• Haberler
  • Genel
  • Şehitlerin anısını EMİB yaşatacak – Kocatepe Gazetesi

Şehitlerin anısını EMİB yaşatacak – Kocatepe Gazetesi

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu’nu makamında kabul etti. Ziyarette konuşan Başkan Çoban, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen patlamada şehit olan askerler için şehitlik yapılması için girişimlerin başladığını açıkladı. Planlanan şehitliği Ege Maden İhracatçıları Birliği yaptıracak Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın şehit [&hellip]

Şehitlerin anısını EMİB yaşatacak

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu’nu makamında kabul etti. Ziyarette konuşan Başkan Çoban, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen patlamada şehit olan askerler için şehitlik yapılması için girişimlerin başladığını açıkladı. Planlanan şehitliği Ege Maden İhracatçıları Birliği yaptıracak

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanında olduğunu kaydeden Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, derneğin 43 şubesi olduğunu hatırlatarak, “Derneğimizin belirli zamanlarda şube toplantıları yapılıyor. Bu toplantılarda şubelerin belediyelerden aldığı destekleri konuşuyoruz. İnanın Afyonkarahisar Belediyesi bizlere verdiği desteklerle diğer şubelerin bulunduğu belediyeleri geride bırakıyor. Bu konuda Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a teşekkür ediyorum” dedi.
AFJET İÇİNDE İNDİRİM TALEP EDİLDİ
3 yıldır Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan şehitler takviminin büyük takdir topladığını belirten Kumartaşlı, 2013 yılı takviminin yine Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanacağını söyledi. Şehit aileleri ve gazilerin içme suyunu yüzde 50, elektriği yüzde 40 indirimli olarak kullandığını ifade eden Kumartaşlı, AFJET kullanımında da benzer bir uygulamanın yapılmasını konusunda Başkan Çoban’dan ricada bulundu. Kumartaşlı, şehitlerin isimlerinin cadde ve sokaklarda yaşatılması konusunda duyarlılık gösteren Belediye Meclisi Üyeleri’ne de teşekkür etti.
ŞEHİTLİK İÇİN GİRİŞİMLER BAŞLADI
Şehit aileleri ve gazilerin her zaman destekçisi olduklarını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Devlet Hastanesi’nin karşısında yapımı devam eden Uydukent İş Merkezi’nde Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ne güzel yer vereceklerini söyledi.
Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen patlamada şehit olan askerler için şehitlik yapılması için girişimlerin başladığını açıklayan Başkan Çoban, “Ege Maden İhracatçıları Birlik Başkanı Arslan Osman Erdinç ile yaptığımız görüşmede uygun bir yer gösterildiği takdirde 25 şehidimizin anısına güzel bir şehitlik yapacaklarını söyledi. Şehitlik yapılırken önce Genelkurmay Başkanlığı’ndan izin alınması yani başvuru yapılması gerekiyor. Biz de Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza başvuruda bulunduk. Eğer Kara Kuvvetleri Komutanlığımız bize yetkiyi verirse inşallah bu şehitliği yapacağız. Biz biliyoruz ki 25 şehidimizin bulunamayan, toplanamayan birçok parçası o bölgede kaldı. Bu şehitlik yapılırsa hem vicdani hem de manevi sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz” diye konuştu.
Ziyarete, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kurmartaşlı’nın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri; Yönetim Kurulu Üyeleri; Ali Uğur, Mahmut Karatek, Hüseyin Sayın ve İbrahim Demir katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme