Şeker Fabrikaları binlerce kişinin ekmek kapısı

 PANCAR ÜRETİCİSİ DE MAĞDURŞeker fabrikalarının bulunduğu şehirlerde binlerce kişinin ekmek kapısı olduğuna dikkat çeken Başkan Karamoçu, 'Özellikle mısırdan nişasta bazlı şeker üretimi ve ithalatı nedeniyle, pancar üreticisi de mağdur olmakta, şeker üretimi sağlayan fabrikalarımız da. Bunun önüne geçilmesi lazım. Bu konuda, bütün meslek odalarımız ve STK'lardan destek istiyoruz.  14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi konusunda karar çıktı, [&hellip]

 PANCAR ÜRETİCİSİ DE MAĞDUR
Şeker fabrikalarının bulunduğu şehirlerde binlerce kişinin ekmek kapısı olduğuna dikkat çeken Başkan Karamoçu, “Özellikle mısırdan nişasta bazlı şeker üretimi ve ithalatı nedeniyle, pancar üreticisi de mağdur olmakta, şeker üretimi sağlayan fabrikalarımız da. Bunun önüne geçilmesi lazım. Bu konuda, bütün meslek odalarımız ve STK’lardan destek istiyoruz.  14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi konusunda karar çıktı, süreç devam ediyor” dedi.
Şeker-İş Şube Başkanı Karamoçu,  geçen yıla göre 450 bin ton daha az şeker satıldığını ifade ederek, “Şeker fabrikalarının güçlendirilmesi gerekir. Ayrıca nişasta bazlı şeker üretimi ve ithalatının da diğer ülkelerde olduğu gibi kısıtlanması ya da yasaklanmasında yarar vardır” ifadelerini kullandı.
 BİNLERCE KİŞİ EKMEK YİYOR
Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak da yaptığı açıklamada, şeker fabrikalarından binlerce kişinin direkt ve dolaylı yoldan ekmek yediğine dikkat çekti. Başkan Konak, “Şeker-İş Şube Başkanımızın şahsında tüm pancar üreticilerine destek verilmesi yönündeki çalışmalara canı gönülden katılmak istiyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme