Şehrin uzun vadeli planlanması gerek

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar'ın 20-30 yıllık planlamasının yapılması gerektiğini söyledi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar'ın uzun vadeli planlamasının yapılması hâlinde şehrin gelişmesinin hızlanacağını söyledi. Yılmaz, 'Master planımız yok maalesef. Afyonkarahisar'ın bir master planının hazırlanması lazım. Tarım mı, eğitim mi, sağlık mı, hizmet sektörü mü, hangisi amiral gemi olacaksa [&hellip]

Şehrin uzun vadeli planlanması gerek

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar’ın 20-30 yıllık planlamasının yapılması gerektiğini söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar’ın uzun vadeli planlamasının yapılması hâlinde şehrin gelişmesinin hızlanacağını söyledi. Yılmaz, “Master planımız yok maalesef. Afyonkarahisar’ın bir master planının hazırlanması lazım. Tarım mı, eğitim mi, sağlık mı, hizmet sektörü mü, hangisi amiral gemi olacaksa belirlenmeli. Bunları da tespit ederken üniversite, halk, sivil toplum örgütleri, herkes katkıda bulunmalı, Afyon’un MR’ı çekilmeli. Bütün ilçeler dahil olmak üzere yer altı ve yerüstü zenginliklerinin, insan kaynaklarının MR’ının çekilmesi gerekir. Buna bağlı olarak da zaman, kaynak israfı olmaması bakımından, hem de insanlarımızın bu doğdukları yerlerde insanca yaşabilmeleri için Afyon’un 20, 30 yıllık master planlarının hazırlanması, her 5 yılda bir revize edilmesi lazım” dedi.
SÖZ KONUSU AFYON İSE…
Bu planlama aşamasında parti ayrımı gözetmeksizin herkesin fikrini söylemesini isteyen Yılmaz, “Bunda siyaset olmaz. Söz konusu Afyon ise gerisi teferruattır. Afyon ili master planı çıkartıyorsunuz. Afyon’a gelecek olan hangi yatırım olabilir, hangi sanayi gelebilir, bunlar belirlenmeli. Bir tuğla sektörü türedi, sonra yumurta tavukçuluğu sektörü parladı. Ondan sonra mermer sektörüne girildi, termal sektörüne girildi. Sektörlerin kalıcı olması gerekir. İlmi ve pratik olarak master planda bunlar araştırılmalı. Dünyadaki ve Türkiye’deki gelişmeler ile Afyonkarahisar’ın durumu belirlenmeli. Alkoloid tarıma dayalı sanayi, Şeker Fabrikası tarıma dayalı sanayi. Un fabrikaları, malt fabrikaları, tarıma dayalı sanayilerdir” diye konuştu.
BÜYÜKŞEHİR SÖYLEMLERİ SAMİMİ DEĞİL
700 bin nüfusu olan Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması için gerekli 50 bin nüfusu bulamadığının altını çizen Yılmaz, “Büyükşehir olma konusundaki açıklamaların samimiyetinden şüphem var. Samimi olsalardı, CHP teklif etmişti, biz de destek vermiştik. 750 bin nüfus yerine 700 bin nüfus esas alınabilirdi. Afyon Büyükşehir olacaktı. Samimi bulmuyorum. Bizim siyasetçilerimizi samimi bulmuyorum. Afyon’dan son yıllarda göç verdiğimiz bir gerçek. Adrese dayalı nüfus sistemi ile bazı fazla nüfusun normale döndüğü söyleniyor ama, bunların payı olsa olsa yüzde 1’dir, 2’dir” ifadelerini kullandı.
KEŞKE YATIRIM GELSEYDİ
Ülkenin çeşitli bölgelerinde Afyonkarahisarlılar’ın yaşadığını hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti:
“Marmara Afyonlular Derneği’nin 400 bin insana hitap ettiğinden bahsediyoruz. Ülkenin hemen belirli bölgelerinde Afyonlular Derneği bulunuyor. Bu da göç verdiğimizin ispatı. En çok belediye Afyon’da kapatılıyor, nüfusu 100’ün altında 114 köy var. 2011 rakamlarına göre Yeşilkart’ta değişiklik yaptılar ama o zaman 124 bin insan vardır. 700 bin insan içinde 124 bin insan vardı. Keşke Afyon’a yatırım yapılabilmiş olsaydı, istihdam odaklı yatırımlar olsaydı bu insanlar burayı terk etmezdi. Dışarıdan gelen insanlarımız da var. Ama burada da kültür çatışması nedeniyle farklı gerginliklerin olduğunu görüyoruz. Burayı bir cazibe merkezi haline getirirseniz buraya dışarıdan insan getirebilirsiniz. Bunun için bir yol ve yöntem bulmamız gerekiyor. 5084’ü bile ağzımıza yüzümüze bulaştırdık. Organize Sanayi Bölgesi’nde birçok yer kiralık ya da satılık. Şehir merkezinde de benzer şekilde dükkanlar görebiliyoruz.” (Kocatepe)

İmkanlar daha iyi değerlendirilebilirdi

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar’daki imkanların daha iyi değerlendirilebileceğini söyledi

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar’da çeşitli yatırımların yapıldığını, ancak kaynakların verimli kullanılmadığını belirtti. Yılmaz, “400 yataklı, bölgeye hitap edecek hastaneye ihtiyaç vardı. Ama eski hastaneler deyine şehirde yaşayan insanlara hizmete hazır tutulabilirdi. Yine de bunun için geç kalınmış değil. Spor kompleksi için de şehirde yaşayan insanlar, yürüyüş ve ufak tefek aktiviteler için 12 kilometre uzaklığa mı gelmek zorundalar? Sabah kakan bir insan kahvaltıdan önce yarım saat veya 45 dakika koşuyor. Orada görüyoruz. Koşuyor, yürüyor, evine geliyor. Duşunu yapıp, kahvaltı edip işine gidiyor. Bu insanların 12 kilometre gelip spor yapıp tekrar gidip bu olacak şey değil. İnsanımıza çalışma, üretme, şimdi de spor yapma mı diyeceğiz?” diye sordu.
ŞEHRİN EKSENİ DEĞİŞMELİ
Yılmaz, şehiriçi trafiğin düzenli olmadığını da vurgulayarak “TOKİ sosyal amaçlı projeler gerçekleştirirken şimdi lüks projelere de imza atıyor. Hoş ihtiyacı alıcısı olanı olduğu takdirde yapsın. Alıcısı olmasa zaten yapmazlar. Müze’nin olduğu yerle ilgili olarak ortada iki tane büyük bina olacak şekilde farklı bir konsept hazırlamışlar. Bakalım ne olacak. O bölge o yoğunluğu kaldırır mı bilmiyorum. Zaten şehir içerisinde trafik allak bullak. Şehrin bu dar alana hapis edilmişliğini kırmak lazım. Şehir eksenini farklı yerlere kaydırmak lazım. Dar bölgede tutarsanız içme suyu, trafik, kanalizasyon, temizlik problemini çözemezsiniz. Daracık sokaklara ambulanslar giremez. Akarçay 47 milyon liraya mal oldu. Bu para memlekete on tane Seka fabrikası yapar” dedi. (Kocatepe)

“Seçimi kazanmak için iddialıyız”

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, yerel seçimleri kazanmak üzere hazırlık yaptıklarını söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar’da yerel seçimlere iddialı hazırlandıklarını belirtti. Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Afyonkarahisar Belediyesi’nin MHP tarafından kazanılmasını istediğini söyledi. Yılmaz, “Biz Afyon’da yerel seçimlere iyi bir şekilde hazırlanacağız. Biz kazanmak amacıyla aday çıkaracağız. Afyonluya yaklaşık iki dönemdir yapılan haksızlıkların, mağduriyetin giderilmesi için canhıraş çalışacak bir adayla yola çıkacağız. Tüm ilçe ve beldelerde de bu şekilde adaylarımız olacak. Türkiye çapında AKP’ye dur demeyi istiyoruz” ifadelerini kullandı.
AFYONLULARIN TERCİH EDECEĞİ BİRİSİ OLACAK
MHP’nin, herkes tarafından kabul görecek bir adayla seçmenin karşısına çıkacağını vurgulayan Yılmaz, iktidar mücadelesinin “kömür, fasülye, nohut” yarışına dönüşmeyeceğini kaydetti. Yılmaz, “Öyle bir arkadaşımız aday olacak ki tanıtım turlarına gerek kalmayacak. Öyle bir aday çıkaracağız ki iktidarla kömür-fasülye-nohut mücadelesine girilmeyecek. Bu yarışa gerek kalmadan Afyonluların tercih edebileceği bir adayla yola çıkmak istiyoruz. Kazandıktan sonra da siyaset ve hizmet olarak, oy verenlerin başlarını öne eğdirmeyecek bir kişi ve ekiple yönetimine talibiz. Teşkilatlarımız olarak, çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla, Genel Merkez olarak Afyon’u istiyoruz denildi. AKP Afyon’da kurulduysa, AKP’nin ipini de Afyon’da çekeceğiz” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme