ve hatta şuanda Afyon Şeker Fabrikasının stoklarında bulunan 135 bin ton şekerin piyasa değeri yaklaşık 405 milyon TL etmektedir. Kapsama alınmayan makine fabrikası şeker fabrikası arazisi olan lojmanlar, okul ve biraz önce bahsettiğim ilçelerimizde olan bölge binaları, lojmanlar, kantarlar, ambarlar, boşaltma kantarları, bunların arazileri ve stokta bulunan 405 milyon TL değerinde ki 135 bin ton toz şeker hesaplandığında gerçek ortadadır. 725 milyon TL’ye satılan Afyon Şeker Fabrikasının tamamen bir tezgâh, bir peşkeş, bir yandaş satışı olduğunu görmemek mümkün değildir.
“SATILAN FABRİKALARI KAMULAŞTIRACAĞIZ”
Kendini yerli ve milli olarak adlandıran iktidardan halkın ve kendilerinin acilen Afyon Şeker Fabrikasının satışına yönelik soruları cevaplandırmalarını isteyen Erdoğan şöyle konuştu: “Ne yapmaya çalışıyor kimi kandırıyorsunuz? Cumhuriyet tarihi boyunca kazanımlarımız olan işletmeleri satarak 62 milyar dolar gelir elde ettiniz. Cumhuriyet boyunca hiçbir hükümetin yapmadığı kadar borçlanma yaptınız ki dış borcumuz 500 milyar dolara dayandı. İMF’ye 26 milyar dolar borç ödedik deyip tefecilere faiz lobilerinden para aldınız bırakın anaparayı 150 milyar dolar faiz ödediniz. Siz kendinizi yerli ve milli olarak adlandırıp, Cumhuriyet kazanımları yerli ve milli fabrikaları satıyorsunuz. Artık milletin aklıyla oynayamayacak halkımızı kandıramayacaksınız. Sattığınız cumhuriyet kazanımlarını ve şeker fabrikalarını 24 Haziran’dan sonra kamulaştırmak biz CHP’nin boynunun borcudur.”
“15 MİLLETVEKİLİMİZE SELAM OLSUN”
İktidar bir kez daha 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde CHP’nin verdiği vaatleri izlediğini iddia eden Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “İktidar partimizin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde ki vaatlerini izlemiştir. Kaynağı nereden bulacağınız söylemlerine karşılık asgari ücreti arttırmış, taşerona kadro kısmi kadro vermiş, ardından partimizin bir diğer bir vaadi daha olan emeklilerimize iki maaş ikramiye verilmesini baskın seçim öncesi azda olsa hayata geçirmiştir. Son olarak da buradan partimizden İYİ Parti’ye geçen demokrasiye yönelik gaspa, kumpasa zırh olan 15 milletvekilimize buradan selamlarımı iletiyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme