Şehrin vizyonu 1 Eylül'de açıklanıyor

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, şehrin gelişimini bütünsel olarak ele aldıklarını, bu çerçevede Valilik Logosu, Valilik Kampüsü ve Afyonkarahisar Kent Vizyonu'nu hazırladıklarını söyledi. Vali Güner, Kent Vizyonu'nun 1 Eylül'de kamuoyuna açıklanacağını belirtti Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, şehrin gelişmesi ve kalkınması için adımlar attıklarını, bu adımların da birbiri ile bağlantılı olduğunu söyledi. Vali Güner, 'Biz [&hellip]

Şehrin vizyonu 1 Eylül’de açıklanıyor

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, şehrin gelişimini bütünsel olarak ele aldıklarını, bu çerçevede Valilik Logosu, Valilik Kampüsü ve Afyonkarahisar Kent Vizyonu’nu hazırladıklarını söyledi. Vali Güner, Kent Vizyonu’nun 1 Eylül’de kamuoyuna açıklanacağını belirtti

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, şehrin gelişmesi ve kalkınması için adımlar attıklarını, bu adımların da birbiri ile bağlantılı olduğunu söyledi. Vali Güner, “Biz Afyonkarahisar Valiliği’nin yeni logosunu hazırlattık. Afyonkarahisar Kent Vizyonu’nu belirledik ve Valilik birimlerini bir kampüste birleştireceğiz” dedi.
ÇALIŞTAYLAR
DİKKATE ALINDI
Afyonkarahisar Kent Vizyonu’nun rehber niteliğinde olduğunu aktaran Vali Güner, “İlk kez bir Vali, Afyonkarahisar’ın yönünün belirleneceği bir vizyon açıklayacak. Kent Vizyonu, yıl içinde yaptığımız Kültür ve Turizm Çalıştayları’nda ortaya çıkan projeler, görüş ve öneriler dikkate alınarak hazırlandı. Kent Vizyonu’nu 1 Eylül’de kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı

Valilik birimleri kampüste toplanıyor

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Valilik birimlerinin bir kampüste toplanacağını belirtti. Vali Güner, İl Özel İdaresi’nin mevcut binasından başlayarak eski Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi’nin bulunduğu binaya kadar geniş bir Valilik Kampüsü oluşturulacağını kaydetti

Murat ARISOY

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Valilik Makamı’nın bulunduğu binanın çevresinde neler yapılacağını Gazeteniz Kocatepe’ye anlattı. Valilik Özel Kalem Müdürü Mehmet Özşahin ve İl Özel İdaresi Yazı İşleri Müdürü İbrahim Okumuş’la birlikte incelemelerde bulunun Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Özel İdaresi, Valilik Makamı ve Ali Çetinkaya Makamı’nın bir bütün olarak Valilik Kampüsü hâline getirileceğini belirtti.
MERKEZDE VALİLİK MAKAMI VAR
Yeni düzenlemenin vatandaşların işini kolaylaştıracağını kaydeden Vali Güner, “Valilik Makamı, Valilik Kampüsü’nün ortasında yer alacak. Valilik Makamı’nın girişine göre sağ taraftaki blok, A Blok olacak. Makam binasının sol tarafındaki bina ise Ali Çetinkaya B Blok olarak adlandırılacak. İl Özel İdaresi’nin binası da Valilik C Blok olacak. Böylece Valilik’e bağlı tüm birimler, bir kampüste toplanmış olacak” dedi.
VALİLİK ÇATISI ALTINDA
HERKESE YER VAR
Valilik Ali Çetinkaya B Blok’un içinde konferans salonu yer aldığını belirten Vali Güner, “Daha önce açıklamıştık. Valilik ile ilgili toplantıları Valilik bünyesinde yapacağız. Ali Çetinkaya B Blok’ta Valilik birimlerinin toplantı yapabileceği konferans salonu bulunuyor. Valilik’in çatısı herkese açık. Valilik çatısı altında herkese yer var. Bu Blok’ta birkaç aya kadar toplantı yapmaya başlayacağız” diye konuştu.
EKSİKLİKLER
DEĞİL İŞ MÜHİM
Binaların eksikliklerinin olabileceğine dikkat çeken Vali Güner, “İnşaat sırasında aksamalar olabiliyor. Ancak aksaklık dolayısıyla beklemek doğru değil. Biz geçen yıl yeni binamıza taşındık, hâlâ eksikliklerle karşılaşabiliyoruz. Binanın içine geçmeden o eksiklikleri görüp sorunları çözemezsiniz” ifadelerini kullandı.
TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ
İl Özel İdaresi’nin İtfaiye Yokuşu’ndaki binasının tarihi bir özellik taşıdığını hatırlatan Vali Güner, “Biz şehrin gelişimini sağlarken tarihimize de sahip çıkıyoruz. Bu nedenle İl Özel İdaresi binasını da Valilik Kampüsü’ne dâhil ettik. Valilik C Blok olarak belirleyeceğimiz bu binada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız hizmet verecek” dedi.
BİLİM-SANAT
MERKEZİ VE KONUK EVİ
Valilik Kampüsü içinde kalan Dumlupınar İlkokulu ve Eski İtfaiye Garajı’nın da yeniden düzenleneceğini açıklayan Vali Güner, “Dumlupınar İlkokulu, İbrahim Evren Kız Meslek Lisesi’nin arkasındaki yeni binada hizmet verecek. İlkokulun mevcut binası da Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi olacak. Eski İtfaiye Garajı’nı da Afyon Konuk Evi olarak tasarlayacağız” şeklinde konuştu.

HEPSİ BİR BÜTÜN

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, şehrin yeni logo, yeni kampüs ve Kent Vizyonu ile atağa geçmeye hazır olduğunu söyledi

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, şehrin tanıtımının ve gelişimi çalışmalarının birbirini tamamladığını belirtti. Vali Güner, bu çerçevede Afyonkarahisar Valiliği Logosu’nun hazırlandığını aktardı. Valilik Logosu’nda Afyonkarahisar’ı temsil eden simgelerin bulunduğunu hatırlatan Vali Güner, “Biz Afyonkarahisar Valiliği’nin yeni logosunu hazırlattık. Afyonkarahisar Kent Vizyonu’nu belirledik ve Valilik birimlerini bir kampüste birleştireceğiz. İlk kez bir Vali, Afyonkarahisar’ın yönünün belirleneceği bir vizyon açıklayacak. Kent Vizyonu, yıl içinde yaptığımız Kültür ve Turizm Çalıştayları’nda ortaya çıkan projeler, görüş ve öneriler dikkate alınarak hazırlandı. Kent Vizyonu’nu 1 Eylül’de kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme