Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Şehrin o kadar derin tarihi olduğunu tahmin etmiyordum”

Afyonkarahisar’a bir dizi temaslarda

Afyonkarahisar’a bir dizi temaslarda bulunmak üzere gelen Irak Büyükelçisi Hasan Cenabi, ilk olarak Ulu Camii’yi ziyaret etti. Arkeoloji Müzesi’ni de gezdikten sonra açıklama yapan Büyükelçi Cenabi, “Ben bu şehri gezmeden önce o kadar güzel, o kadar derin tarihi olduğunu tahmin etmiyordum” dedi

Afyonkarahisar’a bir dizi temaslarda bulunmak üzere gelen Irak Büyükelçisi Hasan Cenabi, ilk olarak tarihi Ulu Camii’yi ziyaret etti. Ulu Camii’nde Arkeoloji Müzesi Müdürü Mevlüt Üyümez tarafından bilgilendirilen Büyükelçi Cenabi’ye İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Selman Ertürk eşlik etti. Cami hakkında bilgiler alan Büyükelçi Cenabi, yürüyerek EsmaülHüsna Ekmek Fırını’na geldi. Ekmek yapan bayanlarla sohbet eden ve fırını inceleyen Büyükelçi Cenabi, bayanlarla fotoğraf çektirdi. Alanda bulunan Millet Hamamı’nı da ziyaret eden Cenabi, yine Üyümez tarafından bilgilendirildi. Halk Eğitim Merkezi’nin kurslarındaki kursiyerlerle de konuşan Cenabi, daha sonra tarihi konakları gezme şansı bularak Efesus Stone’nin ofisini ziyaret etti. Buradan Mevlevi Hane Müzesi’ne geçen Büyükelçi Cenabi Mevlevi Hane Müzesi Müdürü Hasan Özpunar tarafından bilgilendirildi. Taşhan’ı gezen Cenabi, neyzenin icra ettiği eseri de dinleme fırsatı buldu. Ardından Arkeoloji Müzesi’ne geçen Cenabi, burada da Üyümez tarafından bilgilendirildi. Tarihin detaylarını öğrendikçe şaşıran Cenabi, müze çıkışında basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.


“KENDİMİN DE BURAYA AİT OLDUĞUMU HİSSEDİYORUM”
Kendisini Afyonkarahisar’a ait hissettiğini söyleyen Irak Büyükeliçisi Hasan Cenabi, “Ben bu şehri gezmeden önce o kadar güzel, o kadar derin tarihi olduğunu tahmin etmiyordum. O insanlar ki, bu işle ilgiliydiler. Mirası muhafaza ediyorlar, onların elini sıkıyorum teşekkür ediyorum. Aynı zamanda ben kendimin de buraya ait olduğumu hissediyorum. Çünkü bu eserler tüm insanlığın eseridir. Ben sanıyorum ki bu son ziyaretim olmayacak buraya. Çünkü burada ziyaret edilecek yerler çok fazladır. Şuanda ziyaret edecek zamanımız da yetmeyecek. Burada müzeye ve kültüre bakanlara, onların kültür işlerine bakanlara da teşekkürümü sunuyorum. Aynı zamanda Profesör Sayın Veysel Eroğlu’na da teşekkürümü buradan bildirmek istiyorum. Beni buraya davet etmiştir. Öyle inanıyorum ki, şuanda Irak ve Türkiye arasındaki ilişkilerin tarihi derin bir boyutu da vardır. Şuandaki ilişkilerin seviyesi çok iyidir. Biz bu seviyeden memnunuz ama aynı zamanda bunu da özellikle siyasi, kültürel ve ticari iş birliğinde yükseltmeye çalışıyoruz.” dedi.
Müze çıkışında görevlilere ve kendisine eşlik edenlere teşekkür eden Cenabi, müzeden ayrıldı.