• Haberler
  • Genel
  • Şehrin markalaşması, zenginliği artıracak – Kocatepe Gazetesi

Şehrin markalaşması, zenginliği artıracak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği, Afyonkarahisar yöneticileri ve daire müdürleri ile bir araya geldi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, dernek yöneticilerinin konuşmasının ardından kürsüye çıkan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, marka şehir olunmasıyla birlikte zenginliğin de artacağını kaydetti. Balkanlıoğlu, hızlı trenle Afyonkarahisar’ın önünün açılacağını söyledi Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği, Mayıs ayının son haftasında düzenlenmesi [&hellip]

Şehrin markalaşması, zenginliği artıracak

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği, Afyonkarahisar yöneticileri ve daire müdürleri ile bir araya geldi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, dernek yöneticilerinin konuşmasının ardından kürsüye çıkan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, marka şehir olunmasıyla birlikte zenginliğin de artacağını kaydetti. Balkanlıoğlu, hızlı trenle Afyonkarahisar’ın önünün açılacağını söyledi

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği, Mayıs ayının son haftasında düzenlenmesi planlanan Afyonkarahisar Buluşması adlı çalıştay için hazırlıklarını sürdürüyor. Dernek, bu çerçevede toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya geliyor.
Yöneticilerle bir araya gelindi
AGP Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde şehrin yöneticileriyle buluştu. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ile daire müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, zenginliğin önemine dikkat çekti.
Fakirlik, istenmeyen bir durum
Vali Balkanlıoğlu, “Elimizde birçok imkanın olduğunu biliyoruz. Bunları ön plana çıkararak pazarlanabilir bir değer hâline getirerek pazarlanmasını sağlamak. Bundan maksat para kazanmak, zenginleşmek. Fakirlik, beraberinde birçok sorunları getiren, istenmeyen bir durdumdur. Allah varlıktan yoksulluğa düşürmesin. Herkes fakirlikten kurtulup zengin olmaya çalışıyor, zenginlik beraberinde insanların daha rahat yaşamasını sağlıyor. Sağlıklı bir çevre ve para harcamayı gerektiriyor. Güzel bir evde oturmak, güzel bir araba kullanmak istiyor” dedi.
En önemli konu neyse,
o markalaşmalı
Afyonkarahisar’ın ve Türkiye’nin zenginliğinin artmasının herkese yarar sağlayacağını hatırlatan Balkanlıoğlu, “Bu çabaların içinde ilimizin bütün illerin ve Türkiye’nin zenginliğinin artması. Zengin sayımızın artması, zenginliğin artması anlamına geliyor. Bütün hedef, marka şehir oluşturmak. Marka şehir imajı, en önemli konumuzu ortaya koyup onunla markalaşmak, beraberinde diğer değerlerini satabilmek” diye konuştu.
Turiste yerel
ürünler satılabilir
Afyonkarahisar’ın termal bir kent olarak ön plana çıkabileceğini, buraya termal için gelen turistlere de yerel ürünler satılabileceğini aktaran Balkanlıoğlu, “Termal şehiri marka şehir olarak ön plana çıkarıp kiraz, patates sucuk ağzı açık kaymak gibi ürünleri pazarlama imkanı olabilir. Güzel pazarlama yerleri oluşturabiliriz. Beraberinde pek çok şey yapabiliriz” ifadelerini kullandı.
Balkanlıoğlu, bütün yolların Afyonkarahisar’a çıktığını, hızlı tren projesine de yakında başlanacağını hatırlatarak “Ankara’ya bir mahalle uzaklığında olacağız. 1 buçuk saatte Ankara’ya varacağız. Hızlı tren, Afyonkarahisar’ın önünü açacak” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Proje bazlı dernek

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Önder Çelik, AGP’nin proje bazlı bir dernek olduğunu belirtti. Çelik, “Proje bazlı çalışan bir derneğiz. Yaklaşık 4 hafta neleri yapabiliriz diye tartışan bir platform. Proje üreten, bu projeyi bütün adımlarıyla tartışan bir derneğiz. Kendi heyecanımızı aktarmaya çalışıyoruz” dedi. (Kocatepe)

1 milyar dolarlık turizm geliri hedefi

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Yağmur, Mayıs’ın son
haftasında Afyonkarahisar Buluşması Çalıştayı düzenlemeyi
planladıklarını söyledi

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Yağmur, AGP’nin projelerini şehrin yöneticilerine anlattı. Yağmur, Afyonkarahisar’ın tarihi ve coğrafyasıyla, yetiştirilen ürünleri ve canlı varlığıyla marka şehir olma yolunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Şehrin açık hava müzesini andırdığını vurgulayan Yağmur, “Amacımız Afyonkarahisar’ı, marka şehirler arasına sokmak. Ayrıca 2023’e kadar 1 milyar dolarlık turizm geliri sağlamak” dedi.
Önce Çalıştay,
sonra kitap
Mayıs’ın son haftasında Afyonkarahisar Buluşması: Marka Tanıtım ve Turizm Çalıştayı düzenlemeyi hedeflediklerini belirten Yağmur, “Bu Çalıştay’dan sonra bir Çalıştay Kitabı çıkacak. Örneğin biz ‘Termalin Başkenti Afyonkarahisar’ diyo-ruz ama, o çalıştayın sonunda ‘Termalin başkenti olunması için 8 tane 5 yıldızlı otel, 30 adet yatak kapasitesi gerekir’ denilebilir. Bu durumda Çalıştay Kitabı, ödev olarak başucumuzda duracak” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Ortak akıl oluşturulacak

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Altınkaya, AGP ile şehirde bir ortak akıl oluşturmak istediklerini belirtti

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Altınkaya, şehre anlatılmayan yatırımların muhalefetle karşılaştığını kaydetti ve şehirde bir ortak aklın oluşturulması gerektiğinin altını çizdi. Altınkaya, “Afyonkarahisar’da ortak aklı geliştirmek, şehrin insanı ile birlikte gelişmek adına kurdukları kuruluşta ben de görev aldım. Bu konuda şehrimizin her nasılsa daha çok şehir halkına danışılmadan, konuşulmadan, paylaşılmadan yapılan yatırımların hemen bir muhalefetle tabiri caizse tadını kaçırmayı çok seviyoruz. Şehrimizin ikna edilip anlayamadığı, şehri-mizin kendisine gelecekte nasıl bir yaşam kalitesi sunacağını bilemediğimiz projeler bitinceye kadar şehir tarafından ve toplum tarafından muhalefetle karşılaşılmakta. Bunu inşallah birlikte kırmak üzere Gelişim Platformu’nda ortak akıl ortamı geliştirmek istiyoruz” dedi.
Aynı dili konuşmak gerek
Afyonkarahisar’a gelmek isteyen yatırımcının çekingen davrandığını belirten Altınkaya, “Bu şehrin yöneticilerine, yatırımcılarına, bu şehre misafir gelen yatırımcılara bu şehrin ne olduğunu, kim olduğunu, ne yapmak istediğini sunmak istiyoruz. Bu şehirde yatırım yapılmaz zannediyorlar, halbuki her şehirde yatırım yapılır. Ancak aynı dili kullanan insanlarla anlaşılabilir” diye konuştu. (Kocatepe)

Özdilek Kavşağı’na manda heykeli

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyonkarahisar’ın tanıtımı için elinden gelen desteği sağlayacağı sözünü verdi. Afyonkarahisar’ın tarım ve hayvancılıkta da marka bir kent olma yolunda ilerlediğini belirten Mühsürler, “Afyonkarahisarımızda mandacılık, önemli bir gelir kaynağı. Biz Özdilek Kavşağı’nda bir manda heykelini yaptırmaya hazırız. İstanbul’da Kadıköy’de bir boğa heykeli varsa, neden Afyonkarahisar gi-rişinde de bir manda heykeli olmasın?” sorusunu yöneltti. (Kocatepe)

Düşük yoğunluklu protokol krizi

Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Yağmur, kendi sunumunun ardından, salonda Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın da bulunduğunu, arzu ederlerse konuşma yapabileceklerini söyledi. Kısa süreli bir ses-sizlikten sonra Yağmur, Vali Balkanlıoğlu’nu kürsüye davet etti. Balkanlıoğlu’nun konuşmasından sonra Rıfat Yağmur, “Galiba bir protokol hatası yaptım. Sayın Başkanımız ve Sayın Rektörümüzü davet ettikten sonra Sayın Valimizi davet etmem gerekiyordu. Sayın Başkanım ve Sayın Rektörüm konuşmak isterseniz, buyurun” dedi. Ancak Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak konuşmayacaklarını bildirdi. Bunun üzerine Vali Balkanlıoğlu, “Konuşun lütfen, burada protokol yok, açık kürsü” dese de Çoban ve Solak konuşma yapmadı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme