'Şehri açmazsak sorun devam eder'

Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi A. Yılmaz Kasap, şehir aksının Çevreyolu'na taşınması halinde trafik sorununun çözüleceğini açıkladı. Kasap, 'Biz Valilik, Belediye binaları ile Uzun Çarşı'daki kuyumcuları yeni yapılacak bir Kuyumcular Çarşısı ile Çevreyolu'na taşırsak sorunu çözeriz. Uzun Çarşı'da gastronomiye yönelik bir çalışmayı vücut buldurabilirsek trafik akışını biraz daha rahatlatırız' dedi   Afyonkarahisar Belediyesi Cumhur İttifakı'nın MHP'li [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi A. Yılmaz Kasap, şehir aksının Çevreyolu’na taşınması halinde trafik sorununun çözüleceğini açıkladı. Kasap, “Biz Valilik, Belediye binaları ile Uzun Çarşı’daki kuyumcuları yeni yapılacak bir Kuyumcular Çarşısı ile Çevreyolu’na taşırsak sorunu çözeriz. Uzun Çarşı’da gastronomiye yönelik bir çalışmayı vücut buldurabilirsek trafik akışını biraz daha rahatlatırız” dedi

Afyonkarahisar Belediyesi Cumhur İttifakı’nın MHP’li Meclis Üyesi Ahmet Yılmaz Kasap, Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda şehir içi trafik sorunu başta olmak üzere şehrin imarına yönelik yakın geçmişten bugüne izlenimlerini aktardı.
“ŞEHİR MERKEZİNİ
İKİ CADDE ARASINDA TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’le birlikte teknik ekibin sorun çözmekte zorlandıklarını söyleyen A. Yılmaz Kasap, “Bir türlü trafik sorununu çözüm noktasına sürükleyemiyoruz. Ben önceden beri hep söylerim; Afyon şehir merkezini 2. Dumlupınar Caddesi ile Bankalar Caddesi noktasında tutmaya çalışıyoruz. Burası böyle tutulursa nüfus artıyor. Afyon’un nüfusu bir taraftan çoğalırken caddeler genişlemiyor. Taşıt sayısı artıyor ama o taşıtları koyacak yer bulamıyoruz. Otopark sorunumuz var. Ama otopark sorunu trafiği de tetikliyor. Trafiğin de otoparktan kaynaklandığını söylerim çünkü sorun öteleniyor.” dedi.
“ADLİYE SARAYININ KARAMAN’DA OLMAMASI ÇOK İYİ OLDU”
A.Yılmaz Kasap, Hayrettin Barut’un Belediye Başkanı olduğu dönemde mevcut Belediye hizmet binasının adliye binası yapılmasının ön görüldüğünü söyledi. Kasap, “O dönem dedim ki buraya adliye sarayı olmaz. Buraya adliye sarayı yapmayalım. Afyon’un içi iyice kilitleniyor, burada taşıt konulacak yer bulunamayacağını belirttim. Altına 4 kat otopark yapacaklarını söylediler. Dört kat otopark da yapılsa ihtiyaca cevap vermeyeceğini ifade ettim. Adliye Sarayının burada yani Karaman İş Merkezi’nin bulunduğu yerde olması yerine mevcut bulunduğu yeri tarif ettim. Cezaevi’nin yanına yapılması halinde tutukluların ve mahkûmların oradan yapılacak alt geçitle adliyeye sevk edilebileceklerini belirttim. O gün bana Hayrettin Barut çok kızdı, çok bozuldu. O dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk’e işi teslim ediverecekti, çukurdan kurtuluverecekti. Bu iş geçiştirilecekti. İşin doğrusunu söylemek gerekirse burada böyle bir adliye sarayının olmaması çok da güzel oldu.” diye konuştu.
“TUVALETE BİLE ARAÇLA
GİTMEK İSTEYENLER VAR”
“Vatandaşımızın bir alışkanlığı var. Aracıyla afedersiniz neredeyse tuvalete gidecek.” diyen Kasap, “İstanbul ya da Ankara’daki gibi biraz yürüyelim düşüncesi asla yok. Trafik sorununu nasıl yeneriz? Bankalar Caddesi’ndeki aksı biz Çevreyolu’na taşırsak Afyon’daki bu trafik sorunun kendiliğinden çözeriz. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, otopark için yer aldı. Dediğim gibi olsaydı otopark ihtiyacı olmayacak o paralar oraya gömülmeyecekti. Buna benzer otoparkla ilgili problemlerimiz had safhadadır. Okul binalarını güçlendirme yerine yıkalım yenisini yapalım. Altına iki kat otopark yapalım gibi düşünceler vardı. Bunları gerçekleştiremedik. Bir yerde gerçekleşir veya gerçekleşmez. Ama bu işin çözümü bana göre Bankalar Caddesi’ndeki aksı çevre yoluna taşımaktan geçer. Biz Valilik binasını, Belediye binasını çevre yoluna taşırsak sorunu çözeriz. Uzun Çarşı’da kuyumcular var. Kuyumcuları da bir çarşı yapıp Çevreyolu’na taşıyabilirsek Uzun Çarşı’da gastronomiye yönelik bir çalışmayı vücut buldurabilirsek trafik akışını biraz daha rahatlatmış olacağız. Ben bu yönde uzun zamandan beri ön görüler içerisindeyim.” şeklinde konuştu.
“CADDELER GENİŞLETİLEMEZ, OTOPARK İÇİN YER YOK”
Söz konusu öngörülerini değişik platformlarda söyleyegeldiğini belirten Kasap sözlerini şöyle tamamladı: “Burada da söylemeyeyim dedim ama iş sıkışıyor. Çözüm aranıyor. Vallahi ne kadar çözüm ararsanız arayın caddeleri genişletecek halimiz yoktur. Otopark için yerler kalmadı. Bu sorunu ancak Çevreyolu’na Afyon aksını taşırsak hem Afyon’daki nüfusu üzerinde tutması açısından hem Afyon’un sağlıklı bir şekilde gelişmesi açısından hem trafik problemini çözmesi açısından hem de otopark sorununu çözmek açısından gayet güzel bir sonuç çıkar. Battı çıktılar yani alt geçitler yapıyoruz. Belki vakti ile bu önlemler alınmış olsaydı bu alt geçitlere bu kadar paralar gömülmeyebilirdi de. Bunun hesabını tam olarak yapamam. Ama yıllar öncesi bir trafik sayımı yapılması lazımdı. O sayıma göre ihtiyacın ne olup olmadığının belirlenmesi lazımdı. Ona göre de bugün konuşmak lazımdı. Ezbere konuşmak olmaz. Bu teknik bir olgudur. Trafik komisyonundaki arkadaşlar bu konularda zorlanıyordur.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme